1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana dysk wewnętrznego xbox 360 slim RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MorePL, Wrzesień 18, 2014.

  1. MorePL

    MorePL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Trójmiasto
    Witam,
    Mam problem. Chodzi o to, że w mojej konsoli z RGH mam dysk 250 GB. Jest to dla mnie trochę za mało i chciałbym wymienić go na inny dysk 500GB. Dysk, który mam obecnie w konsoli to dysk wewnętrzny ( w dobudowie ), po podłączeniu go przez przejściówkę SATA na USB komputer go wykrywa ale jest on widoczny jako dysk "niesformatowany", nie można się do niego dostać (zobaczyć plików itp.). Użyłem programu HD Clone i zrobiłem kopię 1:1 dysku ze starego na nowy. Niestety nowego dysku nie wykrywa xbox.
    Szukałem, ale nie znalazłem żadnego konkretnego poradnika jak zrobić klona dysku z xboxa z RGH.
    Czy jest ktoś, kto byłby w stanie mi pomóc ?
    Pozdrawiam,
    Konrad :)
     
    1 osoba to lubi.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3467
    Polubienia:
    1237
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ja bym to zrobił tak:
    Podłączył nowy dysk do konsoli i pod Dash'em go sformatował (dysk musi być wcześniejszej sformatowany do FAT32)
    podłączył stary i nowy dysk do PC a następnie Horizon'em skopiował zawartość starego na nowy.
    Zamontował nowy dysk i upewnił się że wszystko gra.
    Stary sformatował.
     
    1 osoba to lubi.
  4. MorePL

    MorePL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Trójmiasto
    Niestety nie mogę tak zrobić ponieważ jak już pisałem nie mam dostępu do plików ze starego dysku. Xbox formatuje dyski do fotmatu FATX którego windows 7 nie czyta. Programem horizon mogę się dostać do dysku ale nie do wszystkich plików. Nie wiem jak ten program widzi dysk ale są tam zupełnie inne foldery niż jak np. wchodzę do file managera w xboxie.
     
    1 osoba to lubi.
  5. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3467
    Polubienia:
    1237
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jak wszystkiego nie widzi, co według ciebie tam brakuje ? Na dysku masz partycję a pliki w katalogach np. 8174737101838/7136189719371 Wystarczy zachować strukturę katalogów i partycji. To że Windows nie widzi jest jak najbardziej poprawne, ciesz się że to nie Ps3 bo dane na dysku bez konsoli są zaszyfrowane i o ile dysk od xboxa jest do ogarnięcia pod PC to od Ps3 już nie.
     
    1 osoba to lubi.
  6. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Bez kombinowania:
    1. Formatujesz 500GB na PC na FAT32 i przez USB to SATA podłączasz do XBOXA z 250GB, na Xboksie uruchamiasz FSD i z File Managera kopiujesz co trzeba (ja bym ściągnął tylko profile)
    2. To samo można zrobić ściągając pliki ftp łącząc FSD X'a z PC (np. via router) np przy pomocy FlashFXP (tak bym zrobił)
    3. Jeśli chcesz sie bawić to można dysk xboxa podpiąć do PC, ale trzeba użyć softu typu Party Bufallo Drive Explorer i z niego zobaczyć zawartość dysku i wykonać extract żądanych plików/folderów
    Potem pozostaje wsadzić 500 do X'a sformatować używając settings konsoli i numeru konsoli, przeinstalować FSD, partycję i pliki emulatora (jak kto używa), avatary jak nie chodzą i to wszystko
     
    1 osoba to lubi.
  7. MorePL

    MorePL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Trójmiasto
    nie wiem czego brakuje. Wiem tylko że po sklonowaniu dysku i podpięciu tego nowego do konsolki nie uruchamia się FSD, nie widzi profili ani gier...



    Ok, spróbuję tak zrobić ale chyba nie zrozumiałem końcówki. Po zgraniu plików na nowy dysk mam go sformatować pod konsolką ? To nie wymaże danych ? :)
     
    1 osoba to lubi.
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Skopiuj tylko z content profil resztę sobie kuz wgrasz. Na co ci gry z tego dysku.
     
    1 osoba to lubi.
  9. MorePL

    MorePL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Trójmiasto
    OK, ale FSD muszę instalować od nowa na nowym dysku, nie da się go jakoś skopiować ?
     
    1 osoba to lubi.
  10. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Może nieprecyzyjnie się wyraziłem, to są metody backupu danych z 250GB, 500GB jest użyty tylko do przeniesienia danych na pc, bo dysk 500GB podłączony do wnętrza Xboxa (nie przez usb), musi byc sformatowany
    z poziomu konsoli (kasuje wszystko).
    FSD też od nowa (po prostu nagraj rozpakowany katalog FSD + launch.ini na root hdd), bo tworząc nową baze danych o plikach FSD używa numeru seryjnego hdd
     
    1 osoba to lubi.
  11. MorePL

    MorePL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Trójmiasto
    Dzięki wielkie. Udało się :) Nowy dysk wsadziłem do konsoli i sformatowałem wpisując nr. seryjny konsoli. Później ze starego dysku zgrałem FSD i profile przez Party Buffalo i wgrałem na nowy i wszystko pięknie śmiga. Teraz tylko muszę przerzucić wszystkie gry i mogę pykać :)
    Dzięki jeszcze raz.
    Pozdrawiam

    EDIT:
    Mam nowy problem. Po zgraniu wszystkich gier na nowy dysk wszedłem w ustawienia FSD i wybrałem ścieżkę do gier. Po tym kliknąłem żeby przeładował się system i pojawił się czarny ekran i nic się nie działo. Zgrałem ponownie całego FSD, wszystko uruchomiło się poprawnie. Znowu ustawiłem ścieżkę do gier, znowu przeładowałem i znowu jest czarny ekran...
    Nie mam pojęcia z czym jest problem. Jakieś pomysły ? :)
     
    1 osoba to lubi.
  12. chudy080574

    chudy080574 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    a ja nie moge dac sobie rady
     
Wczytywanie...

Poleć forum