1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Witam kupiłem xboxa i kilka pytań

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez michaljeziorko, Styczeń 3, 2014.

  1. michaljeziorko

    michaljeziorko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam właśnie kupiłem nówkę sztukę xboxa 360 z jednego z dużych marketów, biorąc pod uwage że to jest moja pierwsza konsola z jaką mam styczność jestem w tym temacie kompletnie zielony i w związku z tym mam parę pytań do osób które już głębiej siedzą w tym temacie:
    1 Jak sprawdzić jakie się ma oprogramowanie (chodzi mi o to 2.0lt czy 3.0lt itp.)?
    2 Czy trzeba wprowadzać jakieś przeróbki by grać na piratach? Jeśli tak to jakie i ile takie kosztują?
    3 Co robić by obniżyć do min ryzyko bana jeśli się gra na piratach?
    4 Czy jeśli chodź raz zagramy na piracie w trybie offline a potem zagramy na oryginale w trybie online to także dostaniemy bana?
    5 Jeśli dostaniemy bana to czy istnieje możliwość uratowania konsoli? Jeśli tak to jakie są koszta?
    (nie zależy mi na graniu online)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. Jak kupiłeś w sklepie to masz nie przerobioną, więc masz oryginalny soft w napędzie.
    2. Tak trzeba. Zależy czy chcesz wypalać gry na płyty i grać online - w takim wypadku robi się LT. Jeżeli kupiłeś konsolę niedawno w jakimś sklepie RTV to prawdopodobnie jest ona wyprodukowana po 08.2011, więc koszt to ok. 300 zł
    Jeżeli nie chcesz grać online i nie chcesz wypalać płyt i grać z pendrive / dysku to wtedy robisz RGH. Możesz sobie wgrywać DLC, grać w gry Arcade itp. Niestety mając RGH - granie na XBL odpada Koszt to 150-200 zł
    3. W przypadku LT wystarczy odpowiednio nagrać grę specjalną nagrywarką i nie grać w gry przed premierą - ryzyko otrzymania bana znikome.
    4. Przeczytaj pkt 3 to się dowiesz.
    5. Jeżeli dostaniesz bana na konsolę to nie będziesz mógł grać online. Możesz wtedy zrobić RGH i grać z dysku / pendrive.
     
    1 osoba to lubi.
  4. michaljeziorko

    michaljeziorko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję bardzo za konkretne odpowiedzi, i narodziły się nowe pytania, a co do pytania nr 3
    1 jak jest w przypadku przeróbki RGH?
    2 czy jeśli przerobimy na przeróbkę RGH to stracimy gwarancje?
    3 gdzie można dokonać takiej przeróbki?
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. W przypadku RGH nie dostaniesz bana, no chyba, że z własnej głupoty. Konsoli z RGH się nie podłącza pod XBL, gdyż bana złapiesz w niecałe kilka minut..
    W DashLaunchu musisz mieć włączoną opcję liveblock i livestrong i wtedy nie połączysz się za chiny do XBL i będziesz bezpieczny.
    2. Każda ingerencja w konsolę kończy się utratą gwarancji.
    3. Szukaj na forum w dziale Usługi. Znajdziesz tam osoby, które wykonują takie przeróbki. Polecam ci orso6, opeael2, akir, ESLORD, Dexter, msFormat.
     
    1 osoba to lubi.
  6. michaljeziorko

    michaljeziorko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. Jabar

    Jabar V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3729
    Polubienia:
    1141
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dash masz najnowszy. Na RGH każda gra chodzi (traci się tylko możliwość gry online przez XBOX LIVE). Osoby do RGH szukaj w dziale USŁUGI.
     
    1 osoba to lubi.
  8. michaljeziorko

    michaljeziorko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przepraszam że tak co chwila zawalam pytaniami ale co chwila nowe pytania mi się rodzą w głowie które brzmią następująco:
    1 Jaka jest awaryjność nowych konsol? (jedyne co wiem na temat mojej konsoli jest to wersja slim 250 gb 9,6A wersja dashbordu 2.0.16547.0 kupiona pare dni temu w sklepie RTV)
    2 Czy po przeróbce RGH awaryjność konsol wzrasta?
     
  9. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. Bardzo niska (prawie zerowa).
    2. Jeżeli RGH jest dobrze wykonane to nie. Możliwe, że jakbyś oddał konsolę do jakiegoś świeżaka, który robi RGH 1-2 raz to by coś dodatkowo uwalił.
     
    1 osoba to lubi.
  10. michaljeziorko

    michaljeziorko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak bym przerobił xboxa tą przeróbka RGH to z z jakim rozszerzeniem ściągać gry [PAL] czy [3.0LT] [2.0lt] czy jeszcze jakieś inne?
     
  11. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1558
    Polubienia:
    837
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Na rgh chodzą gry z każdego regionu

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  12. michaljeziorko

    michaljeziorko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli mogę pobierać każdą wstawkę i ona będzie grała na konsoli czy tylko te wstawki w których pisze "free region"?
     
  13. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2737
    Polubienia:
    623
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    jak RGH, to obojętnie FreeRegion, PAL czy NTSC, bez różnicy
    Jak lt to tylko PAL I FREE ci odpalą
     
    1 osoba to lubi.
  14. michaljeziorko

    michaljeziorko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    DVD1 wrzuć na dysk konsoli tam gdzie trzymasz gry. Możesz zrobić własny katalog np. Hdd:\Gry albo wrzucić do content\0000000000000000.
    Teraz na tym DVD2 wejdź w folder content, następnie 16x0 i folder "4D530910" wrzuć na dysk konsoli do content\0000000000000000.
     
    1 osoba to lubi.
  16. michaljeziorko

    michaljeziorko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok działa, a jak teraz dodać okładke bo pisze po angielsku że nie podłączono internetu przeczytałem pare tematów na ten temat ale nie bardzo kapuje o co chodzi a nie chce dostać bana
     
  17. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1 osoba to lubi.

Wczytywanie...

Poleć forum