1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

wymiana dysku w RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez hydralisek, Marzec 29, 2013.

  1. hydralisek

    hydralisek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    centralna Polska
    witam
    mam przerobioną konsolę slim 4GB RGH Coolrunner C z zamontowanym dyskiem 320

    miejsce się skończyło i chciałbym zamienić ten dysk na 750

    FSD3 jest chyba na dysku a nie na wewnętrznej pamięci
    dysk po wyjęciu i podłączeniu do PC pokazuje (unallocated space) i nie mam jak się do niego dostać

    1. jak zamienić te dyski
    2. czy moge przenieść FSD na pamięć wewnętrzną
    3. w jakim formacie jest ten dysk 320 bo ani windows ani linux go nie rozpoznają mimo że działa poprawnie w konsoli
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pc go nie widzi bo to orginalny dysk xboxa do przeglądania zawartości jest program horizon
     
  4. hydralisek

    hydralisek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    centralna Polska
    co masz na myśli oryginalny? kupiłem konsole 4GB bez dysku a ta 320 to seagate z laptopa
     
  5. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Spróboj programem horizon
     
  6. hydralisek

    hydralisek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    centralna Polska
    tak ten horizon otwiera ten dysk ale pokazuje typowo xboxową zawartość czyli np. save'y czy gry
    w sumie w moim przypadku na niewiele się to zda

    chciałbym zrobić obraz tego dysku np. ghostem czy acronisem ale oba programy nie widzą tego dysku
     
  7. Tr1SH

    Tr1SH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    265
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    ***owo
    Generalnie instalowanie FSD na pamieci wewnetrznej konsoli nie jest polecane. Najlepiej zrobilbys gdybys zostawil dysk takim jaki jest, natosmiat do konsoli zafundowal sobie dysk zewnetrzy na usb.
     
  8. hydralisek

    hydralisek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    centralna Polska
    nie upieram się że ma być na wewnętrznej pamięci
    ale w takim razie chciałbym sklonować ten dysk bo chcę mieć jeden w środku bez żadnego dopinania po USB
     
  9. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Przeszukaj tym programem dysk i znajdziesz fsd , nie wiem gdzie dokładnie gdzie masz go zapisanego może w games, albo jest w tej 4 gigowej pamięci odłącz dysk od konsoli i włącz jak będzie fsd to masz ja w pamięci jak nie to jest na dysku . A skoro dysk kupiłeś później a fsd miałeś od samego początku to chyba logiczne że jest w pamięci
     
  10. hydralisek

    hydralisek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    centralna Polska
    FSD jest na dysku gdyby było inaczej nie byłoby problemu z wymianą dysku:calm:
    nie pisałem że dysk kupiłem później tylko że był z laptopa

    bez dysku konsola się nie uruchamia a przez FTP nie mogę skopiować w całości folderu FSD (ok 50 plików nie przechodzi być może dlatego że są używane)
     
  11. hydralisek

    hydralisek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    centralna Polska
    posiedziałem popróbowałem i udało się, a więc wygląda to tak

    Nowy dysk wewnętrzny 2.5 cala obojętnie jakiej pojemności (nie mylić z dodatkowym po USB) formatujemy jako FAT32 np. pod Windowsem
    tak aby utworzyć na tym dysku jedną podstawową partycję o rozmiarze do max 32GB (wystarczy 1GB) (resztą miejsca na dysku się nie martwimy)

    Przykładowo: mamy dysk 750GB tworzymy na nim pod windowsem jedną główną partycję FAT32 o rozmiarze 1GB.

    Następnie przekładamy dysk do konsoli i tam z menu systemowego (oryginalnego, nie FSD) odnajdujemy nasz dysk i go formatujemy,
    utworzy się dysk już o właściwym rozmiarze.

    Zawartość starego dysku udało mi się przejrzeć i wypakować jedynie za pomocą programu:
    FATXplorer 2.5 w wersji pełnej (ładnie dodaje partycje dysku Xboxowego do mojego komputera i można kopiować co się chce)

    Przy pomocy powyższego programu przenosimy całą zawartość ze starego dysku na np. komputer a następnie na nowy dysk.
     
  12. Polluks

    Polluks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2012
    Posty:
    143
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Toruń
    Dzięki hydralisek!
    Zrobiłem podmiankę Twoją metodą. Udało się. No może prawie. Ale po kolei...
    Do momentu przekopiowania danych z dysku 60GB iXa na PC wszystko się zgadza. Jednak kiedy podpiąłem przygotowany uprzednio przez iXa dysk 1TB i odpaliłem FATXplorera oraz chciałem zamontować go w Windows, wyświetlił mi się tylko jeden możliwy wybór, Content. Niby OK bo w 60GB też miałem Content, ale oprócz niego były Backwards i System Extendent. Na nowym ich nie ma.
    Przekopiowałem na 1TB Content z 60GB i podpiąłem do iXa. Uruchomił się i odpalił FSD. Gry które miałem na starym także się uruchomiły. Nie ma niestety okładek i avatarów (konta są wszystkie). Dlaczego?
    I dalej... W jednym i drugim dysku występuje katalog Cache. Ma jednak inną zawartość. Czy przekopiować na 1TB zawartość tego katalogu z 60GB?
    Teraz kopiuję po FTP gry na 1TB już zamontowany w iXe (trochę to potrwa)...
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Podlacz konsoke do internetu pobierze sama po dodaniu na nowo sciezki do gier

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  14. Polluks

    Polluks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2012
    Posty:
    143
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Toruń
    Dzięki! Tak się stało. A co z tymi katalogami...

    Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 4
     
Wczytywanie...

Poleć forum