1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wykryty w BIOS Liteon 74850C i problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez the_bart123, Marzec 19, 2010.

  1. the_bart123

    the_bart123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam taki naped, wykrywa go BIOS - czy to oznacza ze musze miec do tego dodatkowe urzadzenia jak CK3 lub inne by zrobic unlock gdyz ani DOSFLASHER ani JUNGLEFLASHER go nie widza?

    Co zrobic? Tacke w polowie mialem wysunieta.

    Z gory Dziekuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Trayb sata w biosie ustaw na native lub normal. dosflash musi zobaczyc. do odczytwu klucza jesli to naped nieprzerobiony potrzebujesz CK3, lub kontroler na max3232 lub samemu zrobic probe.
     
  4. the_bart123

    the_bart123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  5. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    To potrzebujesz jak chcesz odczytać keya z liteon v1 74850C , a jak do odblokowania i wgrania już zrobionego firmware to tylko sata i dosflash
     
  6. the_bart123

    the_bart123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6

    z twojej odpowiedzi wynika ze jesli chce zrobic tylko unlock to potrzebuje tylko dosflash - zatem juz nie rozumiem po odpowiedzi Dexter-a

    Wiem ze by moc robic dalszy update czytnika podtrzebuje Key (czyli jak mowisz te urzadzanko - SAMO probe)

    ale jak chce pozegnac sie z update iXtreme - to tylko PC SATA i dosflash? Napewno? - bo mi nie widzi Win7 i dosflash czytnika (BIOS na 100% widzi) - dodam ze nigdy w mojej konsoli to nie byl robiony unlock czegokolwiek


    Bardzo Dziekuje za szybkie odpowiedzi/pomoce
     
  7. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    jak masz naped nieprzerobiony to musisz pozyskac klucz prawda? a do tego jest potrzebny CK3
    jezeli masz juz klucz napędu i chcesz tylko wgrać nowy firmware to wystarczy ci dosflash,a dlaczego nie widzi ci DF napędu to nie mam pojęcia
     
  8. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    U mnie tez byl problem bo dos flash nie widzial napedu ale sobie poradzilem (po podpowiedzi kolegow z forum) Problem polegal w tym ze za wczesnie wlaczalem naped. Trzeba najpierw odpalic system z pena i dopiero przez wpisaniem "dosflash" podlaczyc zasilanie napedu. U mnie pomoglo
     
  9. the_bart123

    the_bart123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dexter w tym temacie pisze http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f...wiczego-liteon-74850c-niepotrzebny-48093.html

    ze nie jest potrzebny CK3 tylko samo probe takie jak tu

    Zatem ja juz zglupialem
     
  10. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    bo mozesz samemu zbudowac probe jest tutek na forum.
    i on mowi o tym sposobie,a to co podałes linka to gotowy produkt.
     
Wczytywanie...

Poleć forum