1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana chipa w slim

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Justyna98, Grudzień 28, 2011.

  1. Justyna98

    Justyna98 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    194
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak wiadomo zły drill. Moge zmienić cały napęd, ale znalazłam alternatywę. Powiedzcie mi czy warto.
    MEDIATEK MT1339E + MX25L2005MC Spi LITEON SLIM (2020683383) - Aukcje internetowe Allegro

    Sprawa dosyć pilna.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    raczej taniej nie znajdziesz eletronika często sięga cen całego napędu
     
  4. Justyna98

    Justyna98 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    194
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli rozumiem że warto i napęd wstanie po wstawieniu tego kita? No dobra, a gdzie wstawić ten mały układ? W puste miejsce oznaczone Q5?
     
  5. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    w miejsce co był robiony drill chyba że jest na wylot zrobiony to są i to nie pomoże i lepiej sobie już kupić odblokowany chip lub cała eletronike bo przylutować ten chip też dobrze trzeba umieć
     
  6. Justyna98

    Justyna98 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    194
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    W miejsce drillowanego to wstawiasz ten kwadratowy duży, a mi chodzi o ten mały 8 pinowy. O wlutowanie to ja się nie martwię :) Dil nie jest na wylot tylko za głęboko w chipie :D
     
  7. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    powiem ,że nie wiem:) spytaj sprzedawcy lub na forum ci ktoś dopowie:)
     
  8. Justyna98

    Justyna98 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    194
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ok dzięki za pomoc

    Do zmknięcia.
     
  9. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie

    Bardziej polecalbym Ci zakupic caly naped lub elektronike. Mialem przypadek, ze przelutowalem chip i bylo to samo co na tym przewrierconym. (chip byl wluitowany przez profesjonaliste na porzadnym sprzecie)
     
  10. Justyna98

    Justyna98 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    194
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No tak wszystko ładnie, ale wstawiałeś ten z aukcji podanej przeze mnie? Czy taki "normalny"? Mi chodzi czy ten z aukcji (zestaw spi) sie nada i gdzie wstawić ten mały 8 pinowy.
     
  11. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Ja tego nie robiłem, bo nie mam takiego sprzętu. Taki sam jak Twój tylko, ze kupiony pod chińczyków.

    Tapatalk@galaxy_ace
     
  12. Justyna98

    Justyna98 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    194
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No OK. Mi to też fachowiec będzie wstawiał w serwisie. Lecz pytanie brzmi gdzie wstawić ten mały 8 pinowy układ i jakie są skutki stosowania tego?
     
  13. baxalski

    baxalski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ten mały 8 pinowy musi wisieć obok MT1339. Po lewej stronie mt są punkty do których trzeba przylutować pamięć. Skutki są takie, że jeśli układ zamontujesz poprawnie, to bez problemu go zapiszesz i odczytasz, ale niekoniecznie musi działać reszta, tzn może nie zakręcić płytą. Mam dokładnie taki przypadek.
     
  14. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    czyli skrócie szkoda kasy na lepiej dołożyć i kupić nową eletronike lub RGH
     
  15. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Według mnie nie warto, cena z kosmosu. Pazerni ludzi windują ceny ile się da, gdy widzą, iż ciężko dostać dany towar. PCB można kupić za 160. Nie bawił bym się w wymianę chipa, chyba, że kosztował by ok 60,70PLN, bo ta cena jest rozsądna (chociaż i tak wysoka - u chińczyków są po 30).
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Na games-box.pl masz elektroniki od matrixa razem z *********m programatorem na USB za 210zl. Więc w życiu nie kupiłbym jakiejś elektroniki po drilu z allegro za więcej jak 150zl

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  17. Justyna98

    Justyna98 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    194
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Chodzi o to że to ja mam elektronikę po drillu i chcę wstawić ten chip z pierwszego posta.
    Do użytkownika "baxalski": na tych punktach po lewej układu gł.? To w powietrzu ma wisieć? Czy może po prawej tam gdzie jest puste miejsce (8 pinowe) o oznaczeniu Q5? Patrząc na płytkę od strony tasiemek :) (chyba że Ty patrzysz od strony gniazd sata i zasilania :D)

    Edit.
    Podeślesz mi jakiś schemacik (screen może być) gdzie którą nóżkę przylutować?
     
  18. Justyna98

    Justyna98 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    194
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    !UP!

    Użytkownicy forum czy nikt nie wie jak podłączyć te SPI. Na necie jest kilka przykładów, ale są one na innym układzie i nie wiem czy mogę któryś zastosować w moim przypadku.
     
  19. Justyna98

    Justyna98 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    194
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Temat do zamknięcia. Wszystko już mi wiadomo w temacie :)
    Jak ktoś będzie potrzebował diagram do podłączenia SPI to pisać na PW.
     
Wczytywanie...

Poleć forum