1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Witam kupiłem xboxa i kilka pytań

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez michaljeziorko, Styczeń 3, 2014.

  1. michaljeziorko

    michaljeziorko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam właśnie kupiłem nówkę sztukę xboxa 360 z jednego z dużych marketów, biorąc pod uwage że to jest moja pierwsza konsola z jaką mam styczność jestem w tym temacie kompletnie zielony i w związku z tym mam parę pytań do osób które już głębiej siedzą w tym temacie:
    1 Jak sprawdzić jakie się ma oprogramowanie (chodzi mi o to 2.0lt czy 3.0lt itp.)?
    2 Czy trzeba wprowadzać jakieś przeróbki by grać na piratach? Jeśli tak to jakie i ile takie kosztują?
    3 Co robić by obniżyć do min ryzyko bana jeśli się gra na piratach?
    4 Czy jeśli chodź raz zagramy na piracie w trybie offline a potem zagramy na oryginale w trybie online to także dostaniemy bana?
    5 Jeśli dostaniemy bana to czy istnieje możliwość uratowania konsoli? Jeśli tak to jakie są koszta?
    (nie zależy mi na graniu online)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. Jak kupiłeś w sklepie to masz nie przerobioną, więc masz oryginalny soft w napędzie.
    2. Tak trzeba. Zależy czy chcesz wypalać gry na płyty i grać online - w takim wypadku robi się LT. Jeżeli kupiłeś konsolę niedawno w jakimś sklepie RTV to prawdopodobnie jest ona wyprodukowana po 08.2011, więc koszt to ok. 300 zł
    Jeżeli nie chcesz grać online i nie chcesz wypalać płyt i grać z pendrive / dysku to wtedy robisz RGH. Możesz sobie wgrywać DLC, grać w gry Arcade itp. Niestety mając RGH - granie na XBL odpada Koszt to 150-200 zł
    3. W przypadku LT wystarczy odpowiednio nagrać grę specjalną nagrywarką i nie grać w gry przed premierą - ryzyko otrzymania bana znikome.
    4. Przeczytaj pkt 3 to się dowiesz.
    5. Jeżeli dostaniesz bana na konsolę to nie będziesz mógł grać online. Możesz wtedy zrobić RGH i grać z dysku / pendrive.
     
    1 osoba to lubi.
  4. michaljeziorko

    michaljeziorko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję bardzo za konkretne odpowiedzi, i narodziły się nowe pytania, a co do pytania nr 3
    1 jak jest w przypadku przeróbki RGH?
    2 czy jeśli przerobimy na przeróbkę RGH to stracimy gwarancje?
    3 gdzie można dokonać takiej przeróbki?
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. W przypadku RGH nie dostaniesz bana, no chyba, że z własnej głupoty. Konsoli z RGH się nie podłącza pod XBL, gdyż bana złapiesz w niecałe kilka minut..
    W DashLaunchu musisz mieć włączoną opcję liveblock i livestrong i wtedy nie połączysz się za chiny do XBL i będziesz bezpieczny.
    2. Każda ingerencja w konsolę kończy się utratą gwarancji.
    3. Szukaj na forum w dziale Usługi. Znajdziesz tam osoby, które wykonują takie przeróbki. Polecam ci orso6, opeael2, akir, ESLORD, Dexter, msFormat.
     
    1 osoba to lubi.
  6. michaljeziorko

    michaljeziorko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1104
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dash masz najnowszy. Na RGH każda gra chodzi (traci się tylko możliwość gry online przez XBOX LIVE). Osoby do RGH szukaj w dziale USŁUGI.
     
    1 osoba to lubi.
  8. michaljeziorko

    michaljeziorko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przepraszam że tak co chwila zawalam pytaniami ale co chwila nowe pytania mi się rodzą w głowie które brzmią następująco:
    1 Jaka jest awaryjność nowych konsol? (jedyne co wiem na temat mojej konsoli jest to wersja slim 250 gb 9,6A wersja dashbordu 2.0.16547.0 kupiona pare dni temu w sklepie RTV)
    2 Czy po przeróbce RGH awaryjność konsol wzrasta?
     
  9. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. Bardzo niska (prawie zerowa).
    2. Jeżeli RGH jest dobrze wykonane to nie. Możliwe, że jakbyś oddał konsolę do jakiegoś świeżaka, który robi RGH 1-2 raz to by coś dodatkowo uwalił.
     
    1 osoba to lubi.
  10. michaljeziorko

    michaljeziorko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak bym przerobił xboxa tą przeróbka RGH to z z jakim rozszerzeniem ściągać gry [PAL] czy [3.0LT] [2.0lt] czy jeszcze jakieś inne?
     
  11. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Na rgh chodzą gry z każdego regionu

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  12. michaljeziorko

    michaljeziorko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli mogę pobierać każdą wstawkę i ona będzie grała na konsoli czy tylko te wstawki w których pisze "free region"?
     
  13. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    jak RGH, to obojętnie FreeRegion, PAL czy NTSC, bez różnicy
    Jak lt to tylko PAL I FREE ci odpalą
     
    1 osoba to lubi.
  14. michaljeziorko

    michaljeziorko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    DVD1 wrzuć na dysk konsoli tam gdzie trzymasz gry. Możesz zrobić własny katalog np. Hdd:\Gry albo wrzucić do content\0000000000000000.
    Teraz na tym DVD2 wejdź w folder content, następnie 16x0 i folder "4D530910" wrzuć na dysk konsoli do content\0000000000000000.
     
    1 osoba to lubi.
  16. michaljeziorko

    michaljeziorko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok działa, a jak teraz dodać okładke bo pisze po angielsku że nie podłączono internetu przeczytałem pare tematów na ten temat ale nie bardzo kapuje o co chodzi a nie chce dostać bana
     
  17. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Mając RGH nie da się dostać bana :) Znaczy da, ale tylko z własnej głupoty.
    Jak nie chcesz podpinać do neta to możesz wgrać ręcznie:
    http://xboxforum.pl/artykuly-196/reczne-dodawanie-okladek-do-fsd-163500/

    Jeżeli masz liveblock i livestrong włączone to możesz śmiało podłączyć i przez FSD pobrać okładki.
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum