1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wyciągnięcie CPU KEY po zamontowaniu DGX 1.1 + J-R Programer + Monitor COM

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez monetek, Maj 11, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. monetek

    monetek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam podłączony J-R Programer odczytałem NAND
    Mam przylutowany Glitch DGX 1.1 wgrałem Write ECC

    Po tych czynnościach prubuję podłączyć kabel LAN aczkolwiek nie wykrywa router brak linku...
    Więc podłączyłem MONITOR COM zgodnie z opisem ... Czyli RX, TX, GND

    Mianowicie RX - 2pin
    TX - 3pin
    GND -5pin

    Włączam w programie J-Runner Monitor COM ... Wybieram odpowiedni port wszystko zgodnie z USER GLICH i brak jakich kolwiek danych tekstowych... Oczywiście port Otwarty.
    Próbuję bezpośrednio z kabla i przez przejściówkę z MAX 232...

    Proszę o pomoc jak wyciągnąć CPU KEY potrzebuję najpierw CPU KEY następnie DVD KEY ,... PODKREŚLAM MAM WASABI 360 ULTRA...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A wgrałes ecc pod dgx czy zwykłe ecc z jrunnera?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. monetek

    monetek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po podlutowaniu wciskam tylko Write ECC nic nie wgrywałem do J-Runnera .... ???
    Jak mam grać ECC pod DGX skąd je wziąść ???

    Mój model DGX V1.1S...

    Pomocy :)
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Najpierw zaczął bym od tego po co Ci dgx? Trzeba było kupić zwykłego coolrunnera bo dgx się już nie używa. W każdym razie ściągnij sobie ecc pod dgx i wgraj je ręcznie, bo klikając w jrunnerze write ecc wgrywasz zwykle ecc.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. monetek

    monetek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok... poszukam ecc pod dgx...
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Lub wgraj wsad do rgx....

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. monetek

    monetek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak wgrać ten wsad do RGX ??? i gdzie go wgrać ??? A i skąd go wziąść???

    Pomocy... już czyba wszystko robiłem i kable skróciłem na 10,5cm i 59,5cm i nic glitch DGX działa write ECC ładuje a później LANU brak i Monitor COM nic pusto ciemno ...
     
  9. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Let me google that for you
     
  10. monetek

    monetek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Znalazłem w google aby zmienić kable od DGX i tak polutowałem 5cm do punktu D i do R4D4 kolejno zmieniłem kabel od punktu C na DGX do punktu FT5R17 i tam 4 licząc od dołu i długość niebieskiego kabla 70cm i nic teraz glitch DGX nawet nie miga na zielono :(
     
  11. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    sprawdz czy post jest wyprowadzony do FT5R17
     
  12. monetek

    monetek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dokładnie tam jest Post_out na FT5R17 i kabel ma 70cm
    CPU_RST był na C5R11 a teraz jest na R4D4 i też nic
    Wcześniej DGX migła odpowiednio na zielono a teraz nic nie miga jak zmieniłem kable CPU z C5R11 na R4D4 i ten kabel robiłem na 5cm i na 10cm i nic
    teraz zdjęcia z podłączenia mojego

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    kurcze już z sił opadłem 7dni przy tym siedzę ... czy ktoś się oriętuje dlaczego nie mogę odczytać CPU_KEY...

    Przepraszam ale nie załadowałem zdjęć ... teraz podaję link do SKYDRIVA tam są wszystkie :)

    https://skydrive.live.com/redir?resid=E1E7C20A7D1D1ED!525&authkey=!ANgP8o2yZ5ufBTA

    Pragnę również wspomnieć, iż przestawiłem DIP 8 na OFF na DGX i też nic :) Może ktoś opisać jak to wszystko powinno wyglądać by latało :)
    Już mnie szlak trafia ... Czytam różne fopra i na TX też byłem 4dni kładę różne mity z forum na kolana i nic nic nie działa :(...
    Nie wiem dlaczego ta trinity taka uparta... xell nie chce się odpalić nie mogę szczytać CPU_KEY...

    PROSZĘ O KAŻDĄ POMOC... Ps. mogę nawet podjechać z całym sprzętem :)
     
  13. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odpuść sobie z dgx`em zrób normalnie na chipie.

    Zacznij wszystko od początku.
    1 wrzuc orryg nand włącz konsolę zobacz czy jeszcze działa
    2 odczytaj na nowo nand
    3 write ecc
    4 zaprogramuj chip pod trinity
    5 przylutuj wszystko dokładnie i porządnie
    6 odpalasz i po chwili masz cpu tadaamm
    7 zrobisz obraz z kluczem i masz rgh
    8 jeśli Ci nie wyjdzie oddaj do zrobienia bo tyle czasu już poświęciłeś i brak efektów....

    chcesz podjechać zapraszam do Elbląga :black_eyed:
     
  14. monetek

    monetek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    do punktu 4 mam pytanie Jaki chip mam zaprogramować pod trinity ???
    do punktu 5 wiem że ma znaczenie długość przewodów ???
    wszystko jest dokładnie lutowane
    Od początku...

    1) Przylutowałem J-R Programer zgodnie z rysunkiem z J-Runnera
    2) Read Nand w 2 kopiach w J-Runerze
    Wszystko pozytywnie zgrane
    3) Lutuje DGX ... tak jak podane na zdjęciach w J-Runnerze mianowicie a i DIP 8 na DGX przełączyłem na OFF
    Podkreślam, iż jest to płyt trinity
    a) lutuje wszystkie kolory zgodnie z instrukcją z J-Runnera
    b) lutuje kabel żółty do FT5R17 oryginalny ma około 60cm
    c) lutuje kabel niebieski do C5R11 oryginalny kabel ma około 55cm
    4) Mam zainstalowany J-Runner 0.2 (288) Beta i klikam Write ECC
    5) Wszystko przebiega dobrze Trinity.ecc ładuje się w 0.18sec i na koniec DONE ! czyli ok/...
    6) odpalam konsolkę Ejectem i wszystko ładnie świeci na zielono w DGX... ładnie pulsacyjnie miga ...
    7) Podłączam kabel LAN od routera i nic brak linku od routera nic nie świeci od lanu ... Oczywiście na routerze brak jakich kolwiek szyfrowań mac adresów...
    8) Idę dalej lutuje RX i TX i GND do MONITOR COM ... podłączam kabel do tej przejściówki RS232 z drugiej strony COM
    9) Komputer ma sterowniki do kabelka i ma go na COM3
    10) Odpalam w J-Runerze Monitor COM ustawiam COM3 port i resztę jak w opisie ustawień z J-Runne User Guide
    11) I odpalam Open port w MONITOR COM i jeszcze raz Eject na konsoli wszysto ładnie miga na DGX na zielono i brak czego kolwiek na MONITOR COM
    12) Później włączyłem kabel HDMI i próbowałem bez com na kablu i telewizorze i też nic DGX miga ładnie na zielono i nic nie ma żadnego xella...

    POMOCY POMOCY... Przypominam iż mam zakupione Wasabi i potrzebuję CPU_KEY i DVD KEY

    Proszę nie piszcie podmień wsad na RGX tylko pomóżcie krok po kroku jak ten temat ogarnąć ...
    Nie piszcie ogólnie tylko szczegółowo ...
    Jeżeli mam podmienić alternatywne pliki do J-Runnera trinity.ecc to podajcie jakieś źródło skąd je pobrać ???

    Jeszcze jutro zobaczę wszystko od początku bo jak na początku wszystko na DGX migało na zielono to nie przełączyłem DIP 8 na OFF ... sprawdzę to ...

    Później zmieniałem kabel od DGX niebieski od C5R11 przelutowałem do R4D4 i skróciłem na 10cm później na 5cm i nic wtedy brak w ogóle na DGX zielonego światełka
    To zmieniłem kabel żółty od DGX do FT5R17 na 70cm i nic cały czas brak zielonego światełka ... :(...
    Już nie wiem co z tym zrobić Pomocy !

    Pozdrawiam...
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Wgraj spowrotem oryginalny nand i napisz czy konsola dziala...

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
  16. monetek

    monetek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok... jutro z samego rana wgram oryginalny nand i zobaczę czy konsola działa ....i dam znać co i jak ...
     
  17. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zrób jak Ci napisałem wyrzuć tego dgxa to po pierwsze.
    Po drugie wgraj oryginalny nand zobacz czy twoja konsola jeszcze działa.
    Resztę zrób jak pisałem nie da się bardziej wytłumaczyć jeśli nie czujesz się na siłach do tego lepiej komuś oddaj do zrobienia i zapłać bo zaraz wyjdzie ze konsola nie wstaje i będziesz miał większe wydatki z tego tytułu. Jak chcesz to pisz na gg.

    Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zmien ten wswd na rgx, lub mecz sie hehe.
    Robiac write ecc w nowym jf nie wgrywasz i tak ecc dla dgx tylko dla rgx/ zwyklego chipa

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  19. EEService

    EEService Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    54
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz- CAŁA POLSKA
    Zrób tak jak kolega wyżej napisał. Musiałbyś mieć starszą wersje J-Runne'a żeby był plik "ECC" do DGX i wtedy byłyby dwie opcje ECC do wybowu i podając parametry konsoli (model płyty, dasha) podświetlała się konkretna opcja pliku ECC do wyboru. Znając życie to się nie uda bo J-Runner zrobi automatycznie aktualizacje i klops :) Lepiej na zwykłym chipie np CoolRunner rev C.
     
  20. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Pobierasx statsza wersje i mozna to zrobic. J runner nie aktualizuje sie sam z siebie...

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
  21. monetek

    monetek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok Panowie dziękuję zaraz będę działał ... Tak zrobię ściągnę J-Runnera 0.2 (287) i zobaczę...
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum