1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Witam i konkretne pytania w sprawie zakupu xboxa

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez trotek, Grudzień 3, 2013.

  1. trotek

    trotek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam i niestety nie wiem jak mialbym zalozyc nowy temat, wiec pisze tutaj i prosilbym o rozdzielenie tego posta, a nastepnie wyslanie jego czesci do odpowiednich dzialow.

    Xbox 360 slim 4 gb a dysk zewnetrzny

    Zastanawiam sie nad zakupem slima 4 gb.
    Czy wbudowane 4gb wystarcza na spokojna obluge z 10 starszych gier (np starsze gears of war - 1 i 2 itp)
    I czy dysk zewnetrzny jako pamiec masowa po usb (wiem o ograniczeniu do 16 gb) bedzie dzialal normalnie, czy beda wyrazne problemy z doczytywaniem sie (najnowsze gry i gry z dajmy na po 2011). Dlugie wczytywanie leweli mi nie przeszkadza, gorzej jesli beda zwisy badz bledy w trakcie samej gry (np w srodku strzelaniny).
    Poza tym, widzialem w pewnym sklepie z tv itp. jakis chyba oficjalny adapter dysku z usb, no nie wiem co to bylo, czy obudowa pozwalajaca na wlozenie kazdego (badz jakiegos konkretnego) dysku do wnetrza xboxa bez zadnych ceregieli, czy jakas nakladka by kazdy dysk dzialal jako zewnetrzny bez ograniczen miejsca. Kosztowalo to, jak mnie pamiec nie myli, mniej niz 100zl i mialo wyjscie usb Co to bylo? Prosilbym o jakies wyjasnienia w tej kwestii.



    Xbox 360 na crt (tv i monitorze)

    Czy jest mozliwe bezposrednie i bezproblemowe podlaczenie xboxa do tv kineskopowego kablem z koncowka euro scart w jakosci rgb i w trybie 60hz? Czy dotyczy ono kazdej gry? Rozumiem, ze tak, ale przed zakupem chcialbym miec tu 100 pewnosci. Rozumiem, ze moge sobie wybrac odpowiednie proporcje obrazu (moj tv jest 4 na 3), ewentualnie tryb 16 na 9 a w tv obraz sobie zweze.
    Czy podlaczenie do monitora kineskopowego z kablem koncowka vga jest bezstratne (w sensie czy obraz idzie w ten sam sposob co z komputera do monitora przez vga), czy moge sobie ustawic 720p i 1080 p i ewentualnie zcisnac obraz w monitorze (moj monitor obsluguje 2048 x 1536)? Czy obraz bedzie w 60hz (tzn czy bedzie 60/30 klatek, a nie to co w pal 50) i dotyczyc to bedzie kazdej gry. Tutaj rowniez zakladam, ze to wszystko dziala bezproblemowe, no ale zawsze lepiej sie upewnic.

    Z gory dziekuje za odp
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xboxfan94

    xboxfan94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Xbox z najnowszym oprogramowanie obsluguje pendrive do 32 gb

    Wysłane z mojego GT-P3100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    1 ) Dysk/Dyski/Pamięć/Pamięci
    ODP: do konsoli możesz użyć jakikolwiek pendrive lub jakikolwiek dysk twardy poprzez USB jednak nie wykorzystasz więcej niż 32GB max (ograniczenie softu, 16Gb było do wersji 2.0.15574, od wersji 2.0.16197.0 można używać 32GB) jednak jeśli chcesz użyć dysk twardy jest warunek aby na dysku 1sza partycja musiała być w formacie FAT32, 2-ga sprawa z starszymi grami problemów nie będzie na takim penie czy wewnętrznej pamięci spokojnie miejsca styknie na zapis stanów gier, profile oraz niektórych gier wymagane Textury HD.. no właśnie Textury HD tutaj może być problem w momencie gdybyś jednak chciał zagrać w jakiś nowy tytuł dokładnie Battlefield 4 czy NFS Rivals akurat te gry wymagają ewidentnie instalacji Textur HD na "dysku twardym wewnętrznym" nie pendrive czy pam. wewn konsoli, tylko i wyłącznie Dysk wewn. Konsoli, mało tego bez takiej instalacji Textur wogle nie zagrasz w nie. Jeśli chodzi o dysk do konsoli są do tego kieszenie/obudowy za około 19zł + Dysk i wtedy można wpiąć dysk laptopowy jednak nie każdy!!!. Aby dysk był widoczny w konsoli musi to być albo dysk Oryginalny od M$ 20, 60, 120, 250, 320 GB lub laptopowy Firmy WD z zmienionym firmware dysku, wtedy tylko takie dyski są widoczne w konsoli i żadne inne (mowa tutaj w momencie gdy konsola nie jest przerobiona)

    2) Niestety ale pod TV kineskop podłączysz obraz tylko po złączu Compositive AV czyli jeden zółty chinch (Video), biały i czerwony (Audio) obraz taki jest wyświetlany na TV w rozdziałce 640x480 60 hz i proporcji 4:3 i niestety rozdziałki nie zmienisz, zaś proporcji nawet nie wiem, ale nawet gdybyś dał 16:9 to obraz będzie dziwny, tak więc szału nie będzie, chyba że posiadasz w TV bo niektóre modele miały złącze "COMPONENT" wtedy polityka obrazu jest inna i możesz uzyskać o wiele lepszy obraz jednak musiałbyś mieć kabel do konsoli zwany COMPONENTEM z przełącznikiem HD (Kabel z 6-ścioma Chinchami).

    Czy podłączenie do monitora kineskopowego z kablem końcówka VGA, jasne że się da tylko że taki kabel najlepiej użyć tylko Oryginalny M$ lub Firmy Big Ben jednak ten drugi już jakiś czas na rynku jest niedostępny, zaś taki kabel kosztuje od 60zł w górę i tylko takie kable zapewnią ci prawidłowy obraz,bo kable D-SUB za 15zł z allegro czy nawet te za 3xzł są to te same kable o słabej jakości które powodować będą na ekranie odbicia i słabą kolorystykę obrazu.
    Na Monitorze Kineskopowym nie ustawisz 720p ani 1080p ponieważ takie ustawienie się nie pokażą, chyba że będą to rozdzielczości odpowiednio 1280x720=720p i 1920x1080=1080p, pytanie czy twój monitor takowe obsługuje.
     
  5. trotek

    trotek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Bardzo dziekuje za odp.

    Mam jednak watpliwosci co do tego: 2) Niestety ale pod TV kineskop podłączysz obraz tylko po złączu Compositive AV czyli jeden zółty chinch (Video), biały i czerwony (Audio) obraz taki jest wyświetlany na TV w rozdziałce 640x480 60 hz i proporcji 4:3 i niestety rozdziałki nie zmienisz, zaś proporcji nawet nie wiem, ale nawet gdybyś dał 16:9 to obraz będzie dziwny, tak więc szału nie będzie, chyba że posiadasz w TV bo niektóre modele miały złącze "COMPONENT" wtedy polityka obrazu jest inna i możesz uzyskać o wiele lepszy obraz jednak musiałbyś mieć kabel do konsoli zwany COMPONENTEM z przełącznikiem HD (Kabel z 6-ścioma Chinchami).

    Wydaje mi sie, ze xbox 360, podobnie jak ps3, powinien miec mozliwosc uzycia kabla euro scart rgb. Ja do playa 3 wlasnie takiego uzywam( kabel od ps2). W opcjach konsoli wybralem sobie scart i sygnal rgb i git. Problem w tym, ze ps3 w sd nie ma mozliwosci ustawienia 60hz, a jest jedynie 50 hz co powoduje czesto rozne niedogodnosci (25 klatek zamiast 30, badz regularne szarpniecia animacji nawet na grze ustawionej na 60 klatek - na logike powinna sie przestawiac na plynne 50 klatek i wtedy jest ok, a tak nie zawsze jest). 60hz w xboxie mnie wlasnie cieszy, ale chcialbym zeby byla to w jakosc rgb (tak jak na ps2, bo tam to w lepszych grach dzialalo) a nie kompozytowej. Mam nadzieje wiec, ze istnieja do xboxa 360 kable euro scart rgb i odpowiednia opcja wyswietlania w menu, prosilbym jak cos, zeby mi ktos to sprawdzil (tzn zobaczyl czy jest do wyboru euro scart i sygnal rgb).

    Co do monitora kineskopowego, to wlasnie bym xboxa podlaczal do w miare porzadnego 21 calowego monitora sony cpd e500 i wydaje mi sie, ze jesli na byle jakim monitorze kineskopowym udalo mi sie wlaczyc bez problemu w windowsie 1280x720 60hz - obraz sobie zwezilem i jest panorama, no to mysle, ze lepszy monitor nie zrobi tu psikusa, ale to sprawdze. Co do jakosci kabla vga, jesli xbox360 wysyla ,tak jak myslalem, pelne "vga" do monitora kineskopowego, to wystarczy mi kabel sredniej jakosci, bo to monitor ktory ma wlasnie odpowiedni wtyk z tylu. Nie musze miec tej malej przejsciowki, wpinam jedynie kabel od microsoftu, badz jego tansze odpowiedniki w tyl monitora. Zreszta jesli na bylejakiej przedluzce vga obraz na kineskopie w windowsie jest w sumie ok (choc wyraznie pogorszony) , to tutaj chyba gorzej nie bedzie.

    I co do dysku. Myslalbym o podlaczeniu do xboxa 360 slima dysku od laptopa w obudowie usb, ale wtedy czesto potrzebne sa dwa gniazda usb - jedno na zasilanie potrzebne do rozkrecenia talerzy, drugie standardowe. Czasem dyski od laptopa maja tu wieksze wymagania pradowe i sie nie sa w stanie rozkrecic na 1 usb. Czy xbox bedzie robil tu problem?
    W moim przypadu taka forma podlaczenia (dysk w mojej obudowie usb) jest pozbawiona "ekologicznego" wylaczania sie dysku po paru minutach w windowsie, mysle wiec, ze nawet nowsze gry dzialaly by wtedy ok. Dobrze mysle?
    Pisze o tym, bo czesto dyski zewnetrzne, z tego co wiem, maja to "ekologiczne" wylaczanie po paru minutach, co zapewne moglo by sprawiac pewne problemy przy wspolpracy z konsola.
    Rozumiem tez, ze te 4 gb swobodnie wystarcza na wiele starszych gier na raz. Dobrze mysle?
     
  6. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    A ten Xbox to ma być przerobiony czy nie przerobiony ? Bo jak nie przerobiony to lepiej kupić oryginalny dysk wewnętrzny, bo z zewnętrznego to za wiele nie skorzystasz.
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  8. trotek

    trotek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziekuje, za odpowiedzi

    Xboxa nie bede przerabial.

    Mysle o nowce.

    Jesli chodzi o gry, to bede raczej celowal w starsze tytuly.

    Najwazniejsze jest dla mnie na razie ustalenie co z tym euro rgb na tv kineskopowym, bo monitor crt 21 cali mam, ale w sumie, poki co, najwygodniej by mi sie gralo na tv kineskopowym (powiedzmy ze z powodow gabarytow hehe).
    O przerabianiu dysku czytalem, ale wydaje mi sie, ze generalnie, poki co, nie bede potrzebowal dysku wewnetrznego.
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Nie ma kabla Euro (pełnego) do Xboksa, nawet jeśli takowy jest to M$ takiego nie wypuszczał czyli są to podróby i założe się że nie jest pełno pinowy, owszem jes,ale tylko adapter z EURO na 3 czinche,z tym że to nadal jest sygnał Compositive czyli wszystkie kolory wizji RGB lecą w jednej żyle "Zółtym Chinchu" do tego niska rozdzielczość czyli nadal obraz BLEE. Jedyne wyjście to Kabel COMPONENT ( 6 chinchy) czyli właśnie RGB gdzie każdy kolor leci osobno i tu jest zupełnie inna bajka, a obraz zbliżony do tego co leci po HDMI, więc jeśli dobry obraz w TV Kineskopie to tylko Component, o ile TV takowe ma.

    Monitor CRT i kabel D-SUB - Raczej jasna sprawa że Monit wyświetli obraz, kwestią jedynie jaką rozdzielczość, ale to musisz testowo sprawdzić ile Monit Max wyciągnie, teoretycznie obsługuje nawet i 2048x1536 Sony CPD-E500 Specs (CRT monitor - 21") - CRT Monitors - CNET Reviews

    Dysk laptopa po USb do konsoli wystarczy 1 USB gdyż USB w konsoli jest bardzo wydajnościowe Prądowo, wiem ponieważ nie raz podpinałem pod konsolę dysk po 1 USB i zawsze działał gdzie pod PC nieraz musiałem właśnie wspomóc dysk/kieszeń 2gim wtykiem USB. Odnośnie rozłączania dysku wszystko zależy od DYSKU jak i samej kieszeni (elektroniki kieszeni), konsola 5V podaje ciągle na gniazda USB nawet jeśli konsola jest wyłączona, ale podpięta pod zasilanie i np nie powiem bo jedne taki dysk miałem który po zhibernowaniu (przełączeniu w tryb ekologiczny) się po włączeniu konsoli nie wzbudzał, trzeba było wypiąć USB i wpiąć na nowo, niestety trochę to było irytujące.

    Trzeba też pamiętać że taki dysk podłączony pod USB nie wykorzystasz więcej przestrzeni niż tylko Maxymalnie 32GB (partycja ta musi być w systemie plików Fat32) zaś więcej partycji może na nim być Fat32 i NTFS jednak konsola ich widzieć nie będzie, chyba że hjak 2 posty wyżej będzie to dysk Firmy WD, przeflas***esz w nim Firmware wtedy jesteś w stanie wykorzystać więcej jego przestrzeni.
     
  10. trotek

    trotek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Bardzo dziekuje za odp

    "Nie ma kabla Euro (pełnego) do Xboksa"

    No jesli tak jest, to bardzo niedobrze. Ale mimo wszystko zawsze mam jakas nadzieje, wiec jeszcze pociagne ten temat. Do playa 3 uzywam pelnego kabla euro rgb z ps2 i dziala w rgb po wyborze odpowiedniej opcji w menu konsoli. Rzeczywiscie nie widzialem oficjalnych kabli euro rgb do ps3, no ale jak te z ps2 dzialaja, to pol biedy. A wiec, czy nie dalo by sie zrobic tego samego myku z x360? Ze biore kabel z xboxa classica i podlaczam? No chyba, ze nie sa kompatybilne, badz xbox classic w ogole nie mial takiego kabla. Nie gralem nigdy na tej konsoli, to nie wiem, ale w tamtych czasach euro rgb byl standardem konsolowym, a komponenta to mialo niewiele tv - moj choc nienajgorszy, to nie ma tego wejscia. Prosilbym wiec o ostateczne potwierdzenie jak wyglada ta sprawa.
    No i jakby ktos mogl przygladanac sie dostepnym opcjom wyswietlania obrazu w x360 (tzn luknac na menu), to bede wdzieczny. Generalnie chodzi o to, czy jest tam wybor rgb.
    Rzecz jasna, dla mnie tragedii nie bedzie, jesli nie uzyskam euro rgb na moim tv, najwyzej zrobie przemeblowanie i zastapie go tym monitorem (uroki gabarytow crt), ale poki co wygodniej by dla mnie pykac na telewizorze.
    Fakt faktem, ladnie by sie te konsole uzupelnialy, jak w ps3 jest euro rgb w sd, to nie ma 60hz, jak w x360 jest 60hz w sd, to nie ma euro rgb...
    No nawet by to bylo zabawne, gdyby nie sprawialo takich problemow...

    EDIT:

    Nie wiem jak tu edytowac posty, to napisze w ten sposob.

    "Jedyne wyjście to Kabel COMPONENT ( 6 chinchy) czyli właśnie RGB gdzie każdy kolor leci osobno i tu jest zupełnie inna bajka, a obraz zbliżony do tego co leci po HDMI, więc jeśli dobry obraz w TV Kineskopie to tylko Component, o ile TV takowe ma."

    Hm, component zwykle transmituje sygnal YPbPr, nie rgb. No ale nie wiem jak jest w przypadku xboxa, Tymbardziej prosilbym o opis opcji jakie sa w menu konsoli odnosnie obrazu.

    Z gory dziekuje za odpowiedzi

    Edytuj swoje posty - Na dole po prawej masz opcję EDYTUJ - nie pisz jeden pod drugim - #Jabar
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
  12. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Kup ten kabel: XB41 KABEL RGB EURO SCART + AV do KONSOLI XBOX 360 (3706465769) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i masz problem z głowy. Jak można pisać, że nie istnieje taki kabel do Xboxa nie sprawdzając tego dokładnie :(
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Nie no ja wiem że taki kabel jest i go na allegro widziałem, ale jak byk widać że nie jest to oryginał, mało tego jestem wysoce przekonany, może nie na 100% ale wysoce że to zwykły kabel Compostive z gotową zalaną wtyką EURO czyli i nie pełno sygnałowy, wiec na dobrą sprawę zwykły kabel VGA-3chinch jaki jest w zestawie + adapter Chinch-EURO który jest zestawie (kartonie) i masz to samo, a ty go namawiasz na zakup kolejnego kabla który on już ma tyle że na chinche z adapterem na Euro.

    Jeśli na stronie M$ w dziale z akcesoriami mi pokażesz Oryginalny taki kabel AV-Euro już gotowiec bez adaptera to może jestem w stanie ci uwierzyć.

    a oto takie są kable jakie M$ wydał http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-360/system/connect-xbox-360-console-tv
     
  14. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Kurcze nie wygląda na zalany i gościu pisze na aukcji, że zapewnia on lepszą od standardowego kabla jakość wyświetlanego obrazu. No ale pewności nie mam. Faktycznie może być ściema.
     
  15. trotek

    trotek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ""Jeśli na stronie M$ w dziale z akcesoriami mi pokażesz Oryginalny taki kabel AV-Euro już gotowiec bez adaptera to może jestem w stanie ci uwierzyć.

    a oto takie są kable jakie M$ wydał http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-3...360-console-tv""

    Dziekuje za odpowiedzi. Tak jak pisalem wczesniej, na stronie oficjalnej ps3 nie ma nic o kablach euro rgb, a w kazdym razie ja nic tam takiego nie widzialem, nie slyszalem rowniez, aby sony produkowalo kable euro rgb do ps3. Jednakze sony produkowalo kable euro rgb do ps2 i ja wlasnie uzywam na playu 3 tego kabla (co prawda moj nie jest oryginalny, ale na ps2 sprawowal sie idealne), a w opcjach ps3 jest do wyboru sygnal rgb i wszystko dziala jak nalezy. Problemem jest brak 60hz w sd, ale to inna kwestia. W kazdym razie w xboxie 360 moze tez mozna zastosowac taki myk- ze biore kabel euro rgb z classica (jesli sa kompatybilne i classic rzecz jasna takie obslugiwal), ustawiam rgb w sygnale i wszystko dziala? Xboxa nie mam, wiec nie wiem jakie opcje obrazu sa do wyboru, wiec prosze zeby ktos po prostu to sprawdzil, jak jest rgb, to chyba nie bedzie tu problemu.
     
  16. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Z Classica nie będzie pasował - zupełnie inna wtyczka, ale możesz zapytać sprzedawcy w tej aukcji, którą wyżej podałem, bo może ktoś taki kabel produkował za plecami Microsoftu.
     
  17. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
  18. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
  19. trotek

    trotek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ""djploki

    Cytat Napisał pocinas Zobacz post
    Już lepszym i pewnym w 100% jest zakup kabla Component do konsolki + oto taki Adapter VIVANCO SISR14 (17526) Adapter EURO<->3xRCA Component Video YUV;YPbPr IN/OUT SKLEPY W-WA lub Tania Wysyłka Kable i uchwyty
    Czego to nie wymyślą. Przejściówka z componenta na euro . To chyba rzeczywiście najlepsza opcja z tym,że do tej przejściówki potrzebny jest chyba jeszcze kabel component a to zwiększa koszt.
    ""



    Wszystko ok, ale po componencie idzie sygnal YPbPr, a to co innego niz rgb. Moj telewizor kineskopowy nie ma wejscia component i nie obsluguje ypbpr, wiec taka przejsciowka nie ma prawa zadzialac, chyba ze xbox jest w stanie kablem komponentowym wyslac sygnal rgb. Tutaj prosze o konkretyzacje.
     
  20. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia



    Też o tym myślałem właśnie, ale nie wiedziałem jak to opisać technicznie,
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. IgorKoxLOL
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    42
  2. Kuna9306
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    50
  3. Patek
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    89
  4. doktor1986
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    59
  5. maszynypancereneYT
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    74

Poleć forum