1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

WMP11 streaming - wmv HD przycina

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez porlock, Marzec 12, 2009.

  1. porlock

    porlock Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystko pięknie ładnie.. tyle ze podczas oglądania filmów HD udostępnionych przez WMP11 co jakiś czas pojawia sie pasek "ładowanie"............ jest jakis sposób na ten problem ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    nie robiłem czegoś takiego jeszcze ale jak łączysz kablem sieciowym to ma on pewną maksymalną przepustowość, która może wpływać na to
     
  4. blackhat156

    blackhat156 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    przepustowosc hmmm watpie ze jest tak zle z nia bo jest ona szybsza niz dvd. tyle ze to zalerzy od modelu karty i jej jakosci
     
  5. shaggy

    shaggy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podałeś mało informacji. Podaj jak masz połączonego xboxa z komputerem, bezpośrednio kablem krosowanym czy przez router (switch), a może bezprzewodowo wi-fi. Jeśli przewodowo to koniecznie sprawdź to na innym kabelku, jeśli łączysz się bez routera bezpośrednio z komputerem kabelkiem krosowanym to długość takiego przewodu nie powinna być zbyt długa, nie pamiętam dokładnej długości. Natomiast jeśli łączysz się przez router (switch) długość takich przewodów może być dużo większa, w tym wypadku sprawdź także przewody. Wpływ na stream może też mieć słaby komputer, np mała ilość pamięci ram lub wolny dysk twardy.

    Ja osobiście oglądam filmy w HD w inny sposób o którym pisałem juz w innym wątku:

    Filmy hd można odpalać z pendriva np 16 mb (około 100 zł), ja mam taki sformatowany na format plików MACa (domyślny format pendrive fat32 ograniczenie max 4 gb plik) za pomocą programu MacDrive pod PC i taki fotmat xbox360 czyta co jest dziwne bo ntfs nie łyka tak więc swobodnie na takiego pendraka wciskam filmik 8 gb i śmiga.

    Podsumowanie:

    Pendrive Kingston 16 gb - około 100 zł
    Formatowanie na format plików komputerów MAC - 10 sekund roboty za pomocą programu MACDRIVE
    Oglądanie filmów HD o pojemności 8 gb i większej bez problemów - bezcenne ;P
     
  6. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Kabel nei ma zadnego wplywu, polaczenie sieciowe 100Mbit/s w zupelnosci wystarczy by ogaldac film nawet przy uzyciu routera.
     
Wczytywanie...

Poleć forum