1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Włączanie gier bez płyt

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez barrrtek, Kwiecień 24, 2010.

  1. barrrtek

    barrrtek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mazury
    A więc tak jak w temacie czytałem na forum że można grać bez płyt,ale czytalem także ,że trzeba grzebać w środku ja osobiscie nie znam się na tym,no i tu jest moje pytanie.Czy jest możliwość aby oddać konsolę do serwisu i oni zrobili mi to w serwisie??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xirtam

    xirtam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Możesz takie rzeczy zrobić, taka przeróbka nazywa się jtag, a soft nazywa się XBR. Warunkiem jest wersja dashboardu, jeżeli masz poniżej 8955 to śmiało możesz iść i oddać do serwisu który się tym zajmuje. ja wiem tylko gdzie takie rzeczy robią w Krakowie.
     
  4. barrrtek

    barrrtek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mazury
    A jak sprawdzić ten dashboard?
     
  5. play

    play Banned Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    uk/pl
    W dane systemu masz oprogramowanie i tam pisze wersja i jej rok.
     
  6. ALMI

    ALMI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli z wersją 8498 też można bedzie działać czy tylko 7371??
     
  7. barrrtek

    barrrtek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mazury
    A jeżeli będzie wersja powyżej lub 8955?I jeszcze jedno pytanie czy piraty będą działać bez płyt?
     
  8. xirtam

    xirtam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    hmm nie wiedziałem w sumie, że była jeszcze wersja 8498...
    musi być maksymalnie 7371
     
  9. xirtam

    xirtam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    no grę instalujesz na dysku... nie potrzebujesz już mieć piratów, na dobrą sprawę nie potrzebujesz mieć w ogóle płyt!

    dodatkowo podłączasz dowolny dysk na usb... ja będę miał teraz 1,5TB bo tanio chodzą już!!!

    mogę taką konsolę sprzedać z xbr'em gotowym!
     
  10. barrrtek

    barrrtek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mazury
    No to jak to właściwie działa??A moge zrobić tak że wsadze płytke (pirata) zainstaluje i będzie już działać bez płyty tak?A moge np przez pendriva
     
  11. xirtam

    xirtam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    nie próbowałem używać pendrive'a może i się da. mało miałem styczności z xbr więc ekspertem nie jestem.
     
  12. barrrtek

    barrrtek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mazury
    A ile taka usługa kosztuje?
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    kolo 130zl. I gry mozesz zainstalowac z plyty, uruchomic z pendrive lub skopiowac na dysk xboxa.

    I musisz miec dash nie wyzszy jak 7371 i date produkcji konsoli przed czerwcem 2009.
     
  14. barrrtek

    barrrtek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mazury
    A czemu data produkcji przed czerwcem?
     
  15. xirtam

    xirtam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    myślę, że po czerwcu to już wszystkie konsole miały soft powyżej 7371 fabrycznie :)
     
  16. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    przepraszam ze tak odbiegne od tematu ale mam kilka pytan

    1.czy przy takim xbr moze wyskoczyc RROD
    2.mozliwy jest mozliwy ''powrot'' do normalnosci czyli , czy mozna to cofnac zeby w przyszlosci oddac na gwarancje?
    3.co sadzicie o tym xbr ? lepiej klasczynie z plyty odpalac czy oplaca sie to robic?
     
  17. xirtam

    xirtam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    1. może i może, w sumie zawsze jak ktoś nie umie to może jakieś spięcie zrobić, ale nie jest to bardzo skomplikowana sprawa, więc raczej mała szansa,
    2. ingerujesz fizycznie, lutując na płycie głównej, więc raczej ciężko takie coś cofnąć tak żeby serwis ci przyjął sprzęt,
    3. xbr jest lepszy od ixtreme w:
    - odpalasz wszystko z dysku bez żąglerki płytami
    - możesz instalować emulatory więc może dosbox w przyszłości, ale na dzis dzień snes itd
    - podłączasz dysk do 2TB na usb!!! ostatnio 1,5TB był w saturnie za 399zł tyle ile oryginalny 250GB!!!!
     
  18. barrrtek

    barrrtek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mazury
    Ja mam ten dasboard 8955 chyba jezeli dobrze sprawdzam(wchodze w dane systemowe i na dole jest D:2.0.8955.0.To ten 8955 to dobrze czy zle???
     
  19. xirtam

    xirtam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    to znaczy że nie możesz zainstalować XBR
     
  20. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    1.XBR w żaden sposób nie wpływa na RROD.Jak miał wyskoczyc to wyskoczy niezależnie od JTAG.
    2.Jtaga nie cofniesz bo to się wiąże z lutowaniem, natomiast z XBR nie wiem, raczej tak.
    3.Jasne że się opłaca.Zero wydawania kasy na płytki, poza tym możesz modyfikować gry(mody chociażby) i odpalać homebrew.Sama słodycz.

    Nie da się niestety.


    Co do ceny : zależy u kogo.Kumpel oferował 30zł ale to dlatego że był moim kolegą :) Ogólnie koło 100
     
  21. barrrtek

    barrrtek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mazury
    I nic nie da się zrobić??Żadnej opcji nie ma??!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum