1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wolfenstein - gra się nie save'uje

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez Klossu88, Sierpień 24, 2009.

  1. Klossu88

    Klossu88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Jak w temacie mam problem z nowym Wolfensteinem, podczas gry pokazuje sie informacja, ze gra sie zapisuje, gdy zgine rozpoczynam gre od ostatniego checkpointu, jednak gdy wylaczam konsole gra rozpoczyna sie od save'u, ktory byl z 1,5 h grania wczesniej :/

    Ktos wie moze w czym tkwi problem?

    Z gory dzieki za odpowiedz.

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie wyłączaj konsoli z prądu w tedy data się restartuje a wolfenstein wczytuje najnowszy checkpoint.
     
  4. Klossu88

    Klossu88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Własnie o to chodzi ze nie odlaczam x boxa z pradu.
     
  5. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A np wcześniej grałeś nie podpięty do live a później się podpiąłeś? To tez może zmienić datę.
     
  6. Klossu88

    Klossu88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nigdy nie grałem przez xbox live.
     
  7. Ruzyk

    Ruzyk V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Przemyśl
    to może dysk albo karta pełna?
    a czy przypadkiem gra to nie pirat?
     
  8. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A co to za różnica czy pirat czy nie?
     
  9. Ruzyk

    Ruzyk V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Przemyśl
    w niektórych piraty np na PC są uszkodzenia np brak dźwięku, obiekty w teksturach, brak opcji zapisu postępu itd
    na x'a może być tak samo
     
  10. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Na xie raczej to się nie zdarza.
     
  11. Klossu88

    Klossu88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gra to pirat ale nigdy wczesniej sie tak nie dzialo a gralem na samych takich wersjach. Chociaz z drugiej strony wydaje mi sie to jedyne racjonalne wytlumaczenie bo karta pamieci ma wystarczajaco duzo miejsca.

    Gierke sciagalem z p2m "Wolfenstein USA RF XBOX360-PROTOCOL"
     
  12. bigger1

    bigger1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gra się saveuje tylko gdy chcesz grać dalej nie wybierasz opcji continue game tylko load game i tam wybierasz ostatni punkt gdzie skonczyłeś ,możesz zacząć od każdego czekpointu który był ostatnio zapisany pod warunkiem że pamiętasz gdzie skończyłeś taka głupota ale napewno savey są
     
  13. grzelu

    grzelu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam
    mam ten sam problem, tyle za gra oryginalna! (i nigdy nie bylem podpiety pod x box live, a pamiec wolna jest)
    w trakcie gry wraca do ostatniego checkpointu ale juz po wylaczeniu konsoli wraca do sava sprzed wielu gier :(
    load game tez sprawdzilem - niestety tez przywraca tylko stere miejsce...

    prosze o pomoc
    pzdr

    ps - czy mozna samemu robic save'y w czasei tej gry?
     
  14. Kisiel_i_Ciastka

    Kisiel_i_Ciastka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chojna
    U mnie jest ten sam problem. Nie wiem czy to jakiś masowy bug czy co. Strasznie bez sensu że save jest tak w plecy. Jest jakieś wyjście z tego czy za każdym razem trzeba się męczyć?
     
  15. creativ235

    creativ235 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam mam ten sam problem co wy a szkoda bo gra naprawdę fajna ale zauważyłem jedno ze jak się zapełni miejsce do save w grze, to na początku gdy wchodziłem w te sejwy i kasowałem je, i tylko zostawiałem ostatni to jak pograłem z godzinę to zapisywały się kolejne i tak by trzeba kasować je co jakiś czas by było miejsce na te sevy i dalej grać
     
  16. Maryd

    Maryd Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    date w konsoli zmieniajcie jak zaczynacie grac... na jakas inna niz domyslna , wtedy bedizecie widziec dokladnie , ktory save ostatni ; ] tak robilem i wolfika skonczylem
     
  17. anih1

    anih1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja też miałem coś takiego z savami w wolfensteiniea mam oryginalnego , musialem od jakiejs tam misji grac od nowa i przechodzic kilka misji ;/ ale potem jakos się zapisywaly
     
  18. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ustawcie aktualną datę w konsoli ponieważ bez tego konsola zawsze się będzie uruchamiać z domyślną datą z godz 13 na zegarze i nie odłączajcie zasilacza konsoli od prądu bo konsola znowu będzie miała domyślną datę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum