1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wydajność konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Wanholt, Marzec 30, 2010.

  1. Wanholt

    Wanholt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej.
    Wczoraj uruchomiłem po raz pierwszy GTA IV i byłem przerażony szybkością działania tej gry. Na moje oko jakieś 20 klatek (np. na zakrętach w czasie jazdy) czasem więcej. Poszperałem po necie i widzę, że jedni piszą iż faktycznie ta gra ma problemy z płynnością, inni znów piszą, że nie odczuwają takich problemów. Nasuwa mi się pytanie. Czy to możliwe by w sprzedaży były wersje/serie XBOXów różniące się wydajnością ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. radzion18

    radzion18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    254
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Nie, to nie jest możliwe
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wszystkie konsole maja ta sama wydajnosc wiec to bezpodstawne. Masz dysk twardy? jak tak to zainstaluj gre na dysku.
     
  5. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak grasz z płyty to bardzo możliwe. Gra po prostu nie zdąża wczytywać wszystkich tekstur i dlatego tak wolno chodzi. Z dysku powinno chodzic dobrze, przynajmniej u mnie tak chodzi.
     
  6. Wanholt

    Wanholt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest na twardzielu. W dodatku gram na telewizorze CRT, wiec powinno być chyba jeszcze płynniej niż w HD bo mniejsza rozdzielczość. Chyba, że dla XBOXa nie ma to różnicy i karta generuje obraz zawsze w natywnej rozdzielczości gry a potem jakiś układ skaluje każda ramkę w zależności od typu podłączonego telewizora - nie wiem, zgaduje.
    Dodam jeszcze, że nie instalowałem żadnych łat do tej gry, jeszcze się nie podłączyłem do LIVE.
     
  7. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    HHHmmmm moze oni pisza o gayu tonym, bo podstawowej 4 nie mialem na ixa ale episody tak, no i gay tony czasem tak jak by zwalnial, minimalnie, ale zwalnial a losty chodzily pieknie caly czas. Gta 4 jest po prostu fixniete, widzilaes co sie dzieje na dobrym sprzecie na pc ?
     
  8. dydek61

    dydek61 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Biała Podlaska
    Miałem GTA4 Episodes u mnie smigało elegancko i do niczego nie mogłem sie przyczepić ale jak sprzedałem gre to koleś mi zrzucał że sprzedałem mu gre z bugiem bo u niego na drzewach nie ma liści a gre sprawdzaęłm jeszcze przed wysłaniem i była ok!! Więc wychodzi na to że problem leżał raczej w konsoli i tu może tez tak jest. Przecież nie musi mieć fabrycznie gorszej wydajności tylko jakąś usterkę...
     
  9. bombel22

    bombel22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja GTA IV ukonczylem cale z płyty i nigdy nie miałem spowolnienia w trakcie gry.Czasami tylko kiedy zbyt szybko jechalem przez miasto konsola nie wyrabiala sie z doczytywaniem tekstur ale to bardzo sporadyczne przypadki i kazdy tak ma.U ciebie moze byc jakas usterka w konsoli.Moze za mocno byla nagrzana?
     
  10. Wanholt

    Wanholt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pięknie:mad: Konsola ma 2 tygodnie i czeka mnie serwis...
    Nie ma jakichś narzędzi diagnostycznych na DVD do tej konsoli ?

    Spróbuję jeszcze ściągnąć w weekend najnowsze aktualizacje zarówno do konsoli jak i GTA (wersja eng. wiec nie powinno być problemu). Może to pomoże.
     
  11. kwas

    kwas Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Gta dalo jej popalić...:)
     
  12. bonzo

    bonzo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    niestety z tego co czytalem to wiele osób ma ten problem z gta IV. nie wiadomo co to jest dokladnie, ale co uzytkownik to nowa rada;/
     
  13. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    Jezeli jest na gwarancji to oddaj bo to moze byc objawa roda... Dodam jeszcze ze mam falcona tzn juz sprzedanego i takie cos mi sie nie dzialo jak gralem z plyty :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum