1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wykorzystanie więcej niz 16GB z pamięci masowej

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez dziend0bry, Styczeń 6, 2011.

  1. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Microsoft nałozył blokadę na pamięc masową - max. 16GB
    Można to obejść.
    Konsola przy konfigurowaniu pendrive/dysku przenosnego tworzy ukryty folder o nazwie Xbox360
    1. Podłączasz dysk/pendrive do PC.
    2. Zaznaczasz 'pokaż ukryte pliki i foldery'
    3. Zmieniasz nazwę z Xbox360 na Xbox360 01
    4. Wkladasz dysk/pendrive do konsoli.
    5. Konfigurujesz i ustawiasz 16GB.
    6. Gratulacje, masz dodatkowe 16GB, ale nie masz swoich danych, które miałeś na dysku.
    7. Podłączasz dysk/pendrive do PC.
    8. Nowy folder o nazwie Xbox360 zmieniasz na Xbox360 02, a folder o nazwie Xbox360 01 na Xbox360.
    9. Podlaczasz do konsoli i masz swoje stare dane.

    Jedyny minus to taki, ze musisz co chwile zmieniac nazwy folderow, ale oplaca mi się to, bo mam duzy dysk.

    Przepraszam jeśli ten poradnik już był.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Nie opłaca się, lepiej kupić jtaga i się nie martwić o ograniczenie pojemności hihihi ;P
     
  4. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    @up
    Jeśli metoda ta się nie opłaca( a kosztuje nic) a JTAG tak (koszt 900zł za nową konsole) to ja nie rozumiem twojego toku myślenia

    @topic
    Dla mnie sposób nie przydatny, mam dysk na którym starcza mi miejsca
     
  5. Emil_XXL

    Emil_XXL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    a jak dla mnie to za duzo zabawy
     
  6. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To nie jest opłacalne bo teraz dyski majątku nie kosztują.
    JTAG nie jest opłacalny,bo narazie dynamiczie rozwija sie scena PS3,a same możliwości są dużo większe niż xboxa jeżeli chodzi o tą kwestie.
     
  7. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    jtag jest bardzo dobrym rozwiązaniem - zapraszamy na xboxlive na meczyk Battlefielda - uuups banik jest? szkoda - to mniej roboty z zakupem HDD jest i ryzyko minimalne
     
  8. Peres

    Peres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A mam pytanie, ile można w taki sposób zagospodarować miejsca z dysku ? I jest to wydzielone miejsce już na stałe, czy trzeba np co jakiś czas od nowa tworzyć te foldery ?
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    tyle na ile ci starczy miejsca na dysku.
    bedzie miał iles tam folderów 16gb i kazdy z nich bedzie mogl wykorzystac jak zmienisz kego nazwe na standartowa
     
  10. chudi94

    chudi94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mysłowice
    Czy ja dobrze rozumiem.
    Kupię sobie dysk zewnętrzny np. 500gb i mogę wykorzystać całą jego pojemność? (nie licząc tego co zajmuje system itp.)
     
  11. Peres

    Peres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, z tym że jest taki problem,że gdy podłączysz dysk do Xboxa to on wydzieli Ci partycje 16GB, i troche cyryglowania byś miał by podzielić 500GB na partycje po 16GB no i dodatkowo, musisz zmieniać ich nazwy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum