1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wnetylatory 12V na stałe

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez krait, Listopad 9, 2011.

  1. krait

    krait Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam kiedyś bonzo podczas naprawy napędu podłączył mi też wentylatory na stałe na 12V.
    Dzisiaj po prawie rocznej przerwie kiedy odpiłem xboxa strasznie mnie irytuj ten hałas.
    Czy to dużo pomoże większość użytkowników nie ma tego zabiegu a grają b. dużo.
    Czy aby cofnąć ten zabieg wystarczy odciąć ten przewód poprowadzony z płyty głównej do wentylatorów ?

    Konsola Arcade - Jasper z HDMI - wrzesień 2009,
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. iTzMrOxygene

    iTzMrOxygene Banned

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to zalezy, jezeli masz boxa po rrod to reczej zostan prze 12v, jak nie masz to nawet nir wiem czemu masz tego moda...
     
  4. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Jasper i rod? Daruj sobie, on mu napęd naprawiał.
     
  5. krait

    krait Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rod'a nie było.
    Mod założyłem zapobiegawczo jak się naczytałem o awaryjności :)
     
  6. krait

    krait Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jak z tym demontażem wystarczy kabelek przeciąć ?
     
  7. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Edytuj posty, nie starczy przeciąć kabelka bo wtedy stanie cały wiatrak trzeba go znów normalnie podpiąć a awaryjność to miał falcon, jasper i rrod to tak rzadkie zjawisko.
     
  8. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Dodaj przełącznik na 5 V. Ja tak mam i jest o wiele ciszej.Jeśli nie potrafisz tego zrobić to daj to jakiemuś fachowcowi od elektroniki.
     
  9. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak to Jasper to nie potrzeba 12V. Jak umiesz lutować to przylutuj kabelki do wejścia na wentylatory, a jak nie umiesz lutować to kup nowe wentylatory.
     
Wczytywanie...

Poleć forum