1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wybór systemu.

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez sweeterek, Grudzień 7, 2012.

  1. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Panowie,zainstalowałem sobie W8,wg poradnika ,którym się sugerowałem nie powinno być problemu z usunięciem go" Win7 na jednej partycji win 8 na drugiej" jednak gdy wchodzę to w BOOT MENU pojawiają mi się dwa systemy 7 i 8 a chciałbym tylko 7.
    Próbowałem poprzez komende mscongif oraz programem EASYBCD 2.2 ale ani w jednym ani w drugim nie mam wyboru systemu.
    Jest jakaś rada ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Jakis boot menadzerem. W pliku boot.ini cos takie usunac linike z win8 .nie wiem jak tam w win 8 jest
     
    1 osoba to lubi.
  4. ziutas

    ziutas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Odp: Wybór systemu.

    Dokładnie. Boot.ini i tam usunąć wpis o win 8. Ale dziwne, bo w msconfig powinno dać się to modyfikować w którejś zakładce

    OBEY ZIUTAS !! <=> GT-S5660 with Tapatalk...
     
    1 osoba to lubi.
  5. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Zanim cos zmienisz kopia na pena i jakis windows np xp live na plycie nagrany .bo cos zle zrobisz bedzie pisalo brak systemu.
     
  6. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Odp: Wybór systemu.

    Ją tak robiłem nie raz i wszystko było ok a teraz ani w BCD ani w msconfig nie mam nic do wyboru

    Wysyłane z mojego WC za pomocą gołębia pocztowego.
     
  7. NIKODEMUS

    NIKODEMUS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żywiec, Poland
    sprobój
    panel sterowania -> system-> (z lewej strony) zaawansowane ustawienia systemu->zaawansowane->uruchamianie i odzyskiwanie->ustawienia
    i zmien na domyslny 7 a "link" do 8 skasuj i zmień czas wyswietlania menu wyboru na 0 moze pomoc,dla pewnosc najpierw daj ten czas na 10 sekund zeby czasem nie utknal w 8
    moze pomoc.
     
    1 osoba to lubi.
  8. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    No i chyba ****,trzeba zrobić format,ten sposób ,który podałeś wyżej byłby trafiony w 10-tke,tylko,że ja tam nie mam do wyboru żadnego systemu.
    No nic,wielkie dzięki za pomoc :)
    Miłego łikendu wam życzę :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum