1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wyciągnięcie CPUKEY

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez CHAST, Grudzień 18, 2009.

  1. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Witam,
    Czy do wyciągnięcia CPUKEY z płyty głownej FALCONA wystarczy JTAG i odpowiednie programy czy może konieczny jest ten INFECTUS ? Mam wersje Dasha 7371 czyli odpowiednią jeszcze.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Stream

    Stream Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem też JTAG wyciągnąć ale nie dałem rady, Infectus albo cygnos i powinno pomoc czekam właśnie na paczkę z 01shop media
     
  4. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Widać nie tak się za to zabrałeś....
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wystarczy zrobic jtag, odczytac nand, wgrac xell i wszystko w temacie :p
     
  6. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Jak dobrze polutujesz to bez problemu odczytasz flash z plyty reszta is easy ;)
     
  7. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Temat dawno nie aktualny. Nie odgrzebujcie tematów z przed miesiąca.
    Do zamknięcia ! ! !
     
  8. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    18-12-09, 09:15 @CHAST

    Dzisiaj, 09:49 @CHAST
    Dzisiaj, 12:01 @CHAST
    Kto to odgrzebal i sam sobie odpowiedzial hehehehe dobre ubaw po pachy z rana ;)
     
  9. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Ty czytaj uważnie .....
    Bo Stream to nie ja. I co głupio teraz??
     
  10. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Ściągnąć kilka razy nand, gdy jest dobry backup, wgrać Xbr, odpalić w trybie xell, i uruchomić można np debiana- dzięki czemu zapiszemy cpu key i inne rzeczy do pliku txt na pendrive. No chyba że bez, to trzeba fotke robić.
     
  11. seba6250

    seba6250 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    xenon, zczytalem dump'a, jednak program odczytal wersje CB jako 1940, czy jest opcja na wgranie xella? w xbins jest tylko wersja 1921,1920 ,wiem ze mam wersje non-exploitable ale moze ktos przerabial ten temat i da sie go jakos ugrysc? potrzebuje tylko odczytac klucz:) prosze o odpowiedz
     
Wczytywanie...

Poleć forum