1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Witam, moj problem związany jest z dyskiem twardym i monitorem ctr.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DexterMorgan, Październik 14, 2012.

  1. DexterMorgan

    DexterMorgan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam, na wstępie znaznaczę, że przeszukałem forum i wujka google ale nie dostałem żandej jasnej odpowiedzi. Posiadam konsole xbox360 slim 4GB. Moje pierwsze pytanie , chciałbym do niej kupić sobie dysk , żeby instalować na nim gry. Niestety orginalne dyski Xboxowe są za drogie, mi by w zupełnosci wystarczył dysk 120Gb lub nawet mniej. I do sedna, czy jest możliwość kupienia jakiejs "podróbki" czy coś w tym rodzaju, jakiegoś zamiennika który byłby tańszy. Widziałem już na forum odosniki na allegro do takich dysków ale niestety aukcje były przedawnione. Mogłby mi ktoś łopatologicznie napisać jaki dysk powinienem kupić i co zrobić zebym mogł zapisywać na nim gry.

    Druga sprawa. Posiadam Monitor LG Flatron T710BH , jest to monitor stary z 2006roku z tą tak zwaną "****". I moje pytanie brzmi chciałbym sobie podłączyć do niego konsole, czy jest taka możliwość. Dodam że z tyłu w monitorze nie posiadam żadnych wejść na piny itp dlatego kabel VGA chyba odpada. Co prawda znalazłem na forum odpowiedz na to pytanie, ale jak klikam w link do niej to przenosi mnie na główną strone forum.

    Byłbym bardzo wdzięczny za dopowiedzi bo może nie jestem do końca zielony i szukałem odpowiedzi to dalej te dwie kwestie pozostaja dla mnie nie jasne. POZDRAWIAM!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PaNxRybA

    PaNxRybA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Orneta
  4. DexterMorgan

    DexterMorgan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Niestety to mi nie pomogło, bo mam w monitorze kabel którego nie da si wyjąć. I nie wiem jaka przejsciówka mi jest potrzebna.
     
  5. bodzio.man

    bodzio.man Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    ok. Racibórza
  6. DexterMorgan

    DexterMorgan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    @bodzi.man ten kabel który mi podałeś, fakt, wydaje sie dobry, jedną strone wloze w xboxa, ale drugą w co? nie mam w monitorze takiego wejscia. mam na stałe zamontowany kabel, a drugi mam od zasilania. Potrzebuje jakiejs przejsciówki chyba ale nie wiem jakiej.

    A odnosnie dysku. Nie ma jakiejs prostszej możliwości? Czy z obojetnie jakim twardzielem , zawsze jest tyle zabawy?
     
  7. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Witam, moj problem związany jest z dyskiem twardym i monitorem ctr.

    Najlepiej jak byś jakieś zdjęcie tej wtyczki od monitora dał.
    Co do hdd tylko dyski WD z odpowiedniej serii można tak zmodyfikować żeby konsola wykryła jako oryginalny hdd , każdy inny dysk będzie widoczny jako 16gb.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  8. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    TYM możesz spiąć kable
     
  9. bodzio.man

    bodzio.man Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    ok. Racibórza
    1 osoba to lubi.
  10. DexterMorgan

    DexterMorgan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    W takim razie problem monitora chyba już rozwiązany, potrzebuje ten kabel który był podany u góry i ten adapter gender a do Audio taki PRZEJŚCIÓWKA ADAPTER JACK3,5 PS3 XBOX GŁOŚNIKI (2691265998) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. adapter o ile sie nie myle prawda.? Jutro ruszam na zakupy. Mieszkam w Gdańsku i mamy tutaj te markety typu MediaMarkt, Saturn itp , orientuje sie ktoś czy potrzebne mi kable tam dostanę? I dzieki wszystkim za pomoc odnosnie monitorka. Teraz zostaje już tylko druga sprawa dysk który mimo poszukiwań dziś przez cały dzień dalej nie moge tego rozkminić. Ktoś mi wyżej w linku podał jak do xa zainstalować taki zykły dysk od PC a czytałem gdzies ze to musi być od lapka. nie ogarniam tego. Moze mi ktoś podać link do aukcji z jakimś tanim dyskiem który pasowałby mi do konsoli. Pozdrawiam!
     
  11. bodzio.man

    bodzio.man Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    ok. Racibórza
    Przejściówka do audio się nada. Wtedy bezproblemowo podłączysz X'a do głośników np z PC. Co do dysku to jeżeli chcesz go włożyć do kieszeni to musi być taki laptopowy 2,5cala. Gdzieś na forum czytałem że można zamiast napędu podłączyć duży dysk 3,5cala , ale to się będzie pewnie miało do przeróbek RGH . Spoglądając na te dyski, które się nadają do przerobienia to cena końcowa( hdd + kieszeń + ewentualne koszty wysyłki ) nie będzie chyba za bardzo atrakcyjna. Lepiej wyjdzie kupić jakąś dedykowaną używkę.
     
  12. DexterMorgan

    DexterMorgan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Dedykowaną używkę, czyli coś takiego --->? DYSK DO XBOX 360 SLIM 250 GB OKAZJA !! (2713850925) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Z całą pewnością by mnie to sastysfakcjonowało ale cena jest dość wysoka, nie ma podróbek takich dysków, zamienników? Dlatego zainteresowałem sie tymi dyskami SATA 2,5. Tylko nie wiem jaki byłby odpowiedni. Nie musiałby być duży, starczyłby mi np 60GB. Ewentualnie ten dedykowany ale tańszy , moze jakis zamiennik i też mniejszy pojomnosciowo bo 250GB mi nie potrzebne.

    //edit

    Sory , że post pod postem ale mam jeszcze jedno pytanko , a gdybym sobie zamierzał kupić jakiś mały telewizor LCD(14-21') bardz monitor płaski, jakiś do 150zl, to na co powinienem zwracać uwage, jakie powinien mieć wejścia zeby uzyskac jak najlepszą jakość obrazu w grze. Bo obecnie gram na starym telewizorze i xa mam podłączonego pod chincze i niestety jakośc obrazu jest bardzo słaba, na tyle ze nie da sie przeczytać napisów które sa w grze bo litery sie rozmazują. Jakieś sugestie jaki mieć sprzet, czy jakie kable i wejscia itp zeby uzyskać jak najlepszy obraz. Pozdrawiam.

    Nie masz innych problemów zonku?

    Podbijam

    Czy NAPRAWDE tak cieżko jest mi pomóc i napisać co i jak? Obiecuje ze jak już sie dowiem odpowiedzi na swój problem dam wam spokoj!


    Edytuj posty. Nie pisz jeden pod drugim//Laki88
     
  13. bodzio.man

    bodzio.man Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    ok. Racibórza
    Dla uzyskania najlepszej jakości obrazu z Xboxa monitor/telewizor powinien być wyposażony przynajmniej jedno z złącz cyfrowych HDMI lub DVI. VGA mimo że analog też daje rade ale jeżeli zależy Ci na najwyższej jakości to w tym przypadku odpada. Jeżeli się nie mylę to większość gier na X'a ma rozdzielczość 720p czyli HD Ready. Więc nie ma sensu kupować czegoś z wyższą rozdziałką, chyba że będziesz coś innego pod to podłączał . Na twoim miejscu dozbierałbym trochę dukatów i kupiłbym coś większego niż te 14-21". Zaznaczam że ekspertem nie jestem i mogę się nie znać :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum