1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

witam - problem z nagraniem Testamentu Sherlocka XGD3 pod LT2.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez scigal, Październik 3, 2012.

  1. scigal

    scigal Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Moze ktos uprzejmy mi pomoze. Bardzo zalezy mi na tej grze.
    Do tej pory nagrywalem tylko dwie gry - Rayman Origins oraz Cod3, wiec mam male doswiadczenie.

    Na Sherlocku stracilem juz 2 plytki, raz przepuscilem ja przez ABX i nagrywalem na imgburn (niska predkosc), opcja turican, a drugi raz uzylem programu xbox backup creator i wgralem tam jakas topologie czy cos, ale nagrywalem nie poprzez ten program tylko go zamknalem i zaczalem przez Imgburn ale tez nie zadzialalo..
    Nie chce tracic kolejnej plytki wiec wole sie zapytac Was, bo moze bedziecie mogli pomoc.

    Obu plytek (Verbatimy) konsola nie widzi. Mój dash to 2.0.13599.0, ale jakie LT tego nie wiem (konsola kuzyna) zapewne albo 1.9 albo 2.0 (nie wiem jak to sprawdzic). Czy ktos uprzejmy moglby mi podpowiedziec jak to prawidlowo nagrac jesli sie w ogole da? Bede wdzieczny, pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: witam - problem z nagraniem Testamentu Sherlocka XGD3 pod LT2.0

    Lt 3.0 + aktualizacja dasha do nowego+iso w abgx+ najlepiej Ihas
    Sam nie wiesz co w tej konsoli siedzi.płyt szkoda


    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  4. timomar

    timomar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  5. scigal

    scigal Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    KaBoom & Timomar

    Dzięki. Myślę, że mam LT2.0 bo grałem zarówno w CoD3, który samemu udało mi się nagrać jak i chodził też nowy Batman (on chyba też wymagał LT2.0). Natomiast z Sherlockiem jest ten problem, że zrobiłem tak jak pisał Timomar w linku, dodałem to topology data w tym XBOX Backup Creator, dałem ten cały turican, tyle, że predkosc na 4x i nie wiem o jakie "skracanie" Ci chodziło..? Kurcze moze macie jeszcze jakieś pomysły chłopaki ?? A może ta gra nie pojdzie nagrana na zwyklej laptopowej nagrywarce tylko potrzebny jest ten cały iHas?
    Proszę o pomoc
     
  6. timomar

    timomar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    @scigal
    Może sam obraz gry masz uszkodzony? Sprawdź w Abgx360 czy wszystko ok (brak czerwonego koloru w opisie po teście).
    Jeśli wszystko na zielono/żółto to jeszcze raz postępuj w kolejności jak pisałem, XBOX Backup Creator - topology do 2.0, nagrywanie
    Nagrywanie 2.4 max

    Na pewno nagrywarka iHAS jest najlepszym rozwiązanie na teraz jeśli chodzi o nagrywanie, lecz ja Sherlocka nagrywałem jeszcze zwykłą nagrywarka w lapku na płycie Omega, sposób postępowania dokładnie jak opisałem.

    Turncate = Skracanie :)

    I jeszcze jedno co przychodzi mi do głowy, zaktualizuj Dash z pendriva najlepiej (opis na forum )
    Minimalny dash dla tej gry : 14719
    Potem sprawdź te płyty co nagrałeś....
     
  7. scigal

    scigal Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  9. timomar

    timomar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    @Tomekzc ma racje, do tego momentu ok.
    Teraz wystarczy dobrze wypalić, warto zerknąć na ten poradnik co podał Tomekzc , lecz ja powiem szczerze nagrywałem bez specjalnych ustawień, dobry Imgburn - klik w plik dvd i wypalanie x 2.4.
     
  10. scigal

    scigal Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moi drodzy, widać mój xbox nie lubi Sherlocka Holmesa:) straciłem wlasnie 3 płytke.. nagrywalem 2,4 w Imgburn z opcją verify i w ogole.. Masakra.. Powiedzcie tylko czy jesli obraz gry jest taki sam to czemu mi na ABX mi wyskakują inne rzeczy niz na printscreenie z ABXa dodanego przy poscie do obrazu..
    http://www7.pic-upload.de/17.09.12/49kuoszg3qb.png Ja np. nie mam takich niebieskich ramek.
    Zasttanawiam się czy ściągniecie nowego obrrazu coś zmieni..
    P.S. o co chodzi z tym Title Update do każdej gry XGD3 z osobna z pendrive'a? Czy muszę mieć do tego podłączoną konsolę do neta?
     
  11. timomar

    timomar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Obraz jest ok, niebieskie ramki nic nie zmieniają.
    Co do TU, nigdy nie dogrywałem tego do konsoli ( brak live - brak cichej aktualki )
    Tak jak pisałem wcześniej, do czasu fify13 i kupienia iHAS, ściągałem, przerabiałem topologie, nagrywałem bez specjalnych ustawień w Imgburn x2.4

    Koniec pomysłów .....:culpability:

    ---------------------------------
    Tak myślę, czy przepuszczając obraz przez abx360 po zmianie topologi nie wróciło XGD3........
     
  12. scigal

    scigal Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    timomar >> dzięki, sprawa się rozwiązała - jestem głupkiem bo przeoczyłem to, ze mam za niski dashboard 13599. I tutaj pytanie, jeśli bym go zaaktualizowal do wersji 14719 to czy starsze gry beda dzialac i normalnie instalowac sie na dysku? czy bede mial jakies nieprzewidziane problemy? Konsola nigdy nie byla podlaczana do netu.. Pozdrawiam
     
  13. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    tricki mp3 jesli gry nagrywane zwykla nagrywarka , ale oczywiscie beda dzialac mozesz jechac do 15574
     
Wczytywanie...

Poleć forum