1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana kilku kodów przedpłaty w innej walucie

Temat na forum 'Xbox Live' rozpoczęty przez Amadixx, Sierpień 26, 2016.

  1. Amadixx

    Amadixx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2016
    Posty:
    35
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Berlin
    Witam!
    Mam pytanie odnośnie kodów przedpłaty.
    Mianowicie moje konto zarejestrowane jest na region Polski, ale mieszkam w Niemczech i do tego jakiś czas temu jak byłem w PL to zakupiłem sobie kartę przedpłaconą, z której zostało mi na koncie 2 zł z groszami.
    Czy mogę doładować konto kodem przedpłaty Niemieckim czyli w Euro?
    Wystarczy że zmienię lokalizację w konsoli na niemiecki i już? jak to się ma do moich zaległych 2zł na koncie?
    i czy mogę wpisać kilka takich kodów naraz? Tzn. Mam na stacji benzynowej obok mnie tylko karty z 25 euro, a chciałbym wklepać taki 3 żeby mieć 75 euro.
    Proszę o pomoc w temacie bo nie mam pojęcia jak to wygląda w praktyce.
    Dziękuję za wszelkie pomocne odpowiedzi !
    Pozdrawiam !
    :lovems:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Normalnie to wygląda... Robisz billing na gebelsy na dole zmieniasz region na nich i wbijasz kody...
     
  4. Amadixx

    Amadixx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2016
    Posty:
    35
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Berlin
    "billing na gebelsy" można jaśniej? bo nie za bardzo ogarniam jakie gebelsy?
     
  5. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na niemcy. pln do wykorzystania tylko na PL regionie, waluta się nie wymienia.
     
  6. Amadixx

    Amadixx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2016
    Posty:
    35
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Berlin
    Tylko że w informacjach rozliczeniowych mogę zmienić wszystko oprócz regionu. mam Polskę i nic nie mogę zrobić z tym.
     
  7. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    To nie w informacjach rozliczeniowych. Jak zmienisz region to będziesz miał nowe informacje dla nowego regionu.
     
    Amadixx lubi to.
  8. Amadixx

    Amadixx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2016
    Posty:
    35
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Berlin
    Aha czyli z poziomu konsoli w ustawieniach wystarczy że zmienię lokalizacje na Niemcy i tyle?
    a co wtedy z moimi zaległymi 2zł czy nie wpłynie to jakoś na operacje? a może się przeliczy lub nie będę mógł doładować w euro bo mam resztkę złotówek?
     
  9. small551

    small551 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2016
    Posty:
    237
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ostróda
    Stary możesz ładować konto czym chcesz. Po prostu kupujesz w Niemczech za Euro ładujesz i kupujesz gry w Euro(po zmianie regionu na Niemcy lub inne państwo gdzie jest E). Gry są i tak dopisane do konta. Po zakupie i zmianie regionu na PL nie zobaczysz reszty Euro a resztę z złotówek - czyli te 2 złote o które pytasz. A jak zmienisz znów na Niemcy to będziesz mieć znów resztę z zakupów w Euro. To tak jakbyś miał dwa portfele walutowe na koncie MS. Kapujesz?
     
    Amadixx lubi to.
  10. Amadixx

    Amadixx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2016
    Posty:
    35
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Berlin
    Spoko załapałem :) prostsze to niż myślałem.
    a jak jest z wklepywaniem kilku kodów na raz? też bez problemu wejdzie?
    Takie pytania bo na stronach pomocniczych microsoftu tak pokomplikowali wszystko że czarna magia.
     
  11. Amadixx

    Amadixx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2016
    Posty:
    35
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Berlin
    Udało się. Faktycznie działa. Wpisałem 2 kody po 25 E każdy i mam całą kwotę na koncie i już pobieram grę
    (w tym przypadku GTA V) Pytanie tylko czy gra będzie w języku polskim jak po pobraniu zmienię region na PL?
     
  12. small551

    small551 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2016
    Posty:
    237
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ostróda
    Tak, ogólnie jest tak, że jak gra ma PL a pobierasz ją nawet z Mołdawii to i tak będzie mieć PL.
     
  13. Giker127

    Giker127 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2014
    Posty:
    61
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Mielec
    A ja mam takie pytanie czy region można zmieniać dowolną ilość razy ? Czy jest jakieś ograniczenie?

    Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
     
  14. small551

    small551 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2016
    Posty:
    237
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ostróda
  15. Amadixx

    Amadixx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2016
    Posty:
    35
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Berlin
    Dzięki za odpowiedzi jakże pomocne (poza administratorem forum)
    wszystko działa i jest w PL jak chciałem!
    Pozdro ! :patrzy:
     
Wczytywanie...

Poleć forum