1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

wyciaganie DVD keya z liteona prawdopodobnie V2

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez major1984, Styczeń 11, 2011.

  1. major1984

    major1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam , mam xboxa z data 2009-08-25, w konsoli jest naped liteon DG-16D2S-09C. Naped ma wgrany soft 1.6 chcialbym wgrac do niego LT+, ale wczesniej chce wyciagnac z niego klucz bo nie dostalem go z konsola. Firmware napedu to 83850C wszystko wskazuje na naped V2. Rozebrałem napęd i nie widze zeby byly w nim wczesniej ciete sciezki ani cokolwiek lutowane
    Czy cos moze sie stac jak bede próbowal szczytac dvd key bez ciecia sciezek?
    czy w spear/probe wlasnej roboty zamiast rezystora 1k moge uzyc 2 rezystory 0,55 połączone szeregowo bo tylko takie mieli w elektronicznym?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tu nic nie kombinujesz z probe.czy cieciem. Klucz odczytasz po samym sata.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  5. Gumis1985

    Gumis1985 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków, PL
    dump from iX po podłaczeniu normalnie po SATA. Jak byś miał LT to był by większy problem, ale mając IX 1.6 nie masz się co martwić.
     
  6. major1984

    major1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam i dzieki za odpowiedzi, dzisiaj jeszcze poczytam o jungle falsheru i dosflashu i wieczorkiem bede probowal. zobaczymy czy wogole pojdzie szczytac po zlaczu SATA z mojej plyty glownej. z tego co czytalem to powinno isc na moim kontrolerze ICH6
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    róźnie bywa..........może wykryć może nie.........uważaj też na zwarcia.............życzę pomyśnlego flashu
     
  8. major1984

    major1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam oraz wielkie dzieki dla Dextera i Gumis1985 za dobre rady, udalo mi sie sciagnac klucz liteona po samym SATA, zapisalo mi 5 plikow. Udalo mi sie zalatwic napend Benq do testow, czy moge zrobic spoofa i wgrac lt+ z kluczem liteona do napedu benq, bo przegladajac forum przeczytalem gdzies ze mozna przez to oflagowac konsole ale to chyba na napedzie samsunga bylo
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jak nie wlozusz gry z AP25 to nie oflagujesz konsoli. Po 2 mozna.wkladac benq za liteona i to flagi nie powoduje nawet na AP25

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  10. major1984

    major1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    chyba juz mam oflagowana bo wlozylem kiedys nowego Assasin creed, ale i tak gram tylko offline wiec spoko. Ktory flash wgrac do mojego liteona ix-ltv1.1-838v2.bin czy ix-ltv1.1-838.bin lub LTPlus-838v2v1.1.bin. Czy do wgrania flasha nadal wystarczy mi sam kabel Sata czy potrzebuje kontroler com o ktorym jest mowa w video tutorialu?? W dosflashu nie udalo mi sie sczytac klucza z liteona nie chcial wskoczyc status 0x72 tylko migal 0x51 i 0xD1 chyba.
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    po samym sata, a fw to LTPlus-838v1.1.bin
     
  12. major1984

    major1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze raz dzieki Dexter, dzieki Twoim porada wszystko poszlo gladko, naped sflashowany pod dosflashem:) nie obylo sie bez malej wpadki, flash nazwalem cfwdexter.bin ale dla dosflasha byla to zadluga nazwa i wstawil ~znaczek tyldy, musialem zresetowac i zmienic nazwe na krotsza:). pozdrawiam i dzieki za pomoc :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum