1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wstrzymajcie się z migracją kont na Xbox LIVE - są problemy

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez Ruzyk, Listopad 10, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Ruzyk

    Ruzyk V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Przemyśl
    [​IMG] Xbox LIVE to sieciowa usługa Microsoftu, dostępna na konsoli Xbox 360, która do tej pory nie była dostępna w Polsce. Wszyscy, którzy chcieli z niej korzystać, musieli rejestrować się jako mieszkańcy innych krajów np. Wielkiej Brytanii. Dziś jednak miała miejsce jej premiera w naszym kraju. Udostępniono także możliwość przeniesienia swojego "nie-do-końca-legalnego" do Polski. Na razie jednak - uwaga! - nie róbcie tego.

    Czemu? Pojawiły się pewne problemy techniczne ze strony Microsoftu (niestety, biuro prasowe Xboksa 360 nie udostępnia informacji, o co dokładnie chodzi), które mogą spowodować zupełne anulowanie Waszej subskrypcji (choć to niepotwierdzona informacja) i inne nieprzyjemności.
    Microsoft wie o problemie i trwają prace nad jego usunięciem. Zarzeka się, że naprawi go jak najszybciej, ale na razie nie znamy nawet orientacyjnego terminu, kiedy to nastąpi. Poinformujemy Was, gdy będziecie mogli bezpiecznie przenieść swoje konto.
    Co zrobić, jeśli już próbowaliście to zrobić i napotkaliście problemy? Skontaktować się z pomocą techniczną Xboksa pod numer telefonu 800 441 17 96 i zgłosić problem (będziecie musieli przygotować trochę danych - więcej informacji tutaj). Nie zostanie on natychmiastowo rozwiązany, ale zgłoszenie zostanie przyjęte i, no cóż, wtedy pozostaje czekać na to, aż Microsoft rozwiąże cały problem z Xbox LIVE.



    źródło: Wstrzymajcie się z migracją kont na Xbox LIVE - są problemy
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. elpabel84

    elpabel84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja niestety dokonałem migracji, wystąpił błąd...dopiero później przeczytałem że występują problemy i lepiej się wstrzymać....

    na szczęście 15 minut później odświeżam i działa :)

    niby pisze na głównej stronie, że mam konto gold, jednak jak wejdę w rozliczenia pokazuje, że moje konto gold skoczyło się dzisiaj co oczywiście nie powinno się stać.
     
  4. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    a ja myślałem że wgrywanie nowych dashów a zwłąszcza bety coś nauczyło czytelników naszego forum ale nie - widać już tak jest że sami się ludzie pakują w kłopoty nie wyciągając żadnych wniosków - kiedy była aktualizacja dasha robiąca problemy? 10 dni temu?
     
  5. Fab3r

    Fab3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorzów wielkopolski
    nie wiem o co w tym wszystkim chodzi , ale ja przenioslem konto i dostalem miesiac golda free :) email przyszedl z potwierdzeniem i wszystko ladnie smiga :)
     
  6. PL M4RC1N

    PL M4RC1N Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Jastrzębie Zdroj
    ja mialem ten sam problem wyskakiwał czly czas bląd na stronie xboxa i problem z migracją ale po zadzwonieniu do nich mnie uspokoili że nie mieli pojęcia że aż tak dużo Polaków się będzie migrowało i że mam poczekać parę godzin i wszystko będzie ok, Po 12 godzinach teraz już mi wszystko chodzi i live na konsoli i stronka xboksa.... Pozdro
     
  7. CrypearL

    CrypearL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    Do mnie nie przyszedł absolutnie żaden mail potwierdzający, a wszystko śmiga jak powinno :) Mimo migracji subskrypcji nie straciłem :)
     
  8. Jigsaw PL

    Jigsaw PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie jak przeniesc konto z usa do polski ?? pomozcie moj GT Jigsaw PL gg 8904975
     
  9. pluto26

    pluto26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    195
    Polubienia:
    177
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wielkopolska
    Ja mam tylko jedno pytanie czy jak mam gry arcade i mapki pokupowane za pkt micro musze uzywac jakiejs pamieci przenosnej podczas przenoszenia konta prosze o pomoc ???
     
  10. RAKUPL23

    RAKUPL23 Banned

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Strzelce Krajeńskie
  11. kenczi

    kenczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ściągnij na pendrive lub dysk i po kłopocie
     
  12. Boczek

    Boczek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wystarczy że te gry nagrasz na dysk, kartę pamięci, pendrive lub dysk zewnętrzny ( te dwa ostatnie nośniki wymagają konfiguracji do działania z xboxem) i możesz przenieść konto. Tylko pamiętaj wszystko co kupiłeś ściągnij i zapisz na jakimś z wymienionych nośników.
     
  13. Jonasz1994

    Jonasz1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Poznań
    jak moge zmienic wiek ktory podalem przy rejestracji ?? bo nie moge przeniesc konta gdyz nie jestem pelnoletni
     
  14. mateuszchm

    mateuszchm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2010
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Jeżeli chodzi o migracje dla osób niepełnoletnich to niestety dostałem odpowiedz na maila w związku z moim pytaniem:

    Niestety migracja konta osoby niepelnoletniej jest niemozliwa, kiedy bedzie dostepna nie jestem w stanie Panu odpowiedziec. Z informacji, które posiadamy taka migracja jest niemozliwa.
     
  15. materna13

    materna13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2008
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mnie się udało przenieść konto i mało tego zrobiłem drugie i na tym drugim dostałem NA MIESIAC GOLDA . . Migrujcie rodacy . Pozdrawiam.
     
  16. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
  17. Bober95

    Bober95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    @up to samo pytanie bo jeśli zadziała to ja też sobie kupie : )
    a co do aktywacji:
    Kod:
    This mail is confirmation that you successfully switched your XBOX Live account from United Kingdom to Poland .
    Your subscription to Xbox Live Prepaid 1 month Gold Membership Card in United Kingdom has been cancelled on 10 November 2010. In the meantime 1 month(s) has been exchanged from your subscription to Xbox LIVE Subscription Transfer in Poland . 
    Konto przeniosłem o 7 rano i problemów żadnych ne miałem : )
     
  18. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    @up

    dokladnie, ja ok. 7;30 przenioslem konto i nie mam problemow:

    + nie rozlacza nie z Live
    + gry dzialaja
    + multiplayer dziala
    + TRIAL 48H działa wygenerowany z premiery DLC do MW2
    - ale nie wiem, czy Goldy z Allegro dzialaja - niech ktos powie!
     
  19. raflooldz

    raflooldz Banned

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź

    Tak kolego, wczoraj kupiłem na tej aukcji kod i gold mi działa ;) Migrowałem wczoraj z samego rana i akurat skończył mi sie gold, ale to nie była niespodzianka bo miałem do 10 wykupione ;)

    również przeniosłem konto koło 7-8 rano i bez problemów.
     
  20. yaro555

    yaro555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2010
    Posty:
    330
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Skierniewice, Poland
    Przed chwilą migrowałem i wszystko OK!!!!!

    Konto miałem do listopada a teraz patrze że jest do grudnia.
     
  21. Michalak1111

    Michalak1111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czemu mi triale nie dzialają na polskim a na angielskim tak? Co jest nie tak?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum