1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana dysku 60GB na nowy dysk 250GB

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez krupekxbox, Marzec 27, 2011.

  1. krupekxbox

    krupekxbox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Szukam i nie mogę znaleźć odpowiedzi.

    Mam kupiony nowy dysk 250GB (juz przygotowany pod konsole).
    Mam również kabelek do transferu danych .

    jak skopiować teraz cala zawartość dysku 60GB na dysk 250GB żeby po wsadzeniu nowego dysku do konsoli wszystko działało ?
    tzn zebym nie musial aktualizowac dashbordow, zebym mial zachowane wszystkie savy potepow z gier, profile itp itd.

    jest taka możliwosc ?


    Sorry jesli to ptanie z cyklu "banał" ...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
  4. krupekxbox

    krupekxbox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Super tego powiedzmy szukalem ale jest jedno ale ....

    W tej chwili mam xboxa z kinectem na którym działają mi powiedzmy "wszystkie" gry.
    Przy pomocy kabla transferu danych podpiąłem dysk 60GB do PC i przy pomocy programu XPORT360 skopiowałem sobie zawartości partycji 2 i 3 na kompa.
    Podpiąłem nowy dysk 250GB przez ten kabelek transferu danych - skopiowałem na niego zawartości partycji 2 i 3 i ....
    ZONK po wsadzeniu do konsoli i probie odpalenia jakiejkolwiek gry wywala komunikat ze wymagana jest jakas aktualizacja - o co chodzi ?
    Robie cos zle czy po prostu muszę cos jeszcze zainstalować faktycznie ?

    Nie chciałbym podpinać konsoli do internetu.

    Poza tym zauważyłem ze :
    - na dysku 60GB miałem 11GB wolnego
    - na dysku 250GB teraz po skopiowaniu "zawartosci partycji 2 i 3 dysku 60GB" mam wolne ... 18GB chyba cos jest nie tak ...
     
  5. kes

    kes Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tez mam podobny problem, po zmianie dysku. Miałem aktualizację trzech dashy i LT, po zmianie dysku NFS:HP już krzyczy o aktualizację, choć dashboard się nie zmienił. :(
     
  6. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    zgraj sobie save na pamiec wewnetrzna konsoli, podepnij nowy dysk i sformatuj pod konsola zeby ustawila go odpowienio - nie ma nic gorszego jak grzebac w czyms o czym ma sie male pojecie. lepiej nagrac kilka plyt na dysk jeszcze raz niz potem zalowac ze cos "nie dziala"
    aktualizacje przeprowadza sie automatycznie wiec to najmniejszy problem, save sobie odzyskasz wiec pozostaje tylko kopia profilu na dysk i nagrac gry z plyt na dysk.
     
  7. krupekxbox

    krupekxbox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kolego ZONK31 nie wiele wniosłeś w odpowiedz a jedynie robisz "dym"

    opisz moze jak to zrobic bez podpinania konsoli do netu poniewaz pierwszą rzecz jaka uczynilem toi bylo przeniesienie (skopiowanie) profili i savów na pendrive, potem wsadzenie nowego dysku 250GB i przeniesienie z pena wszystkiego na HDD

    Niestety konsola sie wydziera o aktualizacje i zebym sobie grzecznie po nią brynoł na strone www - wydziera sie na kazdej plycie ktora proboje jej wsadzic (Kinect Adventure, Klocki Lego, Kinect Dance XCentral. Dirt 2 i wielw innych)
     
  8. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    to byla dobra rada. ja kupilem dysk 250gb z allegro i zanim go zamowilem poszukalem w necie info. jak sie bierze za proste rzeczy i nie radzi sobie z nimi to sie idzie do serwisu. nie chcesz to nie korzystaj.

    odepnij kabelek od netu, zgraj wszystko na pamiec wewnetrzna, sformatuj dysk, podlacz neta i aktualizuj - to jest zbyt proste zeby tlumaczyc. albo zgraj sobie na pendrive najnowszy dash i zaktualizuj offline poradnikow bylo i jest mnostwo.
     
  9. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    jeżeli chodzi o aktualizacje dashboardu to możesz ja pobrać ze strony xbox.com i wrzucić na pena
     
  10. krupekxbox

    krupekxbox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zanim zamowilem rowniez na szybko poszukalem informacji i wyniaklo z nich ze wtsarczy skopiowac sobie zawartosc partycji i bedzie ok - niestety praktyka pokazala ze to nie dziala przy kopiowaniu na wiekszy dysk

    na jaka pamiec wewnetrza ?
    masz na myśli pena - nie mam chyba możliwej do wyboru pamięci wewnętrznej . Chyba ze masz na myśli jakaś wersje konsoli z pamięcią wewnętrzną .

    Podpinania do netu właśnie chciałbym uniknąć - nie chcę oflagowania konsoli .

    DO tej pory wszystko mi na starym dysku 60GB śmiga dlatego też zadałem pytanie jak w pierwszym poście.

    Instalując dasha z pena (offline) chyba też będę musiał doinstalować inne rzeczy np do obsługi kinecta - zgadza się ?
    Jeśli nowy wsadzony dysk będzie pusty to śmiało mogę sobie aktualizować system przez NETa ?


    Jeśli mam po wymianie dysku na nowy i aktualizowaniu tych wszystkich dashbordów postawić konsole na półkę jako dekoracje to chyba pozostanę przy starym dysku ....
     
  11. krupekxbox

    krupekxbox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jaka wersje dashborda wgrać żeby miało to ręce i nogi ?
    Na stronie xbox.com jest tylko ta najnowsza ....

    proszę o mala podpowiedz krok po kroku jak zmieic ten dysk bezpiecznie zeby nie uwalic konsoli (i zablokować)
    - przez neta nie gram
    - nie wiem jaka mam przeróbkę ale kinect działa wyśmienicie a gry muszę paczowac na Wave2 i działają.
     
  12. Exe222

    Exe222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Konsola na pewno nie zostanie oflagowana ani zbanowana jak wejdziesz zaaktualizować Dashboard na 15 minut...

    Poczytaj sobie bardziej o fladze...
     
  13. krupekxbox

    krupekxbox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli mam rozumiec ze bez stresu moge podpiac konsole do sieci i :
    - zainstalować dashborda
    - wsadzić np Kinect Adventure żeby zainstalowała się obsługa kinecta

    i już ?

    będą mi działały wszelkie gry od kinecta ?
     
  14. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    1. Tak
    2. Tak

    i ogólnie wszystko tak
     
Wczytywanie...

Poleć forum