1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wyłączanie i zawieszanie konsoli.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zwierzix12, Czerwiec 10, 2014.

  1. zwierzix12

    zwierzix12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Niedawno zakupiłem konsole, jest to wersja slim z RGH i mam z nią problem. Dokładniej zawiesza się przy niektórych grach, a nawet wyłącza. Próbowałem w formacie XEX i GOD, w obu występuje to samo. Konsola zawiesza/wyłącza się w tych samych momentach podczas grania. Czy ktoś wie w czym tkwi problem? Przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
  4. zwierzix12

    zwierzix12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wersja konsoli Slim Corona, dysk zew. usb, wgrana najnowsza wersja dashboardu. Wyłącza się przy Murdered: Soul Suspect, a zawiesza się przy Yaiba Ninja Gaiden Z.
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spore szanse że właśnie przez dysk usb, możesz spróbować zrobić test na jakimś hdd wew?

    Wysłane z mojego P6-U06 przy użyciu Tapatalka
     
  6. zwierzix12

    zwierzix12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie nie mam jak z hdd :/. Inne gry działają bez problemu. Zauważyłem, że najpierw konsola się wiesza, a po chwili dysk przestaje pracować.
     
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    1) Najnowsza wersja dashboardu czyli jaka?
    2) Dashlaunch 3.12 zainstalowany?
    3) Używasz Freestyle? Jaką wersję masz tego Freesyle?
    4) Dysk na USB ale nowy/używka? Firmowy czy Składak?

    Co można wykonać:
    1) Przepuść obrazy przez ABGX i zobacz czy nie mają błędów, jeśli są obrayz OK zobacz punkt 5
    2) Pobierz obie gry z totalnie innej wstawki i innego Teamu (czasem się zdarza że obraz coś nie pasi)
    3) Wyczyść pamięć podręczną
    4) Może być problem z dyskiem więc będziemy myśleć dalej
     
  8. zwierzix12

    zwierzix12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wersja Dasha 2.0.16747.0, FSD 3.0b Rev 775, Dashlaunch 3.12 jest zainstalowany. Dysk usb używany, kupiłem go chyba 3 lata temu jako nówke w MM, jest to LG 500GB. Obrazy przepuściłem przez abgx, wyświetla, że są poprawne ale w praktyce wygląda to inaczej. Czyszczenie pamięci podręcznej nic nie daje. Zostaje jeszcze sprawdzić z innej wstawki obrazy.
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Zostaje jeszcze sprawdzić z innej wstawki obrazy - Dokładnie jak piszesz

    Lub i też ewentualnie jak masz PENA, tak ze 16Gb zrobić wrzucić grę i FSD na pena i zobaczyć jak będzie wtedy.W ten czas wszystkie dyski odłączone muszą być.

    A czy ten stary dysk też jest podpięty jak masz nowy? Jeśli możesz przejedz tez dysk pod PC programem do sprawdzania dysków Victoria 447 opisany jak w moim #42 poście tutaj http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-7...w-rgh-2-bardzo-wolny-start-171475/index5.html po teście wrzuć tutaj screen i powiem czy jest OK. (P.S podczas testu zalecam totalnie nie używać kompa)

    P.S jak dobrze sobie też przypominam może to na wyrost wymyślanie ale pamiętam kiedyś jakiś czas temu któraś z skórek od FSD miała podobne wiksy, problemy z grami, choć jak dobrze pamiętam były one typu że odpalam grę, a ona niby włącza się tyle że wracało z powrotem do menu głównego, aż dziwne, ale po zmianie skórki już problem totalnie znikł. Proponuję zatem próbować na Oryginalnej skórce.
     
  10. zwierzix12

    zwierzix12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Źle mnie zrozumiałaś :) dysk mam jeden, on jest już stary, a kiedyś go kupiłem jako nówkę. Z innymi wstawkami ciężko bo większość to jest to samo tylko inny wstawiający :/. Pena mam max 8GB, przelecę tym programem żeby sprawdzić dysk. Możliwe, że są jakieś bad sectory. Tylko dziwna sprawa skoro inne gry śmigają bez problemu.
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Dokładnie. Przeleć dysk tym progsem to po 1. Ewentualni wrzuć na pena. a po 3 cie nic dziwnego że większość działa a 1-2 nie. Dla mnie to już normalny nie raz przypadek.
    Powiem ci jeszcze inaczej, kiedyś miewałem problemy (miewałem) kiedy z dysku co miał obraz na HDD, konwertowałem do GOD czy XEX na dysk podpięty po USB, zdażało się że jakaś gra coś nie działa. Po przerobieniu obrazu na tym samym dysku co ISO, a potem tylko skopiowaniu na USB już było w porządku. Wiem że to absurdalne ale wierz mi czasem są takie cyrki że się zastanawiałem jak to możliwe.
    Najwięcej gier nie działało jak konwertowałem w czasie rzeczywistym i słałem po LANie i FTP na dysk konsoli, wtedy to już w ogóle były jajca z niejedną grą.
     
  12. zwierzix12

    zwierzix12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dam znać po sprawdzeniu dysku czy są bad sectory ;). Może uda się skądś wykombinować pena 16GB i sprawdze na penie :).

    EDIT
    Dysk jest już po sprawdzeniu, zero błędów. Pozostaje sprawdzić inny obraz lub uruchomić z pendrive'a.

    Info orso // Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.

     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Masz ten zrzut ekranu? błędów nie ma a jakie były milisekundy dostępu do sektorów? co prawda to aż tak wpłyty nie ma na te konsole, ale przynajmniej bym wiedział w jakiej kondycji masz dysk. No tak pozostają inne obrazy lub Pendrive.
     
  14. zwierzix12

    zwierzix12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    https://imageshack.com/i/ne8vbup
    EDIT
    Po remapie przy Murdered Soul Suspect dwa razy się zawiesiła konsola po czym zrobilem zerowanie dysku i chyba pomogło. Jak na razie żadnych zacięć, zwiech czy wyłączeń konsoli :).
     
Wczytywanie...

Poleć forum