1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Witam mam problem podczas nagrywania gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tajwan02, Grudzień 18, 2010.

  1. tajwan02

    tajwan02 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    od jakiegos czasu nie chce mi się nagrać żadna gra, byłem u mamuski i ten sam błąd wyskakuje a wcześniej tę sama gre nagrywałem, znajomy nie ma takiego problemu i u niego nagrywa sie ten sam obraz bezproblemowo zapodam wam screena może ktoś mi pomoże co to za błąd :-(

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Limon3d

    Limon3d Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poczytaj o sterownikach do napedow / firmware powinno pomoc albo korzystaj z lpszych plytek
     
  4. tajwan02

    tajwan02 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam wypalam zawsze gry na Verbatimach lub TDK teraz szfagier zakupil xbox-a i chcialem jemu ponagrywac gierki i lipa jakiś dziwny błąd wyskakuje a wcześniej takiego problemu nie miałem już nie wiem o co chodzi :-/ oki obadam czy znajde jakis sterownik do napędu.
     
  5. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  6. tajwan02

    tajwan02 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    log? hmm nie rozumie co mam pokazać dokładnie?
     
  7. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zawartość okna ImgBurn Log.
     
  8. tajwan02

    tajwan02 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    moment zrobię obraz i do 30min wracam :-D

    log tego błędu czy przed nagrywaniem chcesz zobaczyć jak wygląda? bo z błędem jest na screenie log?
     
  9. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pokaż log od razu po starcie Imgburn i jak masz, to też kompletny log jak nagrywałeś (do momentu, aż Ci wyskoczył błąd)
     
  10. tajwan02

    tajwan02 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok najpierw pokaże Tobie po uruchomieniu Imgburn bo została mi ostatnia płyta, 6 poszło się rypać a później najwyżej poświęcę ostatnią płytke chwilka.
     
  11. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Póki co daj po uruchomieniu, nie nagrywaj na razie, szkoda płyty.
     
  12. tajwan02

    tajwan02 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Weź po prostu skopiuj zawartość tego okna w wstaw w code na forum. Nic nie widać przy takiej rozdzielczości, szkoda oczu.
     
  14. tajwan02

    tajwan02 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kod:
    I 15:58:18 ImgBurn Version 2.5.1.0 started!
    I 15:58:18 Microsoft Windows 7 Professional Edition (6.1, Build 7600)
    I 15:58:18 Total Physical Memory: 2*095*672 KB  -  Available: 1*077*424 KB
    W 15:58:18 Duplex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance.
    I 15:58:18 Initialising SPTI...
    I 15:58:18 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 15:58:18 -> Drive 1 - Info: HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H20L 1.00 (G:) (ATA)
    I 15:58:18 -> Drive 2 - Info: KVK KHUV85M7 1.03 (J:) (SCSI)
    I 15:58:18 Found 1 DVD±RW/RAM and 1 BD-ROM/HD DVD-ROM!
    proszę :)

    dodam jeszcze ze zwykłe dvd nagrywa bezproblemowo tzn filmy na dvd a teraz zaczął głupieć z nagrywaniem gier na dvd dl :-(
     
  15. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kod:
    W 15:58:18 Duplex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance.
    Tego tu nie powinno być.
    Nie instalowałeś ostatnio Daemon Tool / Alcohol 120% ?
    Usuń SPTD przy pomocy tego programu, daj restart systemu i zobacz, czy ta linijka zniknęła.
     
  16. tajwan02

    tajwan02 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Alcohol 120% instalowałem ale po wystapieniu problemow a daemon tez mam tzn mam go tez odinstalować? jezeli tego wymaga sytuacja to profilaktycznie go wykasuje :)
     
  17. orzelorzel

    orzelorzel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    deamon może zostać użyj SPTD masz opcje uninstall i hej :), a jak będziesz chciał użyć znów deamona to robisz install + reset ;)

    też miałem ten sam problem, gdy zainstalowałem deamon toolsa użyłem SPTD odinstalowałem sterownik do wirtualnego napędu, reset i poszło :)
     
  18. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie usuwaj programów, bo SPTD i tak zostanie.

    Musisz usunąć tylko SPTD, programem który dałem Ci wyżej. DT / A120 będą dalej działały..
     
  19. tajwan02

    tajwan02 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok robie restarta

    jestem panowie spowrotem i tak teraz wygląda log

    Kod:
    I 16:13:33 ImgBurn Version 2.5.1.0 started!
    I 16:13:33 Microsoft Windows 7 Professional Edition (6.1, Build 7600)
    I 16:13:33 Total Physical Memory: 2*095*672 KB  -  Available: 1*283*028 KB
    I 16:13:33 Initialising SPTI...
    I 16:13:33 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 16:13:33 -> Drive 1 - Info: HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H20L 1.00 (G:) (ATA)
    I 16:13:33 Found 1 DVD±RW/RAM!
    z tego co widzę to Drive 2 zniknęło i ta 2linijka co mi się wyświetlała na żółto dzieki panowie zrobie obraz i obadam czy mi nagra gierke, jak nagra odezwe sie w tym temacie i was pinformuje czy jest wszystko ok :D miłej soboty ja uciekam bo dzieciaczek sie budzi wiec wieczorem tu zaglądnę pozdrawiam.
     
  20. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Teraz jest okej, powinno działać.
     
  21. tajwan02

    tajwan02 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety nie działa nadal już mnie ch.j strzela panowie :-( dalej ten sam błąd ostatnia płyta poszła się je..ć popatrzcie tylko na ten błąd jak możecie jeszcze raz


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]

    nie mam pojecia o co kaman :-/ przy końcówce nagrywania ostatnio zaczeły wyskakiwać takie błędy tzn cały czas :-(
     
Wczytywanie...

Poleć forum