1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

włączam grę... a tu tylko logo Xbox360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Nowakk, Sierpień 17, 2010.

  1. Nowakk

    Nowakk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, niedawno kupiłem X360 i mam spory problem, konsolę z wersją flash LT 1.1 (przynajmniej tak mówi koleś, który ją wysłał)
    pożyczyłem od kumpla parę nagranych kopii gier aby ją przetestować, wkładam nagrana grę i wyświetla się tylko logo xbox 360 (mogę jeszcze wyciągnąć pasek jak z odtwarzacza typu winamp :/ ) niestety nie mam żadnej oryginalnej aby przetestować sam napęd, orientujecie się czym to może być spowodowane?
    Niestety kumpel nie zna swojej wersji flasha, a jego gry są na plytkach Verbatim DVD+R DL i jemu wszystkie działają a mi żadna się nie odpala :/

    Podobno LT 1.1 może czytac wszystkie wave'y czy mogę jakoś inaczej nagrać gry aby się odpaliły?

    Proszę pomóżcie :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pawel1503

    pawel1503 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    328
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jakuszowice
    A możesz powiedzieć dokładnie jakich gier próbowałeś włączyć?? Ja mam Flasha 1.6 i każda gra wydana po 1 listopada 2009r. musi być napędzana 'Activate.iso' tzn. zanim włożę do napędu grę która miała premierę po 1-szym listopada 2009 muszę włożyć płytę z tym właśnie Activate.iso i go włączyć jak normalną grę wtedy ta płyta oszukuje konsole, jak już skończy (tj. 20sek.) to wkładamy normalną grę, ale gry wydane przed 1-szym listopada 2009 chodzą normalnie. Możliwe, że ten flash 1.1 też ma coś takiego tylko, że np: gry po 20 grudnia 2008 potrzebują 'dopalacza'
     
  4. carbon262619

    carbon262619 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    @Topic
    Panie kolego szanowny iXtreme LT 1.1 odtwarza wszystkie gry od wave 1 do 6 oraz te patchowan'e więc raczej to nie wina flash'a (chyba że został źle zrobiony co jest wątpliwe). Więc problem prawdopodobnie leży w konsoli lub w źle nagranej płytce.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Załatw sobie oryginalną grę. Jeśli nie odpali konsola jest bez klucza w napędzie. LT na pewno odpala każdą grę.

    Co do pytania carbon262619 konsola zepsuła ci się gwarancja. Nie masz gwarancji szukaj seriwsu
     
  7. umek

    umek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    140
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Witam. A więc miałem taki sam problem i jak się okazało mam gry na wave 3 a ta gra była na wave 4 i jak ja odpalam to wyskakuje właśnie coś takiego jak mówisz wiec wystarczy przerobić odpowiednio na wave jaki tam chcesz i musi ci śmigać.Przynajmniej tak u mnie było? jak nie rozumiesz dalej to pisz na prv
     
  8. Nowakk

    Nowakk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem Dante's Inferno, Dirt 2, Army of Two the 40th day i chyba jeszcze jakis GPR, nie wiesz skąd mógłbym wziąć taką plytke activate.iso aby to przetestować?

    Ale jeżeli mojemu koledze, który ma od jakiegoś roku swoją konsole i wszystkie gry mu działają to czy nie powinny mi tym bardziej one działać? (Dzisiaj kupie parę plytek i sprobuje samemu cos nagrac, dam znac jak mi poszlo)

    Oryginalną grę postaram sobie załatwić i sprawdzić ale niestety nie uda mi sie tego predko zrobic :/ a jak szybko dowiem co jest z nia nie tak to moze bym odeslal ja temu kolesiowi
     
  9. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kup jakąś używkę na Allegro za 30zł z przesyłką. Jak nie działa znaczy masz zepsuty napęd i oddaj do serwisu, albo do gostka.
     
  10. pawel1503

    pawel1503 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    328
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jakuszowice
    Przykro mi, ale właśnie przeczytałem, że Activate.iso działa tylko na IXtreme 1.6
     
  11. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Próbawełeś uruchamiać konsole jeszcze kilka razy. Miałem taki problem raz czy dwa lecz potem znikł.

    TOPIC: Nie mam przeróbki, ale też uważam, że warto spróbować na oryginalnej płycie.
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    masz ixtreme 1.6 skoro gry wave 3 ci dzialaja a wyzsze nie. Wiec koles wprowadzil cie w blad mowiac ze masz LT.
     
  13. Nowakk

    Nowakk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tyle, że mojemu znajomemu od którego pożyczałem te gry działają bez problemu :/ przesłałem Twoją wypowiedź kolesiowi od którego kupowałem konsolę, że powinna odtwarzać wszystkie wave'y, a on mnie wyśmiał, że nie ma czegoś takiego jak wave 5 i 6. Co ty na to? :/ wkurza mnie ten typ T_T

    Nie, pisałem, że żadna mi się nie chce włączyć z gier od mojego kumpla, pojawia się tylko logo X360 na białym tle, dlatego staram się dociec co może być nie tak
     
  14. carbon262619

    carbon262619 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak juz probóbowałem wszystkiego na kazdych forach cos pisza i nadal nic
     
  15. coberas

    coberas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubelskie
    Napęd na 100% jest bez klucza albo ze złym kluczem. Poszukaj kogoś kto odzyska ci stary klucz z pamięci nand.
    Powinno się udać
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a masz jakas stara gierke, np gta 4 (podstawowe, nie epsode from libery city)? jakby taka nie odpalila to cos z konsola. Jak odpali to wina flasha.
     
Wczytywanie...

Poleć forum