1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wolno działający internet

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez harrymason88, Czerwiec 25, 2012.

  1. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    Witam jak w temacie neta mam 1mb ale na speedtescie pokazuje mi 600-700kbps i do tego strony otwieraja sie o wiele dłuzej niz np.wczoraj,jaka moze byc przyczyna?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    SpeedTest jakiś super miarodajny nie jest. Przeczyść kompa np. CCleaner`em. Uruchom ponownie. Wyłącz antywirusa i wtedy sprawdź.
    Może poprostu trafiłeś na wzmożony ruch w sieci i Twój ISP nie dawał rady...
     
    1 osoba to lubi.
  4. TheDarkKnight

    TheDarkKnight Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    160
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wielkopolska
    O ile dobrze pamiętam, to przecież 1 Mb/s to (MegaBIT) to nie to samo co 1 MB (MegaBAJT), te jednostki są popaprane i jak na moje to twój internet chodzi o wiele szybciej niż powinien. Z góry zaznaczam że nie jestem jakimś informatykiem czy coś.
     
  5. pzajac2

    pzajac2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Częstochowa
    @TheDarkKnight - ech, nic swoim postem prócz chaosu wprowadzasz - mogłeś go nie pisać wcale :/.
    Prędkość łącza zwykle podaje się w Mb/s (megabitach na sekundę) 1 Mb/s = 1024Kb/s. Czyli jak speedtest podaje 700-800kbps to harrymason88 ma rację pisząc, że net nie wyciąga maksymalnej prędkości.

    @harrymason88 - napisz jeszcze jakie łącze masz (kabel, operator) i gdzie mieszkasz (miasto, wieś). Tak jak pisał majster323 - twój dostawca może nie wyrabiać, jesli np. mieszkasz na blokowisku. Zdarzało się, że moje 3mb/s działało gorzej niż 512kbps, kiedy ludzie z pracy wracali, albo pogoda się psuła ;) Operatorzy po prostu nie gwarantują Ci tego 1Mb/s - to prędkość max jaką da się uzyskać. Jeśli zdarza się to okazjonalnie (w godzinach "szczytu") to jest to zupełnie normalne, jeśli jest tak nonstop - próbuj reklamować.

    PS. 1Mb/s = 128KB/s. Czyli 1MB plik będzie się pobierał w 8sekund.
     
    1 osoba to lubi.
  6. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    Witam dzieki za wszystkie odp internet mam z netii na kablu-modem.Dzisiaj wlaczyłem speedtest i pokazalo 1.14 czyli mniej wiecej tak powinno byc,ale wczoraj nie szło filmu na yt obejrzec taka kaszana nie wiem nigdy nie było takiego spowolnienia a internet mam od ok 1-5roku.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak router wifi to wszystko jasne, ktos pozycza sobie neta ;). Jesli tylko modem problem bedzie sie powtarzaj probuj reklamowac, lecz z nimi to walka z wiatrkami. Znajomy od 7 miesiecy ma lacze na poziomie modemu telefonicznego przy platnosci za 4 megabity

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  8. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Netia czasem tak ma, wczoraj mi też coś świrowali a dziś mam pełną prędkość, ale większość czasu jest dobrze więc jak raz na jakiś czas zwolni ci internet to odpuść, jak za często będzie się to działo to opierniczaj, mi kiedyś prędkość spadła o ponad 8 mb/s po 2h opierniczania i próbowania zwalania na mnie winy, okazało się że jakiś baran przełączył mnie na wolniejsze łącze, najlepiej jak dzwonisz do nich a jesteś pewien że to nic od ciebie, to na wszelakie pytania odpowiadaj "tak sprawdziłem już to".
     
    1 osoba to lubi.
  9. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    Mam modem tak ze włam odpada:D Dzisiaj juz pyka normalnie pierwsza taka sytuacja i troche bylem wsciekly przy otwieraniu stron wczoraj,ale dzisiaj rano juz ok tak jak kolega wyzej napisal jakies wczorajsze spowolnienie:)
     
  10. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Netia ma jeszcze megowe łacza ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum