1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Witam - porada co zrobić, abym był zadowolony z mojego XBOX.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adamix, Maj 25, 2010.

  1. adamix

    adamix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jestem Adam, jestem nowym użytkownikiem forum. Zarejestrowałem się ponieważ, kupiłem xbox premium 360 na allegro: XBOX 360 IDEAŁ PRZERÓBKA+PILOT+11GIER FULL ZESTA (1044006569) - Aukcje internetowe Allegro

    Moje pytanie jest następujące, chcę aby konsola najlepiej mi służyła, a ma przeróbkę podobno Xtreme 1.4 i chcę aby mieć przeróbkę na najnowsze gry.
    Co należy zrobić, aby było wszystko dobrze, aha i chcę mieć również zaktualizować Dashboard. Napiszcie mi jakie są kolejne kroki, albo dajcie mi linka gdzie opisuje bardzo podobną sytuację.

    Do trybu online chcę używać tylko oryginalnych gier.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Stifleer

    Stifleer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Masz przerobioną konsolę, nie pograsz na LIVE, nawet na oryginałach. M$ sprawdza napęd, a nie gry. Najnowsza przeróbka iXtreme LT jest jak na razie nie wykrywalny. Podaję link do update dasha klik
    A co do przeróbki niestety nic Ci nie mogę powiedzieć.
     
  4. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Twoja konsola jest już bardzo wiekowa. Podłączenie do neta skończy się banem. Na tym ix gry będziesz musiał patchować. Na początek to pomyśl o usprawnieniu chłodzenia. Jaka data produkcji? Nie chce cie matrwić ani oceniać wyboru ale lepiej było kupić Jaspera bez dysku z 1dnym padem + ix LT.
     
  5. adamix

    adamix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Data produkcji konsoli to lipiec 2008, czy to dobrze czy źle?
    A można zaktualizować xtrem do ix LT bez problem? TZN. bez specjalnego sprzętu? Najlepiej gdyby można było wsadzić tylko płytę i gotowe :)
    A konsola chodzi na razie bardzo dobrze, to nie wiem czy mam poprawiać chłodzenie czy czekać?
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Masz Falcona (najczęściej pada na E74)
    Co do przeróbki daj do jakiegoś serwisu i Ci wgrają.
    Jak konsola chodzi dobrze to oby tak dalej :) Ja też mam Falcona od ponad roku i żadnych problemów z nim nie miałem.
     
  7. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie ma sensu aktualizować tej konsoli. Pewnie i tak już jest zbanowana albo oflagowana. Pat**** gry i tyle. Masz falcona konsolę starej generacji. Została całkowicie wyparta przez jaspera. Falcon należy do grupy konsol awaryjnych. Najczęściej pada po ok roku-dwóch użytkowania.
     
  8. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica
    musisz mieć klucz napędu żeby wgrać nowszego iXtreme.

    Według mnie spieprzyłeś sprawę z tym XBOXEM - nic ciekawego i od gościa co pisze przeróbka przez "u" to bym nie kupował
     
  9. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica

    skąd wyciągasz takie wnioski? posiadasz jakieś dane statystyczne? jeśli zapewnisz konsoli dobre, przewiewne miejsce to nawet xenon sobie pożyje.
     
  10. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ale skoro ma starego dasha i to falcon to moze jtaga by dalo sie na nim zrobic wtedy bylby bardziej z konsoli zadowolony
     
  11. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica
    podaj numer swojego dashboarda
     
  12. westmarcin

    westmarcin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Słupsk
    i ponieważ przez `rz` ... było kupić japerka nowego z dyskiem 20 gb i jednym padem za 700zł i by było git majonez
     
  13. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Cała masa danych statystycznych. Hehe nie znasz się jeszcze na tym sprzęcie. Xsenon potrafił nie działać po 3ech dniach. Warunki g... prawda trzymam jaśka w meblościance a wentyle nigdy nie wchodziły na wyższe obroty. Zamiast wypisywać głupoty poczytaj sobie o falconach kolego.

    Na dzień dzisiejszy żyje ok 5-10% xsenonów.
     
  14. Kuba 2255

    Kuba 2255 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    222
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Człowieku,trzeba myśleć.Najpierw dowiedz się ,co i jak z danym sprzętem,a potem kupuj.Teraz możesz liczyć tylko na łut szczęścia,że nie ma bana,że nie jest oflagowana,że nie była naprawiana i nie umrze po tygodniu(konsola).Na Xbox Live nie pograsz,starą przeróbke masz,nie pewną i stara konsole -masz.Ja bym sprzedał to w cholerę.
     
  15. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Az takiej gafy totalnej nie zrobil. (do jtaga moze?). Ale tez bym to raczej sprzedal.

    Dysk (ok. 100 zl), pad (okolo 70 zł) i konsole puscic za ~350 zł to zejdzie szybko :p

    Wczoraj tez wsumie spapralem - kupilem uzywke jaspera za 550 zł, a chyba lepiej byloby dolorzyc do nowki 100 zł :p
     
  16. elosiema

    elosiema Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    241
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Najlepiej opyl to na allegro z innego konta,wiele nie stracisz a czasami to i nawet zyskasz.Możesz jeszcze zobaczyć jaki masz dash to w ostateczności jtaga mógłbyś zrobić,a on duże mozliwości daje.
     
  17. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Ale Wy macie problemy. Sami znawcy. Wyjdzie 360tka slim to też będziecie gadali, że jaspera nie warto i tylko slimke?

    Ix możesz zaktualizować do LT jeśli tam masz Benq czy Liteona(któryś z nich powinien tam siedzieć). Żeby zrobić flash trzeba podpiąć napęd pod pc. Są tutoriale na forum jak zrobić flasha.
    Jak wgrasz nowe oprogramowanie to możesz podpiąć się pod neta i sprawdzić czy jest ban.

    Co do chłodzenia, to ewentualnie możesz wymienić pastę. Jak będzie miała paść to padnie. Ja mam falcona i jakoś cały czas działa, a chodzi długo. Wystarczy, żebyś nie trzymał jej w jakiejś szafie itd.
     
  18. Kuba 2255

    Kuba 2255 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    222
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jeszcze większy znawca się znalazł!!! Chodzi o to,że falcon jest mocno awaryjny,a jasper już nie.Nawet jeśli wyjdzie "slimka",i nie będzie awaryjna,to co??Jasper też nie jest.A falcon tak.
     
  19. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    No to co, że awaryjny? Wszystkie falcony już wymarły? Nie. Zreszta jasper z rrodem też się czasem znajdzie, i co z tego? To wszyscy, co mają xboxy nie jaspery muszą je sprzedać i kupić nowe? Tylko po co? Co post to - sprzedaj go!

    Jak już kupił, to jaki jest sens sprzedawać? Żaden.
     
  20. adamix

    adamix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobrze zobaczę na forum jak zrobić aktualizację tylko mi jeszcze napiszcie do czego mam najlepiej zaktualizować?
    A, że jestem naprawdę świeży w xboxie to jak mam sprawdzić numer dashboarda? Gdzie to pisze to podam, jak mi to ma pomóc.
     
  21. Shoowsky

    Shoowsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Opoczno
    Sam wahałem się nad kupnem XBOX'a ponad pół roku , przeglądałem różne oferty na allegro , na innych serwisach aukcyjnych a nawet na eBay'u.Moim zdaniem aukcji pt "XBOX 360 PREMIUM" to bym nie rozpatrzył pozytywnie zbytnio no bo w koncu wersje takie jak PREMIUM & CORE to wyszły już z produkcji a w ich miejsce pojawiły się nowe Arcade,Elite z płytami głównymi Jasper , które z danych statystycznych są dużo mniej awaryjne. Osobiście na swojego XBOX'a wydałem 1050zł ... to dość sporo ale zyskałem :

    - Konsole XBOX 360 SUPER ELITE [chromowana , biała]
    - Bezprzewodowego pada od MS.
    - eXtreme LT :shisha
    - usprawnienie chłodzenia choć nie było ono konieczne
    - zaawansowany system chłodzenia choć nie był konieczny .
    - oczywiście komplet okablowania :DD
    - + headset. :whistle:

    Więc pakiet jak najbardziej pozytywny , a na koniec dodam , że XBOX'a pozyskalem po przez sprzedaż PSP 3004 ;D , ale warto . Tak więc nawiązując do Ciebie .. ehh... może to dziwne rozwiązanie ale spróbuj sprzedać w konkretnej cenie jakiemuś koledze tego X'a albo na jakims innym serwisie aukcyjnym bo myśle , że na allegro juz nie da rady skoro widziało ją sporo osób :) . I zakup nowego polecam Elite , albo Super Elite.
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. IgorKoxLOL
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    40
  2. Kuna9306
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    47
  3. Patek
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    87
  4. doktor1986
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    57
  5. maszynypancereneYT
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    74

Poleć forum