1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

wymiana analogow w padzie

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Dark AlexX, Luty 5, 2009.

  1. Dark AlexX

    Dark AlexX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    The Lost
    Witam.

    Czy wiecie gdzie można znaleźć dokładną instrukcje jak wymienić analogi w padzie? Szukam chyba już dwie godziny na google oraz youtube i nic nie moge znaleźć.

    Mój najlepszy pad z dziwnych powodów, nie chce się nawet włączyć, a muszę teraz grać na padzie który ma zjechanego na maxa analoga, dlatego chciałem wymienić z tego zepsutego.

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Nefarod

    Nefarod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2008
    Posty:
    305
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wieliczka
    A nie lepiej oddać pad na gwarancję? Nawet jeśli masz przerobioną konsolę, to pada ci przyjmą.
     
  4. Dark AlexX

    Dark AlexX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    The Lost
    Gwarancja dawno minęła.
     
  5. AdrianoKrK

    AdrianoKrK Banned

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    sprubuj i zadzwon lub zakup nowego bo nie spotkałem sie zeby mozna było dokupić analogi
     
  6. kompot

    kompot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    On chce wymienić analogi z niedziałającego pada... potrenuj czytanie ze zrozumieniem :p
    Ale możesz spróbować naciągnąć m$ na pada... Nic nie stracisz.
     
  7. Nefarod

    Nefarod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2008
    Posty:
    305
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wieliczka
    Jak, jak mu się skończyła gwarancja?

    Załatwia lewy paragon z data nie przekraczającą 1roku w tył i ma gware . Logika ///Piri
     
  8. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    Piri a jeśli zarejestrował swoją konsolę już ponad rok temu ? Nic nie zrobi. :D Gwary na pada nie ma.
     
  9. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Zawsze moze zarejestrować drugą ;)
    Ludzie kombinują i mają gwarancję :)
     
  10. Dark AlexX

    Dark AlexX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    The Lost
    Konsolę mam z 2005, do tego gwarancja na akcesoria już dawno minęła (na nie jest tylko rok) i nie wiem skad miałbym wziąźć drugi numer seryjny, żeby zareklamować konsolę czy tam pada....
     
  11. Voodoo199

    Voodoo199 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nsa
    Ja bym radził właśnie coś wykombinować, iść do kolegi co ma z gwarancją x'a zeby zadzwonił i powiedział ze to jemu się zrąbał pad, albo już lepszą opcją niż naprawianie jest kupno nowego pada. Widziałeś rozkręconego pada ? widziałeś jak to wygląda ? jeśli jesteś taki dobry i rozlutujesz wszystko i przylutujesz tak, że będzie działać to możesz o sobie mówić złota rączka- majster klepka.
     
  12. Dark AlexX

    Dark AlexX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    The Lost
    Właśnie widze jak to wygląda, z lutowaniem raczej trudno nie będzie, myślę że sobie poradzę, bo znowu kupować/reklamować pada nie zamierzam.
     
  13. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Problem może być z tym że na padzie jest numer seryjny też :)
    Ale by zarejestrować nową konsole z nowym numerem seryjnym to raczej nie będzie problemu. Trzeba tylko pomyśleć :)
    Np sklep mediamarkt :) pełno tam konsol :) do wyboru do koloru :)
    Tylko spisać numer ale to nie problem :)
     
  14. wujekzbys

    wujekzbys Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    słuchaj, ja u siebie w swoich padach to robiłem, naprawdę prosta sprawa a trwa z 10 minut. Wymieniałem u siebie smar pod dociskiem i podciągałem lekko sprężynki, gdyż żaden z padów, które posiadam a mam ich trzy, nie trzymał punktu zerowego co objawiało sie tym, iż po wejściu do jakiegoś pojazdu w grze FFoW pojazd sam ruszał powolutku do przodu lub tyłu tak, że nie można np z czołgu precyzyjnie wycelować. Po prostu smar jest za gęsty i analog nie ustawia się w swoim martwym punkcie. Powinieneśzaopatrzyć się w odsysacz i jakąś lupę abyś nie połączył niechcący ścieżek przy lutowaniu. Najpierw wylutuj potencjometr ten od strzału RT i LT, 3 nóżki i po lekkim podważeniu zatrzasków cały uchwyt z potencjometrem lekko odchodzi od płytki. Następnie z drugiej strony wylutuj uchwyt metalowy 4 nóżki i dwa potencjometry 6 nóżek, oraz mikro przełącznik 4 nóżki, i powinno to ci wszystko wyjść z płytki bez żadnego podważania. Następnie odginasz cztery małe blaszki z uchwytu i masz wszystko rozebrane i robisz co chcesz w końcu to Twój pad. Tylko nie zrób z niego RAKIETY.
    Pozdrawiam
     
  15. Dark AlexX

    Dark AlexX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    The Lost
    Dzięki, ale już sobie poradziłem, mam teraz idealny pad (no moze jeszcze ten krzyzak), jedyny problem to śrubki, tym bardziej, że nie miałem specjalnego śrubokręta.

    Chast,
    też dzięki za radę, ale mi nie wypada, wreszcie prowadzę stronę o xboxie, na której chce załatwic współprace z MS i z innymi firmami...
     
Wczytywanie...

Poleć forum