1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wyczysc szmatka plyte?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Kabosh, Marzec 8, 2009.

  1. Kabosh

    Kabosh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    Pierwszy raz mi wyskoczyl ten komunikat, po czym automatycznie wylacza sie gra. Komunikat wyskakuje losowo, czasem podczas gry a czasem wogole. Co to moze byc? I blad tylko w jednej grze, resident evil 5.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. 3rr0rx

    3rr0rx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    skoro blad wyskakuje Ci tylko w tej grze to winna musi byc.. plyta ewentualnie laser zdycha ale jak by tak bylo to bys miał ten błąd w wielu grach...
     
  4. Kabosh

    Kabosh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    nagrywam ciagle na tych samych plytach a konsole mam niewiele ponad miesiąc...
     
  5. Mizuro

    Mizuro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Taka sama sytuacja jest w grze falluout 3(fable 2 również o ile pamiętam).
    W wersji od seed4me i kilkudziesieciu lokacjach lub próbach wejścia do nich wyskakuje taki błąd.
    Jeśli nie czyściłeś płyty papierem ściernym to najprawdopodobniej wina zbugowanej wersji gry.
     
  6. gumis

    gumis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2007
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Spróbuj zainstalować gre na konsoli i sprawdż czy ci wyskoczy błąd... Miałem tak samo przy 4 grach i jak zainstalowałem gre na dysk, to teraz nie ma żadnych problemów z błędami... Normalnie gram i nie ma żadnych błędów od czasu instalacji gry na dysk...
     
  7. driacros

    driacros Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    witam. Mam podobny problem jak Kabosh tzn. podczas filmiku na samym poczatku gry wyskakuje komunikat aby przetrzec plyte szmatka. od razu pisze ze nie posiadam dysku wiec instalacja raczej nie pomoze:) wgranego mam ixtreme 1.4. jakies pomysly?
     
  8. 3rr0rx

    3rr0rx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jak zawsze zawiesza się w tym samym momencie to na bank winna musi być płytka, nagraj od nowa i tyle.
     
  9. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    Ja dziś miałem taki przypadek z CoD WaW :gra zainstalowana na dysku do tej pory było wszystko ok a tu wyskakuje zaraz na początku "przeczyść płytę szmatką..." ale teraz najlepsze :jak odłączyłem kabel od sieci z konsoli to gra ruszyła bez problemu a jak podpiąłem ponownie kabel to znowu ten sam błąd.
     
  10. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ja tez tak mam z resident evil 5 tylko ze ja mam tak ze jak wyjmę i włożę płytkę to mogę trochę dalej przejść w grze i później znowu to samo.
    Wcześniej tak miałem tez z Mirrors Edge
     
  11. maxim007

    maxim007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2007
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zdecydowanie wina płytki. Na Benq zdarza mi sie że mam przy wkładaniu wyczyscic płytkę szmatką, no i 1 do max 3 prób i gra chodzi już ok.
    Wskoczyłem ostatnio na płyty lite on ( do nadruku) i wszystko śmiga super nagrywam z predkością x2.
     
  12. PatrykkkPremium

    PatrykkkPremium Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam problem przy kopiowaniu GTA 4 na dysk xboxa. Błąd wyskakuje na 27% i prosi żebym przeczyścił płytkę...
     
  13. cerix

    cerix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włocławek
    Problem o wyczyszczeniu płytki ścierką dotyczy również napędów Benq. Nagrywaliśmy RE5 i nie działało na Benq. Krzyczał o ścierce. Natomiast u mnie na LiteOn działa elegancko! Kwestia napędu. Polecem instalować na HDD, wtedy nie jeździ i "nie czerpie się" ;p
     
  14. QuickShare

    QuickShare Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Torun
    Ja miałem tylko , to w jednej grze Fifa 09 ...
    Nie było to w czasie gry , ale przed jej włączeniem , i nie wiem wyjąłem i włożyłem (działała)
    Jest to prawie zawsze ... Ale chyba nic złego bo mam już 26 gier , i tylko w tej jednej :)
    Więc może nagraj jeszcze raz ^^
     
  15. gumis

    gumis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2007
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam pytanie do Ciebie PatrykkkPremium na jakiej płytce nagrałeś GTA IV ? ? ? To jak im opiszesz na pytanie to Ci pomoge...
     
  16. Kabosh

    Kabosh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    a no to wazne najlepsze sa verbatimy ja mam tylko tak w tym residencie, naped liteon. tzn gram juz od 2 dni i nic mi nie wyskoczylo wiec szczerze nie wiem o co chodzi mojej konsoli :p
     
  17. PatrykkkPremium

    PatrykkkPremium Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kurde pewnie mnie powiesicie jak powiem na jakiej płycie :D

    Esperanza :D kupiłem na próbę, ale za niedługo kupię Verbatimy :)
     
  18. 3rr0rx

    3rr0rx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja ostatnio wychaczyłem dosyć fajne i tanie płytki - Maxelle (3zł+ za sztuke), czasami wydaje mi się ze xbox czyta mi je lepiej niż verbatimy :>

    @patryk, jak przy zgrywaniu na dysk wywala Ci błąd zawsze w tym samym moemencie to juz nic nie pomoże musisz wypalić na nowo wiem bo nie raz tak miałem ^^
     
  19. PatrykkkPremium

    PatrykkkPremium Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha to dzięki za pomoc :) Spróbuje jeszcze raz ;) Dzięki wszystkim.
     
  20. Barteek10

    Barteek10 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nagrywaj na verbatimach , a nie maxelach i powinno być ok , pozatym jest już na forum temat dot.tego błędu...
     
  21. gumis

    gumis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2007
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16

    No jak nagrałeś na Esperanza-ch zwłaszcza GTA IV to jak nie da sie zainstalować ani pograć to nagraj na Verbatim i zobaczysz że lepiej będzie chodzić i będzie sie dało zainstalowac...
    Lepiej wydac więcej pieniędzy na lepsza płyte niż przez badziewia psuć konsoli...
    Miałem taki sam problem z Esperanza i Hawk teraz tylko Verbatim i nic więcej (chodzi jak powinno żadnych błędów)...
     
Wczytywanie...

Poleć forum