1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymagana aktualizacja - zagrożenia i przeciw wskazania

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez buteks102, Maj 24, 2012.

  1. buteks102

    buteks102 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    203
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oborniki Śląskie
    Witam. Najpierw trochę o mojej konsoli:
    ...
    XBOX SLIM 4GB, dash 2.0.13604.0 i LT+2.0
    KONSOLA NIGDY NIE PODŁĄCZANA DO INTERNETU
    KONSOLA BEZ CICHEJ AKTUALIZACJI
    ...
    Ściągnąłem sobie z torrentów grę: "Tom Clancys Ghost Recon Future Soldier". Gra nagrana w 100% IHASem tak jak nagrywałem Battlefield 3 (i działało)
    ...
    - Wkładam płyte do XBOXa i wyskakuje komunikat:
    ...
    "Wymagana aktualizacja
    Aby można było zagrać w tę grę, należy dokonać aktualizacji konsoli. Jeśli nie dokonasz aktualizacji, gra nie będzie możliwa.
    ...
    Czy chcesz to zrobić teraz?

    TAK. NIE."
    ...
    O jaką aktualizacje chodzi? Dasha czy LT czy co? Czy mogę to zrobić z pendrivea? Czy to zagraża mojemu LT? Cofnie przeróbkę? Czy jak to zrobię to będą dalej chodzić mi stare gry co nagrałem sobie?
    ...
    Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Aktualizacja tematu (na samym końcu wątku) z sygnaturki.
     
    1 osoba to lubi.
  4. buteks102

    buteks102 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    203
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oborniki Śląskie
    co to znaczy ? jaka sygnaturka? nie wiem o co chodzi :O
     
  5. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  6. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Sygnatura to ten obrazek z Battlefield 3 ;O
    Kliknij na niego to wejdzie Ci do tematu w którym wszystko jest napisane.

    btw. Masz rangę "UŻYTKOWNIK" więc zakładaj tematy w odpowiednich działach.
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    ISO --> Artykuły --> Przyklejone tematy

    Aktualizacja tematu (19 maja 2012r.)
     
    1 osoba to lubi.
  8. buteks102

    buteks102 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    203
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oborniki Śląskie
    "Zasady są takie same, jak przy Maxie Payne'ie 3 i innych grach, które wymagają Dash'a 14719 (najnowszego). Jeśli obecnie masz Dash'a niższego niż 13599, to aktualizacja usunie Ci przeróbkę."

    Mam dsha 2.0.13604.0 czyli niższego niż 13599 czyli mi nie usunie przeróbki tak? a potrzebuje 14719.
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    nie nie usunie
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Pomyłka?

    Nie usunie przeróbki, ale czytaj dalej.
     
    1 osoba to lubi.
  11. buteks102

    buteks102 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    203
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oborniki Śląskie
    O sie przeoczyłem, mam wyższego. Ale mówisz nie usunie? Czyli mogę spokojnie wgrywać? "czytaj dalej", chodzi o to?

    "Jeśli chcesz zaryzykować i zaktualizować Dash'a, to zrób to z pendrive'a. Nie podłączać konsoli do sieci. Jeśli gry XGD3 i XGD2_AP2.5 (listy/sposób sprawdzenia, jakie to gry są w poradniku) przestaną działać, to wystarczy wyczyścić cache (pamięć podręczną konsoli) - najeżdżasz na dysk twardy --> wybierasz "Y" --> wyczyść pamięć podręczną. Jeśli to nie pomoże, to dogrywaj TU."

    O to chodzi? bo już nie bardzo wiem czy wgrywać czy nie : /
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Chcesz grać w nowe gry - aktualizuj. Co najwyżej będziesz musiał dogrywać TU/wgrać LT 3.0.
     
    1 osoba to lubi.
  13. buteks102

    buteks102 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    203
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oborniki Śląskie
    dobra, innej opcji na nowe gierki nie ma, najwyżej będę musiał iść do "magika" albo cuś :D

    Wieczorem napisze tu jak zachowują się gierki po tym co zrobię z konsolą dla innych co przeglądają ten temat.

    adam34689 - Wielkie dziękuję za pomoc :)
     
  14. buteks102

    buteks102 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    203
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oborniki Śląskie
    Witam ponownie :) dash wgrał się bez problemu. Przeróbka LT nie znikła. Moje stare gry odpalają.

    Ale mam problem z grą "ghost recon future soldier" dalej, mianowicie najpierw kazało mi czyścić płytę szmatką, a potem mnie olśniło że nie zmieniłem topologii gry. Zmieniłem topologie na LT 2.0, nagrałem znowu na nową płytę i gra odpala, ale zaraz sie zawiesza: pokazuje się czaszka w prawym dolnym rogu ekranu i nie kręci się pasek na około niej (chyba ma się kręcić, no nie?) i xbox sie zawisza (zero reakcji na jakiekolwiek klawisze, tylko ostry OFF pomaga)

    Co może być przyczyną takiego zachowania? Co poradzić? znowu dziękuje za pomoc :) Z GÓRY :D
     
  15. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Spróbuj wyczyścić pamięć cache (podręczną) w xbox, jeśli nie pomoże to spróbuj wypalić od nowa płyta, powinno pomóc.
     
  16. buteks102

    buteks102 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    203
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oborniki Śląskie
    już wyczyściłem i sformatowałem całą nawet ale nie pomaga, dalej stoi na czaszce.

    Ale jeżeli widać tą czaszkę to gra tak jakby się odpala czyli jest w dobry sposób nagrywana no nie?
    Jestem trochę sceptyczny bo już 2 verbatimy dzisiaj utopiłem...;/ Ale w takim razie może to być wina nagrania?
     
  17. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    skoro już nagrałeś 2 płytki i to samo to może być wina obrazu, spróbuj ściągnąć inną wstawkę.
    Ja kiedyś tak miałem z Gears Of War 3, niby się ładowało wszystko się kręciło czekałem 15 min i nic, nagrałem drugą płytę i działało.
     
    1 osoba to lubi.
  18. buteks102

    buteks102 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    203
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oborniki Śląskie
    Nie no nie na 2 płytach to samo bo na pierwszej była topologia na lt 3.0 (zapomniałem się), a na drugiej, czyli tej to się ta czaszka pokazuje, to się wiesza. Ale dobra, ściągnę już wersję finalną a nie będę sie katował i zobaczymy, tylko za szybko nie napisze jak wyniki bo mój internet jest jak fiat 126 do carrery 911. Dzięki wszystkim za pomoc.
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Verbatimy z Singapuru? Z "podróbkami" są problemy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum