1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

"Wyczysc plyte szmatka"-mozliwe rozwiazania, pomysły.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Blood., Lipiec 14, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak wiemy problem ten dotyczy wielu płyt/nagrywarek, zdarza sie to nawet na verbatimach (pewnie wina nagrywarki).

    Zdarzylo sie tak,ze za namowa pieknej sklepikarki kupilem ActiveJet, bedac na 90% pewny, ze wyskoczy mi blad ze szmatka, ale jednak uleglem, bo tania byla (plytka, nie sklepikarka).

    Po wlozeniu do klocka po 10 min-wyczekiwane przeze mnie blad.

    Pomyslalem jednak co tu by można było z tym zrobić....
    No tak! Zgram na dysk!
    Świadom tego, że plyta jest zle nagrana/slaba, wiedzialem,ze raczej sie nie zgra.
    1. Proba padła na 14 %-ok nie poddajemy sie, widocznie na odcinku gdzie te 14 % jest nagrane, byl jakis blad, ale sprobujmy jeszcze raz.
    2. Proba-25%- a to juz dziwne, bo skoro wczesniej na 14 % padlo, to powinno bylo i teraz..
    3. Proba-plyta sie zgrala na dysk!

    Wiec nie byla to wina bledu w danej czesci plyty, tylko problemu z odczytem plyty ogolnie.
    Wg mnie szmatka wystepuje w 2 wersjach :
    -słabej płyty
    -nagrywarki nie radzacej sobie z plytami slabszej jakosci

    Jest jeszcze opcja psujacego sie powoli lasera, jednak wtedy wywala bez wzgledu na plyte.

    Problem słabej płyty da się rozwiązać, bo nasz xboxowy naped ma dostep do calej zawartosci dvd, jednak wady owej plyty nie pozwalaja czasem do nich dotrzec (możliwe np. złe wyważenie).
    Po prostu zrzucamy gre na dysk- do skutku, jest to czasochlonne, ale jesli ktos nie chce kupywac nastepnej plyty- jedyne rozwiazanie.

    Problem z nagrywarka jest wg mnie inny, bo naped ma problemy z odczytaniem danego sektora, ktory podczas nagrywania zostal uszkodzony (tu juz tylko moge przypuszczac- np. zwieszenie komputera podczas nagrywania). Taka plytka nie nadaje sie juz do niczego procz podstawki do piwa. Jeżeli przy probie zgrania takiej plyty na dysk klocka blad wyskakuje w jedym i tym samym momencie- to jest to wlasnie wina nagrywarki.

    Mam nadzieje,ze pomoge, ten temat jest otwarty na rozwiazania i spostrzezenia.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. shadzor

    shadzor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2009
    Posty:
    127
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Inowrocław
  4. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    U mnie w xboxie mam problem z odczytem Philipsów (8x nargywanych i tak 2,4x). Kalibracja lasera nic nie daje. Muszę do skutku próbować (tak jak kolega napisał wyżej) aż się skopiuje, a później odpalić zanim się wyświetli obrazek/ikona i tytuł gry i wtedy śmiga. Jedyne co mnie dziwi to jakość tych płyt. Uważałem Philipsa za dobrą markę, a były tylko złotówkę tańsze od Verbatimów, których akurat brakło w sklepie... Niestety niemile się zawiodłem. Nagrywarkę mam nową. Mój X0 jest wybredny chyba (a nie jest jakiś bardzo stary). :p Siedzi w nim Samsung TS-H943A.
     
  5. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    jest juz temat o plytach
     
  6. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To nie jest temat o plytkach, to jest temat o tym jak radzic sobie ze "szmatka".

    Laser to tylko jeden z problemow, ja napisalem o innych.
     
  7. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    ja mam problem tylko z deadspace i gears of war 2 gow 2 dostałem to może coś z plytką( obrazem ) ale dead space jak wkładam plyte do kompa to mi sie zawiesza cały. wzmocniłem wiązkę lasera z 3.95 ( bodajże ) na 3.25 i nic nie pomogło na takie "wyczyść płyte" to nie ma rady bo wina może być po 3 stronach komputer(nagrywarka) , obraz gry, napę xbox'a szczerze najlepiej przed nagraniem 2x posprawdzać obraz i dopiero nagrac :D
     
  8. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    często jest to wina terz obrazu ja tak miałem wczoraj z legendary nagrało się na dysk bez problemu ale ruszyć gra nie ruszy bo obraz jest zje.... a ja przed nagraniem zapomniałem go sprawdzić no cóż głupota kosztuje :D ale tak jak autor pisał jeśli błąd wyskakuje w różnych momentach to instalować asz do skutku ja tak miałem z mortal kombat za 3 razem się za instalowało i nie usuwam z dysku i jest ok .
     
  9. funuman

    funuman Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Potwierdzam, za pierwszym razem skończyło się na 20% a następna próba to już 100% !
     
  10. shadzor

    shadzor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2009
    Posty:
    127
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Inowrocław
    problemy jakie opisujecie (z kopiowaniem do skutku płytek na dysk) miałem tylko przy płytkach emtec. właściwie nagrywałem tylko na emtec i verbatim, i wiem tyle, ze wszystkie emteci po jakims czasie przestały działać, a są w stanie idealnym... nie mam pojęcia dlaczego, ale verbatimy się nie psują, więc stawiam na pewną markę :)
     
  11. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    powloka na plycie(verbatimy maja najlepsza) sie 'starla' przez co laser troszke inaczej pada na sciezki
     
  12. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jesli masz taki problem sprawdz plyte programem Agbx360 i na poczatku zapewne wyskoczy ci komunikat ze plyta jest zle nagrana, Layer Break nie zadzialal w dobrym sektorze (1913760) tylko zapewne gdzies dalej, zrob update FirmWare nagrywarki albo kup nowa z nowym FW.

    Edit: Wlasnie wypalilem gre, plyta kosztowala 2pln firmy "Mint", na nagrywarce Opiarc w laptopie ;) z nowym FW + Layer Break ustawiony w ImgBurn i predkosc x2,4.
    P.S. Dobra nagrywarka nagra na kazdej plycie, jedyne co moze byc nie tak to krotka zywotnosc.
     
  13. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    a co powiecie na płytkia omega ? 2 zł sztuka na allegro i jeżeli boimy sie wydać 7 zł na gre ktorą bedzie marna to można je kupić czy raczej szybko sie psuja ?
     
  14. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    omegi uzywalem i sa w miare(ricohjpn bodajze) to samo HAWK(te ktore aktualnie uzywam-10 sztuk za 30zl w MM)
     
  15. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    omega jest dobra jak pisałem na te " gorsze gry " ;p bo już 10 sztuk na 20 zł na allegro można kupic ale mam prince of persie i jak włożyłem do kopma chciałem zobaczyć czy good kreon jest to płyta jakby sie zawiesiła i nie odtworzyła ;/ ale i tak je kupie bo tanie ;p
     
  16. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  17. funuman

    funuman Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    xboxik, skoro polecasz to zamawiam z neta - jeżeli będą podobnie się paliły to verbatimy to nie ma co przepłacać :).
     
  18. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    nie polecam mintow-firma noname


    omegi/hawk to RICOHJPN-2 miejsce w kategorii trwalosci
     
  19. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no wlasnie Mint'y sa od RicohJPN ;)
     
  20. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    heh czytalem co innego,moze zle cos kojarze



    w kazdym razie RICOHJPN sa na 2 miejscu za verbatimami ^^
     
  21. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To nie temat o plytkach, tylko jak sobie radzic z juz istniejacym problemem!
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum