1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Własnoręczna przeróbka Xboxa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez przemexss, Czerwiec 4, 2011.

  1. przemexss

    przemexss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam

    Mam pytanie
    Mam Xboxa przerobionego iXtreme LT+ 1.1, a jako że nowy dash kasuje przeróbkę, a nie mam kasy na kolejne płacenie kolesiowi który poprzednio przerabiał mi konsole, chciałem przerobić ją sam.

    I teraz pytanie.
    -Czy ten poradnik sczytywania klucza jest nadal aktualny i czy ten schemat który jest pod pierwszym postem to jest schemat probe?
    -W tym poradniku pokazane jest, że trzeba ciąć ścieżki, ale z tego co zrozumiałem to jest to konieczne do sczytania aktualnego firmware, no i czy konieczne jest jego sczytywanie skoro i tak mam iXtreme? Czy do samego flasha jest potrzebne cięcie i Vampire?
    No i czy to co podałem jest wystarczające do samodzielnego flasha?

    A i ma ktoś schemat do tego USB probe które jest sprzedawane na allegro?? Bo z tego co widziałem to jest to zbudowane na LM317T a tych kostek pewnie mi się trochę wala po szufladzie :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    To masz przróbkę czy aktualizacja Ci usuneła ?
    Jaki masz napęd w konsoli ? Liteon ?

    Poradnik jest nieaktualny ,nic nie tniesz itd.

    Schematy to na elektrodzie,ale akurat tego USB pewnie nie będzie.

    Poczytaj o metodzie Pogo MH .
     
  4. przemexss

    przemexss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie aktualizowałem jeszcze. Chce się przygotować przed aktualizacją.

    Jakieś linki odnośnie Pogo MH?

    Napęd to LiteOn 9345

    A tak w ogóle to sprawdziłeś ten poradnik wyciągania klucza co ci pokazałem? Po z tego to zrozumiałem to metoda PMT to jest właśnie Pogo Mo Thoin a zapewne tą miałeś na myśli.
    Chodzi mi o to czy konieczne jest zczytywanie starego firmware?
    I dajcie jakiś fajny schemat do tego probe, najlepiej jakby zasilanie szło z komputera.
     
  5. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
  6. przemexss

    przemexss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czyli tak:
    -Sczytywanie klucza robie tak jak w pierwszym linku
    -Flashowanie tak jak tu? klik

    Tylko interesuje mnie to czy konieczne jest sczytywanie starego firmware?? Bo do tego chyba trzeba ciąć tak? Bo w tym poradniku w 2 poście jest wgrywanie firmware i tam nie ma mowy o cięciu.
     
  7. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Zczytujesz metodą PMH (każdy Liteon który tego wymaga tak samo).
    Klucz musisz mieć ,bez niego nie zrobisz przeróbki.

    Nie trzeba nic ciąć.

    Wgrywanie (każdy Liteon tak samo)- ja robie w dosflash .
     
  8. przemexss

    przemexss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Chyba się nie zrozumieliśmy.
    Wiem, że potrzebuje klucza, i wiem, że sczytuje go metodą z pierwszego linku, ale w poradniku flashowania jest punkt dotyczący sczytywania całego OFW. I chodzi mi o to czy będę potrzebował całego OFW.


    Ale z tego co poczytałem to nie jest to konieczne, tak?
     
  9. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Piszemy o tym samym.
    Ja o kluczu czyli plikach:

    Dummy.bin
    Identify.bin
    Inquiry.bin
    Key.bin
    Serial.bin

    Czyli OFW napędu,czy jak to kto nazywa.
    Jak masz te pliki to już z górki.
     
Wczytywanie...

Poleć forum