1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wszystko o XBOX 360

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez wawu17b, Czerwiec 25, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. wawu17b

    wawu17b Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    W tym temacie zostały zebrane najczęściej zadawane pytania dotyczące XBOX 360, jesli masz jakieś pytania prześledź uważnie ten temat a znajdziesz odpowiedz

    CZĘŚĆ 1

    Modele XBOX360

    XBOX 360 CORE ? konsola bez dysku i karty pamięci zestaw zawiera kabel COMPOSIT, 1 pad przewodowy, wykończenie białe

    XBOX 360 Premium ? konsola z dyskiem 20GB zestaw zawiera: kabel COMPONENT, 1 pad, kabel sieciowy, słuchawki z mikrofonem, wykończenie matowe białe, chromowana tacka

    XBOX 360 PRO ? konsola z dyskiem 20GB(starta wersja ZEPHYR)/60GB zbudowana na nowej płycie (FALCON) z GPU wykonanym w technologii 65nm + nowe chłodzenie(ale nie zawsze) w konsoli zamontowano także wyjście HDMI zestaw zawiera: kabel COMPONENT, 1 pad, zasilacz o mniejszej mocy, kabel sieciowy, słuchawki z mikrofonem, wykończenie matowe białe, chromowana tacka

    XBOX 360 ARCADE ? konsola z karta pamięci 256MB zbudowana na nowej płycie (FALCON) z GPU wykonanym w technologii 65nm + nowe chłodzenie w konsoli zamontowano także wyjście HDMI zestaw zawiera: kabel COMPOSIT, 1 pad, zestaw gier ARCADE, wykończenie białe

    XBOX 360 ELITE ? konsola z dyskiem 120GB zbudowana na nowej płycie (FALCON) z GPU wykonanym w technologii 65nm + nowe chłodzenie w konsoli zamontowano także wyjście HDMI , kabel COMPONENT, 1 pad, zasilacz o mniejszej mocy, kabel sieciowy, słuchawki z mikrofonem, wykończenie matowe czarne, chromowana tacka

    XBOX 360 SLIM ? konsloa z dyskiem 250 gb , lub 4gb pamięci , gpu w technollogi 45nm , nowe chłodzenie w konsoli zamontowano także wyjście HDMI , kabel COMPONENT, 1 pad, zasilacz o mniejszej mocy, kabel sieciowy, słuchawki z mikrofonem, wykończenie matowe czarne, chromowana tacka , wifi

    Każda konsola posiada 3 miesiące (po miesiące na 1 konto darmowej) subskrypcji Xbox LIVE GOLD i nie ograniczona subskrypcje Xbox LIVE SILWER, w pudełku znajdują się ponadto książeczki i przejściówka chinch>scart i przejściówka audio 2chinche>mini Jack.

    Skąd mam widzieć kiedy wyprodukowano konsole?
    W pudełku jest okienko pod którym jest numer konsoli i data produkcji.

    Czy konsola na płycie Jasper jest już w sprzedaży?
    Nie ma i nie wiadomo kiedy będzie, chodzą słuchy ze na święta.

    Czy te najnowsze modele wersji Arcade się przegrzewają?
    Nie, nie, nie to chłodne falkony

    Od kiedy były produkowane 360tki 20gb z falconem?
    10/11 2007

    Do kiedy były produkowane 360tki arcade, premium, elite bez lite-ona?
    Od 5/ 2007 jest Lite on

    Czy wszystkie xboxy 360 60gb mają liteony?
    Tak.

    Da się jakoś sprawdzić datę produkcji nie otwierając pudełka bo słyszałem że znajduję się gdzieś ona właśnie na pudełku tylko gdzie?
    Na pudełku jest okienko jak je wciśniemy to widać tył konsoli z kodem i data produkcji.

    A czym wersja Value Bundle różni się od Premium ?
    VB ma czasem jakąś grę i często starą konsole bez HDMI a reszta zestawu taka sama.

    Czy są wadliwe serie konsol?
    Nie serie konsol są prawie takie same tylko od szczęścia zależy ile każda konsola ma przed sobą życia.

    Czy Arcade można bez problemu przerobić?
    Na benq tak, na liteonie droga impreza narazie.

    Czy wszystkie Arcade mają nowe chłodzenie??
    Tak(FALCON + nowe chłodzenie)

    Obraz, rozdzielczość i dźwięk

    Czy rozdzielczość 1680x1050 jest obsługiwana po kablu VGA?
    Na razie nie ale chodzą słuchy ze 1680x1050 oraz 1440x900 czyli typowo monitorowe rozdzielczości będą obsługiwane po listopadowym updacie

    Czy jest możliwość podłączenia 2 TV do xbox 360?
    Nie, nie ma.

    Jak to jest z monitorami LCD panoramicznymi a dokładnie w formacie 16:10, skoro X360 obsługuję tylko tryb 16:9?
    Można grać z pasami jeśli monitor to obsługuje bob obraz będzie delikatnie rozciągnięte na wysokości.

    Mam zestaw głośników 2.1 dwa głośniki + subwoofer czy podepnę to do X360?
    Tak bez problemu.

    Istnieje możliwość podłączenia zwykłych słuchawek?, jeżeli tak to jak, bo nie chce korzystać z tych na jedno ucho?
    Tak poprzez przejściówkę.

    Kable

    COMPOSIT kabel zapewniający najsłabszą jakość, umożliwiający podpijecie konsoli do najprostszego telewizora CRT, sygnał video podawany jest analogowo, 2 kable do dźwięku lewy i prawy kanał.

    COMPONENT kabel zapewniający jakość HD w rozdzielczości 480p/720p/1080i/p, umożliwia podpijecie konsoli do: TV LCD, PLAZMY, sygnał video podany jest analogowo + 2 kable do dźwięku lewy i prawy kanał, dodatkowo na wtyczce znajduje się wyjście optyczne do cyfrowego dźwięku.

    VGA kabel zapewniający jakość HD w szerokim zakresie rozdzielczości RGB do 1920x1080, , umożliwia podpijecie konsoli do: monitora PC, TV LCD, PLAZMY, sygnał video podany jest cyfrowo + 2 kable do dźwięku lewy i prawy kanał, dodatkowo na wtyczce znajduje się wyjście optyczne do cyfrowego dźwięku.

    HDMI kabel zapewniający jakość HD w rozdzielczości 480p/720p/1080i/p, umożliwia podpijecie konsoli do: monitora PC, TV LCD, PLAZMY, sygnał video i audio podany jest.

    OPTIC kabel optyczny służący do podpięcia XBOX 360 do zewnętrznego amplitunera obsługującego cyfrowy dźwięk.
    Więcej o kablach: PREMIERA! Nowy XBOX - Online

    Jaki kabel daje najlepszy obraz?
    Jeśli konsola posiada wyjście HDMI to zapewnia ono najlepsza jakość.
    Jeśli konsola posiada tylko port A/V najbardziej ostry obraz uzyskamy na kablu VGA za to najlepsza paletę kolorów uzyskamy po kablu COMPONENT .

    Przeróbka

    Jak przerobić konsole?
    PREMIERA! Nowy XBOX - Online

    Jak mam sprawdzić jaki napęd mam?
    Szukaj w dziale hardware na forum

    Jaki flash wybrać extreme, iXtreme?
    Dla nowej konsoli najnowszy czyli iXtreme 1.41 dla zbanowanej konsoli extreme 5.3 wtedy chodzi wszystko chodzi obecnie trzeba się naszukać by znaleść grę bez SS .

    Ile jest plomb?
    Jedna pod faceplate i jakąś nalepa pod napędem DVD, pechowcy miewali tez nalepki sklepowe na obudowie z tyłu.

    Jak sobie firmware zmienię to czy można grać na kopiach zapasowych przez xbox live?
    Tak można, tutaj więcej informacji PREMIERA! Nowy XBOX - Online

    Czy jest możliwe żeby nieoryginalna gra działała bez flasha?
    Tak, jeśli masz chip...

    Czy da się przerobić konsole bez zrywania plomby/straty gwarancji?
    Tak da się zdjąć bez śladowo plombę i przerobić napęd, co do gwarancji to nigdy nic nie jest w 100% pewne.

    Jaki napęd można przerobić?
    Każdy można przerobić, kwestia tylko ceny. Zrobienie Liteon?a kosztuje 250zł.

    Czy przeróbka wpływa na awaryjność?
    Nie awaryjność to sprawa każdej konsoli, niezależnie od przeróbki.

    Ile kosztują potencjalne naprawy w przypadku popsucia się konsoli po przeróbce?
    Jeśli nie mamy plomby to naprawa będzie kosztowała ok. 200zł, chociaż z nowymi konsolami awaryjność bardzo spadła.

    Czy po przerobieniu oryginały mogą nie działać?
    Nie oryginały działają zawsze, chociaż zdążają się niespodzianki jak GTA4 na Benq po przeróbce.

    Jaka powinna być plomba na obudowie konsoli?
    Taka plastikowa srebrna z napisem Microsoft umiejscowiona pod faceplate często w o okolicach przycisku zasilania, czasem są tez papierowe plomby (plomby serwisowe / zastępcze).

    Co potrzebuje do flashowania konsoli?
    Wszystkie potrzebne informacje można znaleźć w odpowiednich przyklejonych tematach w tym dziale PREMIERA! Nowy XBOX - Online

    Które konsole łatwo przerobić?
    Te które nie maja napędu liteon- produkowane przed 2008-04-26.

    Jakim flashem można zrobić konsole prędkości?
    Firmware ma kilka prędkości 4x8x12x im mniejsza prędkość tym gry chodzą ciszej ale loading trwa nieznacznie dłużej.

    Gdzie mogę kupić plombę od X360?
    Na allegro, czasem w serwisach

    Czy da się przerobić konsole NTSC na PAL?
    Serwisy oferowały taka usługę za 150zł

    Kopie

    Czy jak przegram "kopie zapasowe" od kolegi z płyty to muszę jeszcze coś przy nich robić?
    To są identyczne kopie i zawierają SS można grać bezpiecznie.

    Skąd widomo ze gra jest bezpieczna ( nie dostane bana)?
    Do każdego obrazu dołączone jest inf. od uploadera, tam trzeba zajrzeć, większość gier na SS i jak na razie nie ma możliwości dostania bana.

    Na czym nagrać grę?
    Większość osób używa DVD+R DL Verbatim, chociaż gdy wolno nagrywamy to nawet najtańsze płyty DL wystarczą.

    Awarie, problemy, naprawa, zapobieganie awarii

    Zakładać Intercooler?
    Niby chłodzi konsole ale znane są przypadki gdy były problemy z napięciem i w efekcie konsola padła, lepszym rozwiązaniem jest ustawienie konsoli w przewiewnym miejscu.

    Gdzie postawić konsole?
    X360 to ciasno upakowany kawał sprzętu i żeby temperatury w jego wnętrzu były odpowiednie zaleca się trzymanie konsoli w miejscu zapewniającym dobry dopływ powietrza.
    Przy dobrej wentylacji pozycja leżąca czy stojącą jest w sumie bez znaczenia. Chociaż stojąc mniej grzeje się dolna strona konsoli ta z nóżkami i logiem XBOX 360.

    Przegrzewanie się konsoli?
    Przegrzewały się głownie stare modele konsol CORE, PREMIUM te nowe na płycie FALCON wytwarzając mniej ciepła podczas pracy co minimalizuje problem przegrzewania.

    Migają mi 4 czerwone diody?
    Cos nie tak z podłączeniem konsoli do TV sprawdź kabel.

    Migają mi 3 czerwone diody?
    Rozłącz wszystkie kable i dysk podłącz jeszcze potem i jeśli nadal migają 3 diody to masz ROD poszukaj na forum PREMIERA! Nowy XBOX - Online

    Migają mi 2 czerwone diody?
    Konsola się ogólnie przegrzewa.

    Jedna dioda miga w kółeczku?
    kod błędu powinien być widoczny na ekranie
    E64, E65, E66 błąd napędu DVD
    E67, E68, E69 błąd twardego dysku
    E71 prawdopodobnie błąd aktualizacji dashboradu
    E73 problem z portem Ethernet
    E74 błąd kabla audio/video
    E79 błąd dysku twardego
    dokładniej PREMIERA! Nowy XBOX - Online

    Co to jest X-clamp?
    Jeśli konsola ma problem z 3 diodami to jednym ze sposobów jest zmodyfikowanie uchwytów na radiatorach od spodu płyty głównej, problem w tym ze można pogiąć płytę podczas modyfikacji i konsola może się bardziej popsuć lub działać krótko po modyfikacji.

    Czy do napędu w X360 można użyć płyty czyszczącej?
    Tak można dobra metoda by wyczyścić laser.

    Podnoszę konsole i cos w środku mi lata?
    To czujnik położenie nie ma problemu to normalne każdy tak ma.

    Kiedy konsola może porysować płytę?
    Jeśli zaczniemy przestawiać konsolę podczas odczytu to może ona porysować nośnik, jeśli natomiast konsola sama z siebie rysuje nam płyty to należy skontaktować się z serwisem (infolinia Microsoftu).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wawu17b

    wawu17b Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    CZĘŚĆ 2

    Pady

    Ile trzymają baterie?
    Zależnie do tego ile się gra, moje akumulatorki 2100mAh trzymają przez ok. tydzień a gram po 2-3 godziny dziennie jak mam dobre gry.

    Zasilanie w padzie bezprzewodowym?
    Są dwie możliwości granie na bateriach zwykłych lub na akumulatorach i ładowanie ich poprzez zestaw play&charge kit albo w zewnętrznej ładowarce.

    Czy będę dobrze grał na padzie?
    Jeśli jesteś nowym posiadaczem X360 to na początku swojej przygody będziesz trosze narzekać ale każdy z nas to przeszedł i fakt ze my gramy na padzie chyba świadczy o tym ze nie jest to trudne i każdy może gać na padzie a jeśli już jesteś jakimś ewenementem to istnieje możliwość gry na klawiaturze i myszy przez odpowiednią przejściówkę (szukaj na allegro).

    Co oznaczają migające diody na padzie?
    Zaraz padną baterie, należy je zmienić lub podłączyć Play&Charge kit.
    Jak wyłączyć wibracje w padzie?
    Każda gra ma w opcjach taką możliwość

    Jak mam podłączyć drugiego pada do konsoli?
    Pod slotami na kartę pamięci jest przycisk wykrywania padów, naciskamy go i wciskamy na nowym padzie Xbox Guide Buton (ten wielki srebrny guzik z X), jak ćwiartka na kole Xbox skończy migać pad jest zainstalowany.

    Czy da się pada podpiąć do PC?
    Przewodowy win xp widzi bez problemu, do bezprzewodowego potrzeba dokupić kontroler od PC

    Czy jest możliwe sprawdzenie poziomu baterii pada?
    Wciskasz ten okrągły guzik na padzie, wyjeżdża Ci z lewej strony takie coś i tam na górze masz poziom baterii...

    Miga mi pad co to znaczy?
    Baterie prawie rozładowane

    Czy da się podłączyć klawiaturę do xboxa360 usb i czy będzie działać?
    Tak ale tylko w komunikatorze i nie każda klawiatura.

    Czy są jakieś nie firmowe pady bezprzewodowe?
    Nie niema i nie będzie bo w każdym padzie bezprzewodowym siedzi specjalny scalak a Microsoft nie udostępnia go innym producentom.

    Czy jak kupię pada dodatkowego z allegro to będzie działać? i ile może być ich max?
    Będzie jeśli jest od Xbox360 na raz można 4 pady podpiąć.

    Pady są na baterie? jeżeli tak to na jakie?
    2xAA

    Możecie mi wyjaśnić znacznie kolorów światełka w Play & Charge Kit?
    Czerwony - trwa ładowanie
    Zielony - ładowanie zakończone
    Stan akumulatora/baterii można sprawdzić w dashu.

    Czy pad z Xboxa będzie pasować do X360?
    Nie, nie będzie pasował

    BAN

    Czy mogę grac w singla gdy mam bana?
    Tak można grac na zabanowanej konsoli w singla ban jest tylko na usługi online.

    Można dostać bana nie wchodząc do neta?
    Bana dostaje się granie na piratach, czyli jak podłączysz się do neta to możesz zostać zsanowany ale czy dokładnie tak jest to nie wiadomo na pewno.

    FILMY i MUZYKA

    Nie mogę pobrać filmu z marketplace?

    Filmy i multimedia maja blokadę regionalna i serwery Microsoftu poznają lokalizacje użytkownika po adresie IP.

    Jak wygląda sprawa z filmami DVD?
    Konsola sama skaluje film do ustawionej w dash?u rozdzielczości, czyli wsadzasz płytę i oglądasz.

    Jest możliwość przesłania piosenek w formacie MP3 z PC na dysk xboxa 360 bez podłączania dysków?
    Tak przez program Windows media connect można streeemowac muzykę i filmy od X360.

    Czy do oglądania filmów na X360 koniecznie trzeba mieć pilota?
    Nie znakomicie sprawuje się pad.

    Czy do oglądania filmów na X360 koniecznie trzeba mieć pilota?
    Nie znakomicie sprawuje się pad.

    Czy X360 oczyta MP3?
    Tak czyta ale nie zgrywa ich na dysk można jednak zgrać muzykę na dysk konsoli.

    Czy X360 odczyta AVI, WMV, MKV, MP4?
    X360 czyta AVI, WMV, MP4 nawet zakodowana h264, nie czyta natomiast filmów w formacie MKV ? można natomiast przerobić taki plik do MP4 za pomocą programu GOSENT, X360 nie czyta plików z napisami.

    Dash, profile i aktualizacje

    Czy można na X360 wgrać jakiś inny dash jak na pierwszym X?
    Nie można jedyna modyfikacja to przerobienie napędu.

    Czy musze aktualizować grę by ruszyła?
    Nie ale do gry online potrzebna jest aktualizacja.

    Czy musza aktualizować konsole by chodziły nowe gry?
    Tak nowe gry nie uruchomia się bez ostatniej aktualizacji dash?a, jeśli nie masz dostępu do Internetu to odpowiednie pliki są na płycie z grą.

    Czy można uaktualnić dash/emulator z płyty?
    Tak obrazy są na stronach Microsoftu

    Czy można ustawić własny obrazek jako gamer picture?
    Nie niestety tylko obrazki od Microsoftu.

    Jest możliwość przewijania utworów muzycznych?
    Nie obecnie nie ma wszyscy liczymy ze dodadzą to w listopadowym update.

    Kiedy będzie nowy dash?
    W drugiej połowie listopada.

    Czy da się przenieść achievy z jednego konta na drugie?
    Nie da się.

    Jak można zmienić tapetę w interfejsie?
    Można oglądając obrazki wybrać opcje ustawienia na tapecie, lub tez wgrać nowy theme - na marketplace jest kilkanaście darmowych theme.

    Czy mogę przeglądać stony w Internecie przez X360?
    Nie, nie ma takiej możliwości.

    Czy da się przenieść achievy z jednego konta na drugie?
    Nie da się.

    Czy jak mam założone konto na Kanadę to czy wyszukując grę ? XBOX LIVE preferuje graczy z Kanady i okolic czy nie ma to znaczenia ?
    Szuka graczy w regionie informacja wg. forów o tematyce XBOX360.

    Co to są achievmenty i do czego służą?
    To taka informacja jak by, ranking jednak nie jest to w żaden sposób płatne lub obowiązkowe

    Czy jak kupie sobie nowa konsole i przywrócę gamertag to znowu będę mógł ściągnąć content który kupiłem na markeplace?
    Tak ,lecz gry oraz dodatki będą działały tylko na tym gametagu

    Automatyczne logowanie?
    W opcjach można ustawić który profil będzie automatycznie ładowany przy starcie
    konsoli.

    Przy każdym włączeniu konsoli data i godzina ustawia mi się na 2005/(coś tam)?
    Podtrzymania zegara w konsoli działa bardzo słabo <24h , aby czas był aktualny można podpinać się do LIVE czas jest automatycznie ustawiany wg strefy czasowej w której mamy rejestracje.

    Jak wyjść podczas gry go dasha?
    Wciskasz Xbox Guide Button (Ten wielki X na padzie) dajesz Y , X360 się pyta czy chcesz wyjść do dasha. dajesz tak i tyle


    Czy za aktualizacje dasha się płaci?
    Nie, natomiast gdy konsola jest zabanowana to nie można jej aktualizować przez Internet tylko z płyty.

    Czy możliwe jest pobranie z netu patchy do gier, dla osób które nie mają dostępu do Live, żeby potem na przykład aktualizować sobie przy pomocy płyty lub pendrive'a?
    Nie można pobrać aktualizacji gier i nagrać ich na płytę itp.

    Dyski, memorki i pendrive

    Czy jest możliwe przekopiowanie całej zawartości HDD 20GB na nowego 120GB?
    W zestawie z 120GB dyskiem jest odpowiednie kontroler.

    Czy mogę wsadzić dowolny dysk w obudowę od dysku do X360?
    Nie można wsadzić dowolnego dysku, jedna z serii WD daje się przerobić na kompatybilny X360 dysk.

    Czy jest jakaś maksymalna objętość dysku jaką chce obsługiwać X360?
    120GB to obecnie max.

    Można podpiąć do X360 Normalny dysk zewnętrzny przez USB?

    Można podpiąć normalny dysk przez USB, ale będzie działać jako pamięć przenośna, a nie jako dysk XBOX 360.

    Czy jest możliwość przenoszenia rzeczy z HDD na pamięć flash?
    Nie, nie ma

    Czy maja przerobiona konsole o dużym dysku można 'kopie zapasowe' gier na nim trzymać i z dysku je odpalać?
    Nie, przynajmniej na razie nowy update ma to zmienić

    Jak zgrać cos na dysk konsoli?
    Można podpiąć dysk do PC i wykorzystać program explorer360 do pobrania z linku niżej.
    PREMIERA! Nowy XBOX - Online

    Mam dysk 20GB a konsola pokazuje ok. 13GB?
    Cześć miejsca na dysku konsola przeznacza na system konsoli i emulator Xbox.

    Czy mogę użyć pendrive jak memorki?
    Nie na penie można zapodać muzykę lub filmy

    Czy mogę kasować savy z gier by było miejsce na memorce?

    Tak można to zrobić w zakładce Pamięć kasując konkretne pozycje savami.

    Czy karta pamięci wystarczy by cieszyć się grami?
    Wystarczy na kilkanaście save gier o mapach czy innych rzeczach należy zapomnieć.

    Czy bez dysku po gram w kopie zapasowe i uda mi się przerobić konsolę?
    Tak ale nie będziesz mógł robić save

    Gry Xbox360, Xbox

    Czy gra z USA będzie działać na konsoli PAL(Europa)?
    Tak jeśli to gra Region Free.

    Jak zrobić obraz GRY na X360?

    Jednym ze sposobów jest podpięcie napędu od X360 do komputera lub tez skorzystanie z czytnika komputerowego ze zmodyfikowanym firmware.

    Czy warto kupić grę za granica?
    Jeśli to będzie wersja pal to będzie to identyczna gra co u nas w sklepie z tym ze można jak kupić taniej.

    Czy jak ściągnę z neta demo i nagram na płytę dvd5 to będzie działać na x360?
    Tak bez problemu.
    Kopie bungle to są płyty jakiejś gorszej jakości szybciej się rysują w czytniku czy co?
    To normalne gry czasem sprzedawane po 2 w jednym pudełku i bez okładek, z reguły są to starsze tytuły.

    Co oznaczają te PAL etc. na płytach i jak się to ma do wersji konsoli?
    PAL/PAL60 Europa/Australia i Oceania. NTSC USA i NTSC JAP.

    Czy gry wymagaja dysku?
    Nie wymagają ale do zapisu stanów gry potrzebna jest co najmniej memorka.

    Ile mniej więcej ważą gry Arcade?
    Od 30MB bo 128MB

    Czy mogę instalować gry na dysku?
    Nie można na razie instalować gier na dysku.

    Ile mniej więcej ważą dema gier, które się ściąga z LIVE?
    Największe które widziałóem miało 2.1 GB, średnio ponad 1GB i czasem to tylko 5 min gameplayu.

    Gry mi się tną?
    No cóż powodów może być wiele słaby developer skopał kod gry, czytnik ma problemy z płytą, nasz TV ma złe odświeżanie i rwane są ramki, i z tym w sumie nie wiele da się zrobić, no może poza podkręceniem napięcia na laserze w DVD, czasem problem występuje tylko u nas w takiej sytuacji może nam pomóc czyszczenie cache po opis odsyłam do właściwego tematu PREMIERA! Nowy XBOX - Online

    Czy mogę zgrywać zdjęcia z gier?
    Niektóre gry oferują zapis na zewnętrznym serwerze a następnie można z takiego serwera ściągnąć obrazek na PC.

    Co trzeba zrobić żeby grać w stare gry na 360?
    Trzeba mieć aktualizacji i dysk twardy

    Czy ruszy moja ulubiona gierka z XBOX na X360?
    Po informacje odsyłam do list kompatybilności na stronach Microsoftu
    http://www.xbox.com/en-US/games/backwardco...tygameslist.htm

    Można z internetu ściągnąć demo gry na XBOX 360, nagrać na płycie i odpalić w nieprzerobionej konsoli?
    Tak można tez zgrać je na dysk w konsoli.

    Jakie są gry do kupienia na live? I za co się je kupuje?
    Są to głownie proste gry arkadowe, kupuje się je za wirtualne pieniądze Microsoftu zdrapki na punkty dostępne na allegro.

    Co mam zrobić z porysowaną grą?
    Można zadzwonić do Microsoftu wymieniają podobno ich tytuły, lub wysłać do firmy usuwającej rysy, usługi dostępne na allegro.

    Telewizor, monitor

    Jaki kupić TV?
    Na początek rozważmy sprawę wielkości wszędzie piszą że odległość od TV powinna wynosić ok. 2.5/3.5 x przekątna ekranu, myślę jednak ze realna odległość do gier to ok. 1.5/2 x przekątna ekranu (wszystko widać i nie siedzi się za blisko ? oczy jeszcze nie bolą).
    Kolejna sprawa to co wybrać LCD /PLAZMA zależy co dla nas jest ważne i ile mamy kasy a TV, ogólnie sprawa wygląda tak:
    LCD to większe rozdzielczości matrycy, mniejszy kontrast, słaba czerń i słabsze niż w plazmie kolory;
    PLAZMA to mniejsze rozdzielczości matrycy i konieczność skalowania (w dół) przez telewizor tego co idzie po kablu z X, lepsza mimo wszystko czerń i bardziej nasycone kolory;
    Jeśli telewizor który kupujemy ma służyć także innym domownikom to musimy tak że rozważyć to jak wygląda na nim kablówka czy DVD?

    Czy jest w ogóle sens podłączać Xbox-a do zwykłego TV?
    Tak ale nie będzie można się cieszy pełniom radości z grania w gry w jakości HD, niemniej jednak przy obecnie taniejącym przecie tanio można dokupić TV HD lub duży monitor i cieszyć się jakości jaka oferuje nam rozrywka w HD.

    Mam monitor z jednym wejściem VGA, jak podłączyć komputer i X360?
    Konieczny będzie swich VGA ok. 20zł na allegro lub nowy monitor z wejściem VGA/DVI i HDMI/COMPONENT

    Gwarancja?

    Witam, pisze odnośne gwarancji na X360 słyszałem, że trzeba to jakoś telefonicznie aktywować?
    Trzeba zadzwonić i porozmawiać z konsultantem po resztę odsyłam do odpowiedniego tematu PREMIERA! Nowy XBOX - Online

    Ile jest gwarancji?
    Rok na całą konsole i dodatkowo na przypadłość ROD 3 lata. Gwarancja jest międzynarodowa.

    Jak bym chciał zmienić sobie obudowę, to muszę zdjąć starą, stracę poprzez to gwarancję?
    Gwarancje jest na podstawie nalepki na obudowie wiec zdejmując obudowę tracimy gwarancje.

    Internet, multiplayer i LIVE

    Co zrobić by net był jednocześnie w PC i konsoli?
    Najprostszym rozwiązaniem jest router ze swichem.

    Jakie łączę starczy do grania?

    128Kb ? niektórym to wystarcza.

    Czy jest polski xbox live a jeśli nie to kiedy będzie?
    Na razie nie ma a Microsoft lecie sobie w kulki i wszyscy maja kona na UK/USA.

    Mam konto na UK ale jestem polakiem i chce polska flagę przy game card?
    Ustaw region konsoli na Polska

    Czy są gdzieś dostępne zdrapki z punktami MS kolo 1200 na konto UK ?

    Tak na allegro

    Jeśli posiadam gamertaga, ale konsola nie jest podpięta do internetu, to osiągnięcia w grze będą się zapisywać?
    Tak osiągniecie będą zapisywane, po podłączeniu do live konsola wyśle twój całościowy wynik ale żeby dokładnie podąć liczbie punktów na LIVE trzeba grę zabotowac.

    Jak podłączyć do siebie 2 konsole?
    Poprzez kabel sieciowy taki jak z zestawu Premium lub przez swich w grach wybiera się system link.

    Czy można w czasie ściągania gry arcade, dema lub czegokolwiek innego zatrzymać ściąganie i dokończyć je np.: na drugi dzień lub 3 godziny później?
    Tak ale nie wszytko co zostało ściągnięte zostaje zapisane konsola co jakiś czas zapisuje na dysku to co ma ściągnięte.

    Czy jak sie ma LIVE silver to można przeglądać leaderboardsy itp.?
    Zależnie do gry w jednych można w innych nie.

    Jaki jest sposób żeby w kody 48h zrobić 72 czy ileś?
    Odpowiedz w tym wątku http://forum.xboxonline.p...t=10763&start=0

    Będąc w sieci osiedlowej (z jednym IP) będę miał możliwość używania xbox live i grać z innymi?
    Tak bez problemu

    Czy do grania na LIVE wymagana jest memorka albo dysk twardy?
    Tak bo musi być nośnik na którym przechowywane będą dane konta

    Czy jest polski xbox live?
    Nie nie ma, ale można wybrać język polski w dashu.

    Gdzie kupić abonament na xbox live?
    Dobrym miejscem jest allegro tanio i kody tego samego dnia na maila. Dostępne są kody 48h oraz 1, 3, 6 i 12 miesięczne.

    Do czego służy headset?
    Do komunikowania na multi, komunikatora i video-komunikatora.

    Zasilanie

    Czy w zasilaczu jest wentylator?

    Tak jest ale w starszych wersjach zasilaczy nie było.

    Czy musze mieć oryginalny zasilacz?

    Dostępna jest przejściówka umożliwiające wykorzystanie zasilacza ATX(PC) min 250W

    Ile energii pobiera zasilacz od X360?

    Ok. 2 W na czuwaniu, 90 W w dashbordzie, 120 W podczas gry.

    Różności

    Gdzie najlepiej kupić konsole
    Wielkie hipermarkety elektroniczne pozwalają na wymianę sprzętu w terminie 2 tygodni od zakupu i chociaż z tego powodu dobrze jest tam kupić.

    Co to jest to ciemnie obok slotów na karty pamięci?
    To czujnik podczerwienie do pilota, jak w DVD czy TV.
     
  4. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    ehh szczerze mówiąc to nie popieramy reklamowania innych forów ;/
     
  5. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Taki zestaw najczęściej zadawanych pytań dobra rzecz. Tylko najlepiej byłoby, gdyby automatycznie taki temat wyświetłał się nowym userom przy pierwszym wejściu na forum
     
  6. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    tam było że Jaspery beda na świeta a one byly już od 2008 roku. Info za stare!
     
  7. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Kurde, a miałem nadzieje, że sam to napisałeś :/ Skoro takie coś jest na takiej stronie, to po co kopiować i reklamować inną stronę? Jak ktoś będzie szukać to na pewno znajdzie :p
     
  8. fobis33

    fobis33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    szkoda ze 1/5 informacji jest przestarzala :< pozatym fajny lecz troche nieprzejrzysty "poradnik" jak dla mnie
     
  9. koxy

    koxy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Poradnik kijowy i pełen bzdur fajnie że tylko Slimy mają wyjścia HDMI, a taki Elite np to już HDMI nie ma ...
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    heh ziomek arcade też mają....elite premium arcade to sa tylko wersje wyposażenia....
     
  11. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    A dostales zgode na kopiowanie ?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum