1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

wybór internetu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez PL M4RC1N, Październik 6, 2010.

  1. PL M4RC1N

    PL M4RC1N Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Jastrzębie Zdroj
    internet

    Witam chcialem się zapytać jaki internet wybrać czy dwl20mb upl 1 mb czy 8 mb dwl i 1mb upl. Chodzi mi o granie w sieci. Czy ma jakieś znaczenie który parametr musi być lepszy żeby nie bylo lagów
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    UPL i tak jest taki sam to wiadomo, że lepiej szybszy DWL :p
     
  4. smokxxx

    smokxxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zazwyczaj wyższy transfer wiąże się z lepszym łączem do gier. Oczywiście jak nie jest dużo userów podłączonego do jednego serwera.
     
  5. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Weź te 8mb a spokojnie ci styknie :) A od lagów zależy ping a nie prędkość łącza.
     
  6. buczi

    buczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    Jeżeli to jest neostrada to jak możesz zainwestować parę złotych więcej miesięcznie to bierz 20 mb, bo teraz szybko to sie rozwija.

    Sam czekam na kuriera. Ale jeszcze nie wiem jaka prędkość będę miał. Jeżeli będzie mozliwość 20 mb to biorę 20 mb, a różnica pomiędzy 10 a 20 mb to jedyne 5 zł.

    pozdrawiam
     
  7. babcia99

    babcia99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak jak napisał Jechu, do gier ważny jest niski ping i to żebyś nie miał utraty pakietów. Poza tym jak masz powyżej dwl 512kb/s i up około 256kb/s to wystarczy.
     
  8. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Neo nie polecam, sam wziąłem 20mb ale i tak nie było tyle, teraz na 10mb zmniejszyłem. I miesiąc ping 20ms jitter 1ms a teraz pakiety gubi:
    [​IMG]
     
  9. bogdan6120

    bogdan6120 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    169
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nawet 512kb/s wystarcza ale miło mieć 25mbit/s ja mam z lokalnego dostawcy Gawex bierz te 20mbit/s
     
  10. buczi

    buczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    Bo internet mogą Ci dać i 100 mbps, ale gdy 10.000 ludzi z Twojej okolicy weźmie 100 mbps to będzie się łącze zapychać i Tyle.
    Sam kumpel chciał sobie wziąść 10 mb w netii, ale odradzili mu bo dopóki nie zmienią kabli na światłowody to i tak tego nie osiągnie. I wziął 6 mb.

    A TP to teraz francuska spółka więc będą Cisnąć z nas kasę jak trzeba.

    Jak będziesz miał blisko do centrali to będziesz miał niziutkie pingi.

    Obecnie mam Radiówkę 1mb na ściąganie i 2 mb na przeglądanie stron. I pingi mam 120-150 ms. Mam nadzieje ze jak bedzie Neo zejde ponizej 100 ms
     
  11. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    jesli chcesz miec maly ping i zminimalizowac lagi to graj na kablu. mysle ze nawet jak bedziesz mial 2mb i maly ping to bedzie wszystko smigac bez zaklocen.
     
  12. buczi

    buczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    No właśnie,
    będę miął chyba problem z kablem, wszystko będzie poprzez router bezprzewodowy. Ale myślę że i tak będzie dobrze, a w razie W to można i kompa przenieść.

    Bo zauważyłem, że jak gram na konsoli poprzez wifi np. w fife 11 to moga chodzic i dwa kompy z jednego neta i lagow nie bedzie.

    pozdrawiam
     
  13. Haas360

    Haas360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Upload jest Ci potrzebny jak Ty jesteś hostem :) a jak masz dość kasy to bierz 20MB
     
Wczytywanie...

Poleć forum