1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wyciągnięcie klucza bez cięcia napędu (lt 1.1)

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez BratJana, Listopad 24, 2010.

  1. BratJana

    BratJana Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Siema, jak wyciągnąć klucz z napędu bez cięcia ? Bo Pan, który mi przerobił konsolę powiedział mi, że zgubił klucze ale nie będzie musiał mi ciąć napędu bo jest jeszcze jeden sposób :p...


    JAK TO ZROBIĆ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mikul1991

    mikul1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    270
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja również jestem ciekaw, nie wiem nawet co wpisać aby znaleźć temat w wyszukiwarce. Mam BenQ przerobiony tak, że obsługuję wave2
     
  4. BratJana

    BratJana Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ty nic nie tniesz// dajesz dummy key czy cos takiego w JF i już masz.. choi mi o wyjecie dvd key bez ciecia niczego majac lt 1.1
     
  5. mati1411

    mati1411 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Swarzędz
    Nie da sie inaczej chyba że klucz został dodany do bazy Jungle Flashera. Od jakiegoś czasu jest taka opcja że klucz sam sie dodaje do takiej bazy. Czy twój klucz w niej jest tego nie wie nikt.
     
  6. neehooyah

    neehooyah Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    można spróbować w ten sposób:
    - podłączamy napęd do kompa poprzez SATA
    - uruchamiamy JungleFlasher i przechodzimy na zakładkę "MTK Flash 32"
    - uruchamiamy napęd w Vendor Mode wciskając przycisk "Intro / Device ID"
    - odczytujemy firmware za pomocą przycisku "Read"
    - po tym zabiegu w JF powinno wyskoczyć okno zapisu oryginalnego firmware (mimo, że w napędzie wgrany jest LT), zapisujemy to i przechodzimy do zakładki "FirmwareTool 32"
    - wciskamy "Open Source Firmware" i wybieramy nasz zapisany plik, teraz powinien się uaktywnić przycisk "Save Drive Key" i już możemy zapisać nasz klucz do pliku "Key.bin"

    prawdopodobnie nie zadziała ale jeśli ktoś ma czas i chęci to warto przetestować
     
  7. jacek1717

    jacek1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawa
    a czy da sie wczytac klucz napedu np. wpisujac go , bo ja mam swoj klucz zapisany na zwyklej kartce papieru/?????
     
  8. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    tak.
    w zakładce firmware tool 32 opcja manual spoof i tam wpisujesz klucz z kartki.

    wcześniej wczytaj fw jaki chcesz wgrać w opcji target firmware
     
  9. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jacek1717: da się, a bez mra cieńcie scieżek z liteona już nie wyciągniecie klucza.
     
  10. turysta

    turysta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    robiłem według tego co napisałes ale cheba mi nie widzi napędu ;/

    [​IMG]
     
  11. neehooyah

    neehooyah Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    faktycznei nie widzi - jeśli wykrywałoby napęd to w sekcji "Drive Properties" miałbyś dokładne dane napędu

    sprawdź czy na pewno dobrze podłączasz napęd pod SATA, oczywiście zasilanie z konsoli i konsola włączona razem z komputerem, powinno wykryć sprzęt

    jaki masz system operacyjny - jeśli Vista 64bit lub Win 7 64bit to przed uruchomieniem systemu musisz użyć F8, żeby dostać się do opcji uruchamiania i użyć pozycji "Wyłącz wykrywanie niepodpisanych sterowników" (jakoś tak)
     
  12. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Odłącz wszystko jeszcze raz i spróbuj przygotować napęd w ten sposób

     
  13. turysta

    turysta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
  14. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    1. Podłączasz konsole do kompa
    2. Wysuwasz tackę do końca klikając na przycisk
    3. Wyciągasz wtyczkę od zasilania
    4. Wsuwasz tackę do polowy
    5. Podłączasz zasilanie
    6. Klikasz dummy from ixtreme
     
  15. Dead_Inside

    Dead_Inside Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    i co sprawdzal ktos to ? dziala ?
     
  16. newman

    newman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Lt 1.1 nie da sie szczytac klucza w normalny sposob, przeciez ten naped nie przechodzi w vendor mode gdy ma flasha w srodku, jedynie gdy bedzie wyczyszczony to dopiero przejdzie w vendor mode!!!!! NIby jak chcecie sczytac klucz w taki sposob z liteona?? Pewien kolo mowil, ze jemu sie udalo jak zlutowal dwa piny te ktore sa blisko tej dziury w ktora wklada sie elektrode (vampire). Wtedy dioda od probowki zaczela mocniej swiecic i udalo mu sie sczytac klucz przez jakas tam opcje w jungle. Inaczej nie poszlo, jedynie ciecie sciezek zostaje i sczytanie calego firmware w ten sposob.
     
  17. newman

    newman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeżeli macie jakis sposob zeby nie ciac sciezek to dajcie znac ;] bo ciekaw jestem jak sczytac klucz majac w srodku LT1.1 w liteonie.
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    tylko mra
     
Wczytywanie...

Poleć forum