1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wyciągnięcie klucza (Ixtreme 1.5, Lite-on Wrzesień)

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez adeek, Maj 9, 2012.

  1. adeek

    adeek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć,

    Mam do Was szybką sprawę. Forum przeglądam od bardzo bardzo dawna, przed formatowaniem dysku miałem pozapisywane wszystkie poradniki oraz informację dotyczące mojej przeróbki którym zamierzałem wykonać. Jednakże teraz żaden link nie działa bo po prostu otwiera mi stronę główną, wchodząc w Wasze linki w niektórych tematach związanych z moim problem dzieje się tak samo.

    A nurtuję mnie cholernie proste (dla Was) pytanie, nie posiadam klucza i muszę go zgrać gdyż chcę zrobić przeróbkę według tego poradnika

    http://xboxforum.pl/artykuly-206/tu...leflasher-najlepszy-artykul-edycja-2-a-98709/

    Jest tam informacje iż jeśli posiadam Ixtreme 1.5 to wyjęcia klucza jest możliwe bez Probe, igieł czy tam innych Waszych specyfików. I to jest owy nurt myśleniowy który nie daje mi spokoju.

    Czy jeśli posiadam konsole (grubasa) z Września 2009r z przeróbka Ixtreme 1.5, aktualizacje w konsoli były robione do momentu możliwości odpalenia jeszcze gier na moim zabytku ( może do Crysis 2 może i ciut dalej, zresztą nawet nie wiem czy to ma jakiś wpływ )

    Więc jak Panowie, szybka prosta odpowiedź :) Da radę wyciągnąć klucz bez

    a) Użycia probe
    b) skonstruowania swojego urządzenia
    c) cięcia scieżek (nawet nie wiem co to znaczy :) )
    d) innych pierdółek

    PS.

    Nie wiedziałem gdzie zamieścić post, według nowych norm mam teraz poniżej 20postów ale kiedyś było więcej i widnieje jako Użytkownik a nie świeżak więc jeśli jakiś to problem to proszę o przeniesienie tematu a nie wrzuceniu od razu do kosza
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  4. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Da radę sposobem z wysunięciem tacki.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    tak
     
  6. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    To była odpowiedź stwierdzająca a nie pytanie.
     
  7. adeek

    adeek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I o to mi chodziło Panowie :) Dziękuje bardzo, korzystając z okazji założonego tematu mam jeszcze dwa pytania ( na daną chwilę :p )

    1) Jak wysuwamy tacke, odlaczamy zasilanie od napedu, chowamy tacke do polowy, wkladamy kabel od zasilania z powrotem. Klikamy OK, i teraz komunikat podpowie żeby tackę wysunąć do końca i potem jeszcze raz te komunikaty wyskoczą to czy wszystkie te wysunięcia robimy odpinając te zasilanie ? czyli 4 razy czy tylko za pierwszym ?

    2)Jeśli będę miał ten klucz to przystępuje od razu do flashowania i tu mam kolejne pytanie, czy jeśli sciągnę ze strony xboxa najnowszego dashboarda i wgram ją to muszę zamiast tego podpunktu w PORADNIKU :

    2. Ładujemy docelowy fw [Orginalne dla pkt 3a) i 3b) / LT+ 1.91 dla pkt 3c)

    Zrobić ten podpunkt :

    "Mając najnowszego dasha 14699 w pkt 4, wybierasz swój klucz, a poniżej firmware LT+ 3.0 (dla wszystkich liteonów z nowym dashem jest to plik - LTPlus-0251-v3.0.bin)"
    ??

    Dziękuję i Pozdrawiam
     
  8. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    tak, zamiast 1.91 wgrywasz 3.0
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    DashBoard 13604 --> LT 3.0 ("LTPlus-0251-v3.0.bin")
     
  10. adeek

    adeek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie rozkręciłem mojego Xboxa, model napędu to 74850C czyli z tego co czytałem mam najwięcej roboty ? I jednak bez Probe się nie obejdzie ? :( Czy jednak da radę bo tej instrukcji JF już mam dość :p
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wyciągnij klucz z LT, wgraj Dash'a minimum 13146 i wgrywaj FW dla 02510C.
     
  12. adeek

    adeek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobra wyciągnij wyciągnij ale ta metoda nie działa bez igły czy tam Probe ? Ale skoro mam jeszcze wgraną przeróbkę Ixtreme 1.5 to mogę klucz wyciągnąć poprzez "dummy from ixtreme" ? I wtedy się obejdzie bez PROBE ?
     
  13. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    tak. dajesz dummy from ixtreme i robisz bez proba! ile razy ludzi ma ci to jeszcze napisać?
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak, obejdzie się bez Probe.
     
  15. adeek

    adeek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuje Panowie za wszelką pomoc, udało mi się przerobić X'a po małych problemach (dopisanie danych z nalepek do pliku Dummy).

    Jednakże po wszystkim mam bądź nie mam pewien problem (wszystko się wyjaśni jutro). Miałem na dysku Fifa 12 która nagrałem w ImgBurn na nagrywarce zamontowanej w laptopie (jakiś LG), chciałem nagrać według instrukcji ale nie mogłem ustawić BookType, mianowicie przy wyborze Change For DVD+ R DL Media pod spodem wyskakuje informacja ILLEGAL MODE FOR THIS TRACK.

    Więc bez zmian BookType postanowiłem i tak nagrać ową Fifę. Po nagraniu wszystko pięknie do czasu, gra po pewnym czasie wywala "Wyczyść szmatką itp" przy instalacji na dysk przy 90% to samo.

    Więc tak czy to czysty zbieg okoliczności bo nagrywałem na jakiejś lipnej nagrywarce czy wina tego BookType ? Laser raczej mi nie pada bo wszystkie poprzednie gry śmiagają bez problemu.

    Jutro spróbuję nagrać na innej nagrywarce ale z chęcią poznam Wasze zdanie na ten temat.

    Pozdrawiam, i jeszcze raz dziękuje za wyrozumiałość, pomoc i cierpliwość :)
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Słaba nagrywarka, przy XGD2 BookType bez znaczenia.
     
  17. adeek

    adeek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok także spróbuję jutro na innej i zobaczymy efekty :) Co mogę dodać jeszcze, płytki oczywiście Verbatim, prędkość 2.4x, zapis w 100% poprawny był.
     
  18. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Wyłączyć funkcję OPC w imgburn
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    + prędkość 4x (jeśli nagrywasz grę XGD2).
     
  20. urkopl

    urkopl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    panowe pomocy ,chce wgrac lt 3.0 le nic mi nie wychodzi mam Dash ostatni jaki wyszedł Lt 2.0 x360 usb pro robie wg tutka naped wprowadxzam w tryb vendor ale cały czas mam kod ze locked i nie moge załadowac. co jest zle prosze o pomoc..
     
  21. kamils12

    kamils12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jaką masz konsolę i napęd, który przerabiasz? Bez tego nic Ci nie podpowiemy.

    (Nie chce się pomylić metodą dedukcji, bo Ci jeszcze źle coś powiem.)
     
Wczytywanie...

Poleć forum