1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wirus Menadżer zadań został wyłączony przed administratora

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez wiatek, Grudzień 31, 2011.

  1. wiatek

    wiatek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mam problem. Gdyż dziś gdy podłączyłem pendrive kumpla z grą na xboxa którą miałem mu nagrać. Od czasu podłączenia tego pendriva do kompa nie umiem odpalić GG,włączyć menadżer zadań, włączyć rejestru, zainstalować antywirusa czy nawet wchodzić na strony związane z antywirusami i ich pobierać itd. Macie lub mieliście ktoś taki problem ?? Proszę o pomoc. A właśnie wolał bym nie robić formata;/ Nie mam nawet zapisanego przywracania systemu ani zainstalowanego żadnego antywirusa, ani od tego czasu nie umiem zainstalować nic. Próbowałem już opcji z stwarzaniem pliku fix.reg ...

    Działa mi jedynie chwilowa opcja odpalenia menadżera zadań.
    ---> Start ---> Uruchom ---> (wpisz) gpedit.msc ---> Konfiguracja użytkownika ---> System ---> Opcje Klawiszy Ctrl + Alt + Delete --> kliknijcie prawym na "usuń menedżera zadań" i właściwości --> dajcie "wyłączone" Niestety działa ona na kilka sekund a chodziło by mi by na trwałe działał.

    Wiem, że temat tego typu był setki razy wałkowany na różnych forach;/ Lecz na żadnym forum nie znalazłem dobrej odpowiedzi na mój problem. A szukam i czytam już o tym około 6 godzinę. A więc bardzo proszę o pomoc.

    Aa zapomniał bym mam Windows XP professional sp.3
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    spróbuj programem combofix, potrafi wywalić te niewywalalne, chociaż nie wiem jak z sp3.
     
  4. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
  5. wiatek

    wiatek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok już ściągam OTL i Combofix. Właśnie skończył mi się komp skanować znalazło mi tylko 360tyś plików .exe i bibliotek .dll zarażonych tym wirusem. Skanowałem kompa Doktorem web. I od tego czasu potrafię już normalnie odpalić takie programy jak GG itd. chodź avast mi głupnie i blokuje kompa całkowicie dlatego muszę mieć go wyłączonego. próbowałem też programem Ad-Aware SE Personal ale chyba nie poradził sobie z tym. Teraz już jest niby lepiej bo gg odpala lecz dalej nie potrafię odpalić rejestru ani menadżera zadań normalnie na citrl+alt+del . Wirus blokował mi też większość stron z antywirusami. Za jakiś czas wstawię logi z combofixa i OTL. Gdyby nie fakt, że linux korzysta z innego systemu plików zainstalował bym sobie linuxa :)


    Tutaj log z OTL http://wklejto.pl/112880

    Właśnie teraz zauważyłem, że umiem już odpalić gpedit.msc i regedit ... Co przed skanowaniem Dr. Webem było niemożliwe. Zaraz zobaczę co pokaże combofix.


    Tutaj log Combofix http://www.wklejto.pl/112882



    Doog i blood jesteście wielcy!!! Combofix załatwił sprawę i menadżer zadań działa jak działał. Serio wiszę wam po piwie.

    A więc wszystko skończyło się szczęśliwie. Pomógł program Combofix i użytkownicy #DOG29 i ^Blood.
     
  6. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wywal avasta i nigdy do niego nie wracaj, to najbardziej rozreklamowane scierwo w swiecie antywirusów. NOD32 nawet wersja testowa jest juz calkiem ok. A co do combofixa, to jak nic nie dziala to to jedna z ostatnich nadziei, szkoda, ze na win7 nie ma czegos takiego.
     
  7. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    + do NODa instalujesz jeszcze TNOD i masz zgłowy licencje:p
    Jak wyżej Avast to shit. Używałem go jakiś czas i pamiętam że sporo syfu przepuszczał.
     
  8. wiatek

    wiatek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok ;D Zrobię jak mówicie :))
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    pobierz sobie dysk ratunkowy - nie wiem jak dokładnie się nazywa (było kiedyś w PCFormacie) ale uruchomiłem go, dałem skanowanie na cały dzień i na następny dzień rano włączyłem normalnie system bez najmniejszego problemu, bez zawiechy itd - szczerze polecam. jest tam pakiet antywirusów i odrobaczaczy (odrobaczaczy ?! :D ) które bootują się przed uruchomieniem windowsa. naprawiają uszkodzone pliki (nie wszystkie) i usuwa bez szkody. ogromnym minusem jest że okropnie długo pracuje

    //Edit

    Znalazłem płytę i okazuje się że jest to Paragon Rescue Kit Express i zamieszczony został na płycie PcFormat 6/2009.
    Jest to stworzone w postaci bootowalnej (nie wiem, czy jakbyś pobrał sam program to też by był w takiej postaci). Uruchamia sie go poprzez zmianę ustawień w biosie żeby nie czytało najpierw danych z dysku twardego komputera tylko z płyty (trzeba tam przestawić)
     
  10. wiatek

    wiatek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No ok zobaczę co to za program ;D Tylko ja muszę odłączyć jakiś dysk w kompie gdyż mam 3 dyski ata i nie wiem jak ustawić by napęd sata był jako primary master czyli ten pierwszy. W biosie umiem przestawiać tylko dyskami ata i zwykłym napędem cd ata ;/ lecz saty w ogóle nie widzi w biosie a nagrywara chodzi aż miło :) Aa i mam za krótkie taśmy też nie mam już ani wolnych gniazd do podpięcia kolejnego napędu;D muszę kiedy zebrać 5 min czasu i zrobić to jak należy :) ale dzięki wielkie za poradę ;D Zobaczę co wyjdzie ;D

    Właśnie zapomniałem napisać, że windows hula jak hulał:)) Tylko gdy dostanie lekką zamułę to ścina kompletnie dysk razem z kompem ;D Nie wiem pewnie mam jakieś badsectory muszę ogarnąć kiedy też te dyski hddregeneratorem :) Pozdrawiam.
     
  11. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    nie ma to jak kaspersky
     
Wczytywanie...

Poleć forum