1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Włączanie Xboxa

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez only, Maj 16, 2009.

  1. only

    only Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ciekawi mnie jedna rzecz. Gdy włączam Xboxa, równocześnie uruchamiając telewizor, konsola włącza się normalnie, wyświetla logo, loguje profil itd. Zajmuje to kilkadziesiąt sekund, normalka. Natomiast zauważyłem że gdy włącze konsole nie właczając telewizora, konsola uruchamia się o wiele dłużej. Włączam konsole, w tym czasie wyjde na jakiś czas (nie długi, max minuta) z pokoju. Gdy wracam właczam telewizor i widzę nadal wyświetlające się logo X'a. Dopiero po chwili załącza się zupełnie. Czy to normalne?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    .. jak wlaczam konsole za pomoca pada!!!nieraz jak nie wlacze tv w tryb hdmi to konsola sie zaswieci ale nie wykrywa pada..szuka i szuka.na konsoli nie swieci sie 1 z 4 diod..a na padzie diody sie kreca..dopiero w momencie przelaczenia na tryb hdmi w tv nagle wykrywa pada i wlacza sie logo powitalne.....nie wiem od czego to zalezy...a nieraz normalnie wykryje bez problemu nawet przy wylaczonym tv
     
  4. Skuska

    Skuska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Toruń
    U mnie się normalnie włącza. Nawet jak mam wyłączone tv. Pewnie to wina telewizora.
     
  5. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Hmmmm dziwna sprawa, ciekawe co jest temu winne.
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Sprawdź na innym TV czy jest tak samo, wtedy będziesz wiedział czy to wina TV czy konsoli.
     
  7. Jasper7

    Jasper7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    U mnie jest podobnie, dopiero jak włączę tv i przełączę na hdmi to wyświetla mi się logo startowe. Może dopóki tv jest wyłączony, konsola jest w jakimś trybie uśpienia i czeka aż dostanie sygnał z tv.
     
  8. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    U mnie tez cos sie podzialo z wlaczaniem
    Dzis wieczorem wlaczam konsole a tu na monitorze czarno. Na konsoli swieci sie powier i jedna dioda od pada (tak jak przy normalnej pracy konsoli), dopiero po ok 10 - 20 sek zaczal sie rytual uruchamiania (wlaczyl sie monitor, logo xboxa i te migajace diody na konsoli). Probowalem jeszcze 2 razy i bylo tak samo. Nawet wyjelem plyte z napedu ale nic to nie dalo.
    Konsole mam jakies 1.5 miesiaca i zawsze uruchamialo sie od razy po nacisnieciu powera na padzie a dzis jeszcze te 20 sekund oczekiwania.
    Ma ktos tak??

    Mam wersje Jasper Arcade

    EDIT
    Rozwiazany problem. Padl kabel VGA za 19 zl.
     
Wczytywanie...

Poleć forum