1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wyczyść płytkę w Residencie :(

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez patryk878, Kwiecień 8, 2009.

  1. patryk878

    patryk878 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    309
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Mam taki problem. Gram sobie w RE5 i już 2 razy gra mi się wyłączyła, a powodem według konsoli był błąd w odczytywaniu płyty ( wyczyść ściereczką lub zresetuj konsolę ). Ten problem wyskakiwał mi zawsze po pokonaniu Bossa, pierwszy raz po pokonaniu robala na pustyniu a potem pająka w Umbrelli przy poszukiwaniu Jill. Płytka jest w idealnym stanie, nagrana jak inne które działają dobrze. Co może powodować takie zachowania i czy może to zwiastować nadchodzący RROD ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. cocieto13

    cocieto13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    hmm a plyta verbatim ? a moze cos sie zle nagrala sprobuj 2 raz , albo naped siada
     
  4. mklewy

    mklewy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    61
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    spróbuj wgarc na dysk moze to pomoże ale jesli po przetarciu czy co tam zrobileś gra idzie dalej chyba czas napędu nadchodzi
     
  5. patryk878

    patryk878 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    309
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Płytki Verbatim. A ja nic nie robiłem tylko włączałem spowrotem grę i wszystko chodzilo spokojnie. Konsolę mam od grudnia, przerobiłem jakieś 2-3 tyg. temu więc napęd już by siadał ? I dzieję się tak tylko w Residencie :/

    Przestawię konsolę tak aby miała więcej powietrza i odkurzę dookoła, takie zabiegi na pewno nie zaszkodzą.
     
  6. eekz

    eekz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2009
    Posty:
    392
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Białystok
    skopiuj na dysk bo na 100% jest to wina złego nagrania, lub zwyczajnie bubla na płycie.
     
  7. jaku007

    jaku007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2007
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z daleka
    Też mi się wydaje, że to nie jest wina konsoli tylko nagrania płyty, ponieważ też mam z tym ten sam problem. Konsola zakupiona była jakoś w styczniu, a w ten poniedziałek konsolę przerobiłem i te gry co już nagrałem chodzą wyśmienicie. Tylko w RE5 wyskoczył mi ten błąd 2 razy, reset i gra chodzi bez problemu dalej. Uważam, że nie ma co panikować ;). Np dzisiaj nie wyskoczył mi ten błąd ani razu i nawet po przejściu robala na pustyni. Może źle nagrana płyta a może jakiś fake z gry;/
     
  8. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    u mnie też tylko z residentem jest ten problem a gre nagrałem już 2 razy i to samo
     
  9. patryk878

    patryk878 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    309
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Mi ten błąd wyskoczył po jakiś 2 dniach dopiero po pierwszym błędzie. No ale skoro nie jest tak tylko u mnie to raczej nie wina konsoli :)
     
  10. luksus

    luksus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ta gre trzeba zrzucić na Dysk i po problemie :D
     
  11. Kabosh

    Kabosh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    ja juz zakladalem ten temat, i tam było, że to wina wersji gry a nie nagrania...
     
  12. chomik01

    chomik01 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    legnica
    ja tak mam z gears of war 2 jak chcem zrucic na dysk pisze że nie mozna bo plyta brudna ale tę gre dostałem więc myśle że to nie jest wina lasera która umnie dobrze działa tylko samej płytki
     
  13. patryk878

    patryk878 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    309
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Już zgrałem na dysk bez problemów :) Teraz powinno chodzić dobrze.
     
  14. 1we21

    1we21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sierpc
    no nie wiem nie wiem :) raczewj wina wersij gry :) sciagnij nową i sprubuj nagrać :) wtedy odpal
     
  15. kang

    kang Banned

    Dołączył:
    Listopad 24, 2007
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A nowa to która? Bo jedyna jaką widzę na tortach to od KFC. BTW mam ten sam problem, tyle, że u mnie nawet się nie odpala.
     
Wczytywanie...

Poleć forum