1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

wodne chłodzenie ???

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez mistrzmtb, Styczeń 25, 2010.

  1. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Siema, czy instalacja wodnego chłodzenia jest aż tak trudna w konsoli xbox 360 ??? :rolleyes: Patrząc po jutubie to nie jest to, aż tak skomplikowane. Proszę o nie pisanie po co to ?? nie potrzebne itp. Chce tylko wiedzieć, bo może przy pomocy speca od kompów uda mi się to zrobić.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szank

    szank Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-Pax
  4. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
  5. Esiu2580

    Esiu2580 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie chwaląc się to ja ma zamontowane wodne chłodzenie. Akurat mnie to dość dużo kosztowało bo mam blok oryginalny Innovatek i chodzenie wodne kompletne również fabryczne które mieści się w kieszeni 5.25 z przodu obudowy komputera, ale efekt jest zadowalający bo temperatury jakie uzyskuje to 38-40° C a w lato dochodzi do 42 -45° C . Jeśli ktoś zainteresowany to mogę powstawiać fotki z moim cudem.
     
  6. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    To możesz dać fotki ;P A tak trochę nie do tematu to jakie temperatury xbox osiąga ze zwykłym chłodzeniem ???
     
  7. Esiu2580

    Esiu2580 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok to wstawię fotki a oto linki:

    http://www.fototube.pl/pix/img10/org/d41d898b332f1a31eb59867aaac084fb.jpg,
    http://www.fototube.pl/pix/img7/org/d41d8ae4c27c42b66d8340f576ee141a.jpg,
    http://www.fototube.pl/pix/img3/org/d41d8f8002dfc8488addcffcd3983f9b.jpg

    A tak wygląda blok od spodu (ten blok ma również chłodzenie kości ramu)

    http://www.fototube.pl/pix/img5/org/d41d86be0b92079f4695a4956b8ee3ed.jpg

    A jak chcesz zobaczyć więcej fotek tego tylu to se ściągnij to:

    RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting


    Co do temperatur jakie panują na zwykłym chłodzeniu w środku konsoli to temperatury rzędu 75-80° C (na czystym radiatorze) a przy brudnym to nawet i koło 100°C (sam sprawdzałem tym termometrem co stoi na mojej konsoli) Może i te konsole by wytrzymywały taka temperaturę ale źle zaprojektowana płyta (naprężenia jakie dają mocowania radiatorów i połączenia cyną bezołowiową są przyczyna właśnie częstych awarii tzw. zimne luty)

    Taka moja rada.

    Jeżeli już wam się zdarzy, że wam zapalą się 3 czerwone diody (i nie macie konsoli na gwarancji) to nigdy nie obkładajcie jej kocem pozostawiając na 20-30 minut włączoną jak pokazane jest to na wielu filmikach you tube bo to doprowadza do rozgrzania jej do temperatury 110°C i połączeniu tzw. zimnych lutów, ale jest to śmierć dla konsoli i w ten sposób pochodzi może jeszcze z miesiąc.
     
  8. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    A dałbyś takie cuś zamontować w iksie ???
     
  9. Esiu2580

    Esiu2580 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem chodzi Ci o zamontowanie wodnego chłodzenia w (obudowie xboxa)? Jeżeli tak to powiem, że da się kliknij w to i pobierz RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

    A co do tych fotek powyżej to fotki mojego sprzętu
     
  10. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    gdzie można w rozsądnej cenie dorwać ten blok wodny ??
     
  11. adas123

    adas123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gdzies mi wcielo mojego posta :mad:

    anyway napisze jeszcze raz...

    moglbys podac dokladne wymiary bloczka wodnego? bo orginalny drogi ale za kwote ok 100zl mozna dac identyczny do wykonania :D

    Edit:
    jesli bylo by wiecej zainteresowanych mozna by zlecic wiecej takich blokow, ale glowny problem to miec dokladne wymiary
     
  12. Esiu2580

    Esiu2580 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. Predator2000

    Predator2000 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jestem pełen podziwu. Ale raczej sceptycznie podchodzę. A to dlatego ,że jest to bardzo drogie i dosyć skomplikowane rozwiązanie. Można całkiem dobrze obniżyć temp przesmarowując pastę, czyszcząc radiatory, uszczelniając tunel, Usuwając kratkę z wentyli i przyspieszając wentyle. Tak czy inaczej chylę czoła.
     
  14. Esiu2580

    Esiu2580 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A wymiarów nie mogę Ci podać bo nie mam jak tego zmierzyć (mam już zamontowany ten blok w konsoli) a nie będę go ściągał bo strasznie ciężko się to montuje
     
  15. adas123

    adas123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    szkoda bo oficjalnie idzie zrobic lepszy blok niz ten co posiadasz, Twoj najprawdopodobniej z aluminium, bo watpie ze jest z miedzi...


    pozostaje jedynie zalatwic plyte z rodem (do smieci) i wziasc z niej wymiary...
     
Wczytywanie...

Poleć forum