1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wyczyszczenie dysku XBOXa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez hanxor, Sierpień 3, 2010.

  1. hanxor

    hanxor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam stary dysk 20 GB, z partycją z emulatorem. Nie chcę jej. Generalnie, chcę wyrżnąć wszystko, ale to absolutnie wszystko z dysku i "sformatować" go w XBOXie na nowo.

    Rozkręciłem, podłączyłem pod Win7, sformatowałem (quick format), wkręciłem z powrotem i... XBOX dalej widzi wszystkie dane :)

    Czy jest jakiś szybszy sposób niż pełny format pod Windą? 20 GB to nie problem, ale co jeśli będę chciał wyczyścić dane z dysku 500 GB (a na to się zanosi?)

    Może jest jakiś XBOX-destructor, albo co?

    Tylko pełny format? Czy coś jeszcze?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    a nie lepiej wejsc w ustawienia konsoli>pamiec>dysk i tam jest opcja formatuj? zreszta dziwne ze po sformatowaniu widzi ci dane, malo tego ze w ogole xbox odczytuje ten dysk.... windows 7 jest do bani, duzo problemow jest, jak chcialem zmienic ip to zanim znalazlem to nerwicy sie nabawilem (taki maly osobisty wrzut pod wzgledem win7)
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Myślę, że to użytkownik typu ban na dysk;), lub grał w kopie i boi się save z gier:D. Tak jak kolega radzi format w opcjach konsoli, ciesz się że xbox widzi ten dysk jeszcze.
     
  5. hanxor

    hanxor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie, panowie, pisze wyraźnie - mam np, partycję 2, z emulatorem, i nagle z 20 GB robi mi się 14GB. Napisałem jasno - że chce dysk *wyczyścić* do zera, tak, żeby go XBOX "sformatował" na świeżo.

    Format z poziomu konsoli czyści tylko zapisane dane, i to zdaje się tylko na partycji 3 - tej z contentem.

    Tak więc, zanim zaczniecie mnie znowu oceniać, doczytajcie uważnie posta.

    O save z gier i o profil sie nie boję, bana tez nie :) Próbuję przygotować stary dysk twardy dla znajomego, a jemu emulacja XBOX1 na partycji 2 nie jest potrzebna.

    ---

    Dzięki za pomoc - juz sobie poradziłem. W podobnej sytuacji sugeruję narzedzia czyszczące dysk na poziomie urzadzenia, a nie woluminów, ew. TrueCrypt na poziomie urządzenia.

    Na pewno jest lepszy sposób, żeby uszkodzić FATX w sposób zmuszający konsolę do reformat dysku, ale z braku czasu posłużyłem się narzedziami, które mam pod ręką.
     
  6. hanxor

    hanxor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To był quick format, ale to i tak dziwne, prawda? :)
     
  7. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Dysk formatujesz tylko w konsoli. Na dysku 20gb masz do dyspozycji około 14gb. 5gb system bierze sobie na swoje dane jakieś tam. Nawet jak wyczyścisz partycję 2 to ci i tak nic miejsca nie doda. Partycję 2 jest zrobiona tylko pod emulator Xbox1. Dysk tylko w konsoli wyczyścisz i porobi Ci odpowiednią strukturę katalogów. Jak chcesz to możesz pod windowsem sformatować cały dysk do ntfs i wtedy nie będzie już widoczny w konsoli.
     
  8. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja z dysku 60GB mam 51GB. 9GB bierze mi system :).
     
  9. hanxor

    hanxor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm, Po wyczyszczeniu wszystkich danych i po sformatowaniu - dalej pokazuje 14 GB wolnych na 20 GB total. Co ciekawe, zapewne jakbym zapuścił partition fixera, to wykroi partycję na emulator, ale nie zmniejszy ilości miejsca. Albo miejsce pod tę partycję jest, tylko nie jest utworzona partycja, albo on ją wykraja z tej partycji systemowej. W każdym razie czyszczenie dysku do zera nie pomogło :)

    Numeru z NTFS nie próbowałem, faktycznie, formatowałem for FAT i exFAT (przy dysku 500MB).
     
Wczytywanie...

Poleć forum