1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

wymiana HDD z 20 giga na 250

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez mojer, Luty 23, 2011.

  1. mojer

    mojer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam
    Noszę się z zamiarem zmiany dysku 20 gigowego na 250. Konsola to Fat Jasper W związku z tym mam pytanka:
    - nowa 250 DYSK 250GB do XBOX 360 SLIM i FAT - NOWY (1454894089) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy przygotowana do pracy idzie w miejsce starej 20. Dsyk 250 nie jest oryginalna - czy z tego powodu można się spodziewać jakiś problemów ze strony MS
    - na starym dysku mam kilka gier Czy jest możliwość przerzucenia ich przy pomocy pena 16 gb, a później po zainstalowaniu nowego dysku w konsoli spowrotem z pena na nowy dysk
    - czy gry skopiowane ze starego dysku będa się odpalały na nowym.
    - czy nie ma problemów z przełożeniem dysku w obudowe oryginalną od MS
    - czy X360 miał jakoś ograniczoną pojemność do 120giga czy będzie widział ok tych 250 giga
    Wiecej pytań nie pamiętam ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    - do tej pory nie bylo zadnych problemow z dyskami
    - nie ma problemu z przezuceniem gier, gry beda sie odpalaly na nowym dysku, rowniez nie bedziesz mial problemu z wymiana dysku(potrzebny jest tylko srubokret typu TORX)
    - Dysk bedzie widoczny w konsoli jako 221 gb bodajze
     
  4. mojer

    mojer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Z przerzucniem gier via pendrive też nie ma problemu. Tzn czy mogę to zrobić z poziomu konsoli czy też muszę kupować kabel do kompa i wtedy się bawić>
     
  5. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    witam

    bez problemu przełożysz nowy dysk kupiony z allegro do starej obudowy potrzeba ci do tego Srubokręt torx9 {taki gwiazdkowy} dane możesz przerzucić pierw na pena,potem na nowy dysk,ms nie banuje za dyski twarde-banuje za przerobione napędy
     
  6. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Mozesz bezposrednio na pendrive przekopiowac, pamietaj tez o profilu.Nie musisz podlaczac dysku do komputera aby to zrobic
     
  7. Kser

    Kser Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Biała Piska
    Ja u kumpla do xboxa 360 arcade wkladalem 120 gb ale nie mielismy torxa i dlatego troche sila i jakos poszlo :) obudowa sie do niczego nie nadaje ale podpieplem samym kablem i smiga az milo.
    U siebie juz robilem to torx i byly podszebne 2 jeden mniejszy do rozkrecenia obudowy i drugi wiekszy do tego metalowego koszyka


    Co do pendrive podpinasz go do xboxa formatujesz i potem wchodzisz w dyski klikasz ten 20gb dysk kopiuj z (bodajze) i tam wybierasz pendrive kopiujesz i potem podpinasz 250 gb i robisz to samo tylko ze bierzesz pendrive w dyskach
     
  8. the wert

    the wert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Z Bieguna Północnego.
    Ja mam pytanie.Czy na nieoryginalnym dysku będą działać gry z Xboxa 1?
     
  9. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    @up
    tak o ile wczesniej znajduje sie na dysku odpowiednia partycja i emulator
     
Wczytywanie...

Poleć forum