1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

wyjazd za granice a xbox live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bees, Kwiecień 28, 2010.

  1. bees

    bees Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Tak się zastanawiam, może i pytanie okaże się głupie, ale jeśli wyjadę za granice z moim xboxem, powiedzmy do anglii, będę mieć tam xbox live??
    A tak przy okazji jestem kobietą, więc proszę nie zwracać się do mnie per facet :) Jak to jest po każdym moim pytaniu....
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    No a co za problem? Działa wszędzie tam, gdzie masz dostęp do internetu.
     
  4. bees

    bees Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Myślałam o wszystkich jego funkcjach, tj gra przez internet itp. Czego w polsce nie ma
     
  5. Bansuj

    Bansuj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    506
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    Oficjalnie nie ma, dlatego właśnie rejestrujemy się na inne państwo, np. właśnie UK. I skoro nam tutaj działają bez problemu konta założone na UK, to dlaczego tam mają nie działać? :p
     
  6. bees

    bees Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Szczerze mówiąc nie słyszałam o takiej możliwości.. Nie dostaje się za to bana ani nic?
     
  7. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Nie, jest to w pełni legalne. Nie dostaniesz bana.
     
  8. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Wszyscy, którzy mają konto Live w Polsce są w większości zarejestrowani na UK lub US i nikt od tych 5 lat od wydania Xa za to bana nie dostał. Sam M$ mówił, że o tym wie (dziwne to nie jest) i nie banuje za to.
     
  9. druteron

    druteron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    236
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Otwock
    Z tego co się orientuję, to w Polsce można grać przez internet, jednak musisz mieć konto na UK, bądź USA. Poprawcie mnie jeśli źle mówię.

    Edit: Ubiegli mnie :) Pozdrawiam.
     
  10. bees

    bees Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Ciekawe, że o tym nie wiedziałam ;s W sumie wcześniej miałam przerobioną konsolę to się w to nie zagłębiałam... jeśli już zarejestrowałam się na polskę, to mogę to zmienić? Jest jakaś możliwość założenia 2 konta czy coś w tym stylu?
     
  11. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Tak zakładasz nowe konto i rejestrujesz konsolke.
     
  12. Bansuj

    Bansuj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    506
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    Zmienić kraju na istniejącym koncie niestety nie możesz, ale nowe konto założyć oczywiście można.
     
  13. TomalasPL

    TomalasPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wwa
    Wszystko będzie ok, nawet nic kombinować z ustawieniami nie musisz :D
     
  14. xbox3

    xbox3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie gadajcie głupot, jak korzystanie z live w PL jest nielegalne. Kolega znajomego miał sprawę w sądzie za to, wpadli do niego do domu (z innego powodu) i to też sprawdzili. Konsola straciła gwarancję (chyba to się równa z banem) i grzywna. Oczywiście muszą na to wpaść, a w większości przypadków nikt tego nie sprawdza.
     
  15. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Tak, konsola straciła gwarancje dlatego, że koleś miał założone konto na inny kraj. I pewnie musiał płacić milion odszkodowania. Przecież M$ wie kto się łączy z ich serwerami i dobrze wiedzą, że Polacy mają konta na inne kraje i jakoś nikogo nie zbanowali jeszcze ani nic za to, sami w jednym wywiadzie powiedzieli, że nie będą za to banować!
    Skądś Ty wziął tą bajkę?
     
  16. xbox3

    xbox3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jesteś jedną z osób, dzięki którym nie chce zawierać głosu na forum, w innych tematach, niż założonych przeze mnie. Chcesz nie wierz. Mam sie tym przejmować, że uważasz to za bajkę. Dostał bana i grzywnę (nie wiem ile, tego mi znajomy nie powiedział). I to nie byli dzieci, tylko faceci po 25 lat. A cała sprawa działa się pod koniec 2008 roku. Nie znam głębszych szczegółów, ale wiem, że to prawda na 100%. A do tego, że nie banują to chyba dobrze? Sam przecież korzystam z live. Koleś miał pecha.
     
  17. Golonek18

    Golonek18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Haczów
    Nie można się zalogować na polskę bo w polsce nie ma xbl. A nowe konto można bez problemu założyć ale przepadną osiągnięcia i zapisane gry.
     
  18. bees

    bees Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Cóż, dziękuję wszystkim, mam teraz dylemat, bo sprawa kolegi brzmi groźnie, a i save'ow oraz osiągnięć szkoda...
     
  19. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @xbox3 my takim kolesiom jak Ty wciskamy kit ze nie nagrywamy płyt na naszych nagrywarkach w pracy bo kończy nam się w nich proszek do nagrywania, a że jest bardzo drogi i firma nam nie chce kupić nowej paczki 10 kilogramów, to nie nagrywamy byle czego :)
     
  20. sprinter9613PL

    sprinter9613PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kruszwica
    będzie działał nawet wszędzie :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum