1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wyczyść szmatą

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Turpat, Styczeń 13, 2010.

  1. Turpat

    Turpat Banned

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2009
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Mam prioblem. Wszystkie gry, ktore mam nie działają. Pojawia się komunikat o czyszczeniu szmtką. Co robić!?
    Konsola zbanoana, płytki najlpepsze, najwolniej zapis.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    a zgrywasz gry na dysk?
     
  4. Turpat

    Turpat Banned

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2009
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Nie moge bo zbanowana konsola
     
  5. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
    Na 100% laser pada skoro nagrywasz jak należy miałem podobny problem i w końcu padł pozostaje wymienić ci laser/napęd/konsole chyba, ze chcesz się bawić w kalibracje ale do tego i tak trzeba rozkręcać konsolke więc lepiej za 40zł kupić laser na allegro i wymienić (jeśli się trochę znasz).
     
  6. Turpat

    Turpat Banned

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2009
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Jedne gry działają a drugie nie to raczej nie możliwe ż ewina lasera.
     
  7. kazek76

    kazek76 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2008
    Posty:
    201
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    RYBNIK
    a czego? jeżeli masz ixtreme wgraj starszy soft bez ochrony, mi kiedyś w benq taki zabieg pomógł
     
  8. siwydzik91

    siwydzik91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    mam podobny problem ale nie ze wszsytkimi grami . Gry gram po chwili napend sie wyłancza ale gra dalej chodzi a nastepnie napęd sie załancza i jest git. ALe nie zawsze ! niekiedy wyświetla sie ten komunikat o wyczyszczeniu płyty
     
  9. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja mam miesięcznego jaspera nieprzerobionego,gry zgrane na dysk i od czasu do czasu jak wkładam płytke z grą to mam albo odtwórz dvd albo po odpaleniu gry pokazuje sie czarny obraz i nic.....jak chce wyjść do dasha to nie da rady,tylko wyłączenie i włączenie konsoli pomaga.Napęd siada?
     
  10. Pain

    Pain Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    to forum?
    Dzisiaj mi się też to zdarzyło , Jasper , mam go niecały miesiąc , gry zgrywane na dysk
    Edit// czeski , jaką gre odpalałeś ?
     
  11. johnnynoname

    johnnynoname Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    NY
    Też mam Jaspera nieprzerobionego, gra dodawana do konsoli PURE, zdarza się że po wsadzeniu płytki nic, tylko informacja odtwórz dvd..
     
  12. Pain

    Pain Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    to forum?
    Uffff widocznie gra z błędem bo też mi to się zdarzyło przy pure
     
  13. johnnynoname

    johnnynoname Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    NY
    Narazie grałem tylko w jeszcze dwie inne i tylko przy PURE tak było,
    mam nadzieję że przy innych to się nie pojawi :)
     
  14. michal86ole

    michal86ole Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    Miałem coś podobnego jak Wy, lecz gdy oddałem konsolę do odbanowania dysku to koleś skalibrował mi od razu laser i przeczyścił soczewkę ale mówił, że może już długo nie pochodzić. Koszt wymiany soczewki to ok 80 zł (u faceta co oddawałem konsole) , a całkiem nowy napęd to koszt ok 150 zł i tak biorąc pod uwagę ceny konsol myślę, że się opłaca. Teraz też zdarzy mi się, że wyskoczy komunikat o brudnej płycie podczas instalacji jednak za 2-3 razem instaluje się bez problemu.
     
  15. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    laser padł, takie są uroki przerabiania konsoli :)
     
  16. johnnynoname

    johnnynoname Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    NY
    Tyle że moja konsola ma może z miesiąc i miałby w niej laser padać, nie wydaje mi się...

    Poza tym nie wyskakuje komunikat o brudnej szmacie, tylko tak jakby napęd nie rozpoznawał płyty jako gry!
     
  17. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    miałem problem z crackdown i fifa 09
     
  18. tijs18

    tijs18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    236
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    U mnie na falconie było dokładnie tak samo, z tą różnicą, że takie cyrki pojawiły się "dopiero" po 10 miesiącach :) Po kolejnych paru miesiącach konsola z trudem czytała płyty, a o bezpośrednim odpaleniu nie było nawet mowy. Co ciekawe, każdą grę mogłem bez problemu zainstalować na dysk, no ale niestety przyszedł ban i "X" stał się bezużyteczny.
     
  19. PeeROeSTeO

    PeeROeSTeO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2009
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Czę100chowa__WŁÓKNIARZ!!!
    mam konsole od roku kupiłem jak wyszły Jasper. Kupiłem premium przerobiąną i nigdy nie miałem takiego problemu więc przeróbka tu nie gra roli
     
  20. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Laser siada.A to ze jedna gre odczyta innej nie to wina wlasnie lasera-czasami nie ma mocy.



    Zamykam i kosz
     
Wczytywanie...

Poleć forum