1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Włączam gre pokazuje się logo xbox'a i nic się nie dzieje

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez magnumm96, Styczeń 1, 2013.

  1. magnumm96

    magnumm96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemyśl
    Witam mam problem otóż gdy włączam grę na xboxa oryginalną czy kopie to pokazuje mi się logo xboxa i nic się nie dzieje są tam różne opcje np nast. rozdział czy coś takiego jak wsadzam płytę z nagraną muzyką to czyta normalnie lecz gdy odpalę grę to tak jak wyżej opisałem. Szukałem u wujka google rozwiązania tego problemu i znalazłem tematy że to wina wymienionego napędu ( trzeba podmienić klucze ). Konsola jest z 2005 roku a napęd z 2007 roku
    więc można się łatwo domyślić ze napęd nie jest oryginalny. Obecny napęd to hitachi z rew. 79 i tutaj jest problem bo nie posiadam starego napędu może i nie wiem jak podmienić te klucze może ktoś wie jak rozwiązać ten problem.

    Z góry dziękuję !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak, w napędzie nie ma klucza, dlatego nie czyta Ci gier.
    Jeśli konsola jest z 2005 to ma płytę xenon, więc jest to złom i nie opłaca się w niego jeszcze inwestować .
     
  4. Sewek :)

    Sewek :) Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    256
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Włączam gre pokazuje się logo xbox'a i nic się nie dzieje

    @Up

    Chyba już.

    Wysyłane z mojego RUBINA za pomocą Tapatalk 2
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    powiem szczerze że z 2005 roku to chyba masz perełkę :)
    ale co prawda to prawda, nie opłaca się inwestować w tą konsolę żadnych pieniędzy gdyż jest to najbardziej awaryjny model tej konsoli.
    z drugiej strony jak tego nie naprawisz to konsoli też w żaden sposób nie sprzedasz, rgh się na niej zrobić nie da a jak nie działają gry no to bida straszna :D
    zorientuj się jaka cena, popytaj speców na tym forum może ktoś Ci zrobi to po taniości ale osobiście nie włożyłbym w naprawę tego nawet złotówki.
     
  6. magnumm96

    magnumm96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemyśl
    Za konsole dałem 64 zł z przesyłką na allegro z nią dostałem sprawny zasilacz . Konsola miała rroda więc wymieniłem pastę termoprzewodzącą pomogło to na jeden dzień więc wypiekłem ją w piekarniku ( zimne luty pod gpu ) pozakrywałem sreberkiem kondensatory plastikowe elementy itp przykręciłem do deski żeby się nie powykrzywiała i chodzi już tak z tydzień ... Nie mam nic do stracenie bo sam zasilacz jest warty co najmniej 30 zł plus napęd jest też trochę wart bo sam flashowałem . Mam dobrego kompa i nie zamierzam wydać tysiaka na nowa konsole, wiedziałem że konsola ma rroda ale kupiłem ja bo chciałem trochę pomajsterkować .
    Mimo wszystko chciałbym postawić napęd na nogi bo przerobiłem chłodzenie na 12v uszczelniłem tunel wentylacyjny i konsola nie powinna mieć problemów seryjnych .
     
  7. Jakub Sobczak

    Jakub Sobczak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Polska
    Ten problem moze wynikac z przygoda z rrod, z tego co piszesz wnioskuje ze konsola sporo przeszla tak wiec watpie ze wymiana napedu naprawi problem. Kiedys sie spotkalem z tym problemem w jakims premium na YT i byl to efekt kombinacji z rrodem jezeli wygrzewasz uklady to coraz bardziej oslabiasz ich wytrzymalosc konsola bedzie juz szwankowac dopuki.jej nie wyrzucisz moim zdaniem.
     
  8. magnumm96

    magnumm96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemyśl
    Przeczytaj o co chodzi w tym temacie bo chyba do końca nie rozumiesz.
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Włączam gre pokazuje się logo xbox'a i nic się nie dzieje

    Jaki jest tam dash? Może da się odczytać klucz z płyty głównej.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  10. magnumm96

    magnumm96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemyśl
    dash to 2.0.16202.0
     
  11. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    To sie nie da. Rgh nawet nie ma na ten dash. Jak przeflashowales ja z kluczem to nic z tym nie zrobisz schowaj do szafy
     
  12. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    skoro już jest na niej piętno RRoD to tym bardziej bym olał tą konsolę jeśli chodzi o jakikolwiek wkład finansowy.
    szkoda Twoich pieniędzy i nerwów
     
  13. magnumm96

    magnumm96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemyśl
    no to szkoda zadzwonię jeszcze do tego kolesia co mi ją sprzedał ( miał być tylko rrod ) ale mimo wszystko dziękuję za pomoc

    Miał bym jeszcze pytanie z jakim maksymalnym dashem można było by wyciągnąć klucz napędu. Pytam ponieważ posiadam drugiego xboxa.

    //Nie pisz posta pod postem, korzystaj z opcji EDYCJA
    ~z0nk31
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Włączam gre pokazuje się logo xbox'a i nic się nie dzieje

    14699

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum