1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wyciagniecie klucza z Lite-on 74850C

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kamyk60, Listopad 15, 2011.

  1. kamyk60

    kamyk60 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak jak w temacie. Rozkręciłem konsole i okazuje się że mam napęd Lite-on DG-16D2S 74850C. Doszedłem do momentu wyciągnięcia klucza napędu, ale niestety mam wersje 74850C i wgranego nowego Dasha(2.0.13604.0) który ponoć resetuje mojego iExtreme 1.6 i nie za bardzo wiem czy w domowych warunkach da się to wykonać(key extraction)?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  4. Firioth

    Firioth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Aktualizacja Dasha i cofnięcie przeróbki nie ma żadnego związku z wyciąganiem klucza. Zarówno na przerobionej, jak i "czystej" konsoli wyciągniesz klucz sposobem, który podał kolega wyżej.
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Gdy w napędzie jest ix 1.5 - 1.6 to nie trzeba robić pmt, ale kolega już zrobił update więc po ptakach.
     
  6. kamyk60

    kamyk60 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok rozumiem, że nie koniecznie muszę kupować to urządzenie, ale mogę po prostu czerpać zasilanie z konsoli i zamiast switchować on/off to wypne poprostu od tylca kabel zasilajacy i wepne po 5s?

    Tylko nie dokładnie ogarniam o co chodzi z tym "probe" czyli przyłożeniem "czegostam" do tego lutu na płycie. Czy to jest to "costam" i czy przypadkiem nie jest to droższe od ceny przerobki w serwisie?

    Jednym słowem radzicie się w tym babrać czy lepiej dać specialistom?

    BTW dzięki za poprzednie odpowiedzi. Dziś zaczołem się tym dopiero interesować dlatego tak dużo pytań :)
     
  7. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wpisz usb probe na allegro
    Po przeróbce zakup ci się zwróci a będziesz miał sprzęt na następny raz jak wyjdą aktualizacje
     
  8. kamyk60

    kamyk60 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC!

    Odczytalem klucz metoda PMT czy jakoś tak i mam problem:

    który z plików mam wgrać sobie teraz jeśli mam napęd i dasha jakie podałem powyżej?

    LTPlus-0225-v2.0.bin
    LTPlus-0225-v2.0u.bin
    LTPlus-0272-v2.0.bin
    LTPlus-0401-v2.0.bin

    Jeszcze raz proszę o odpowiedz, bo jestem w trakcie roboty.
     
  9. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Czy jakoś tak to czytaj dobrze jakieś poradniki.

    Post wysłany przy użyciu Tapatalk Pro korzystając z xperia x10 i .
     
  10. kamyk60

    kamyk60 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie nabijaj postów bocie! Nie muszę tego pamietać wszystko poszło dobrze. Ok już wiem jaki klucz miał być 025, a te co podałem sa dla slima.

    Ale mam kolejny problem. Zacielo mi się wgrywanie klucza na Writing Bank 0: .

    Any ideas?
     
  11. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Tak to jest jak amator sie bierze za flash.

    Wgraj w dosflash pójdzie bez problemu.
     
  12. kamyk60

    kamyk60 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok już nie ważne - gram sobie już w Skyrima :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum