1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana lasera a LT

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez nietoperz002, Sierpień 17, 2012.

  1. nietoperz002

    nietoperz002 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.Otóż testuję trochę ze starym X'em którego udało mi się odratować-używam go do grania w kopie zapasowe gier.Ale mam problem,napęd ma problemy z odczytywaniem gier,nie raz dopiero za 10 razem załapie-wg. mnie pada laser.Mam drugi napęd hitachi i tu się nasuwa pytanie-chcę wymienić laser,mam wersję LT 3.0.Czy po wymianie lasera wymagane jest ponowne wgranie LT ? Szukałem odpowiedzi na to pytanie ale nie znalazłem.Tak w ogóle to lepiej wymienić cały napęd czy sam laser?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Laser nie ma nic wspólnego z LT, możesz spokojnie wymieniać.
     
  4. nietoperz002

    nietoperz002 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A czy laser z napędu hitachi będzie pasował do toshiba-samsung (nie wiem dokładnie bo nie rozkręcałem jeszcze) czy we wszystkich wersjach lasery są te same? No i czytałem gdzieś o odblokowywaniu lasera po wymianie? Istnieje coś takiego czy przy wymianie na NOWY laser trzeba coś przy nim majstrować?
     
  5. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Mają inne lasery. Hitachi ma inne, samsung ma inne, benq i liteon maja inne (jedynie liteon i benq maja taki sam laser hop 141x)
     
  6. nietoperz002

    nietoperz002 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W razie jakby ktoś nie zrozumiał o co mi biega z tym odblokowaniem lasera : chodzi mi o blokadę przed ładunkami elektrostatycznymi-trzeba ją ponoć zdjąć(rozłączyć) bo niby laser nie będzie działał.Chodzi tu o nowe lasery? W przypadku przekładki z jednego napędu do drugiego tej czynności nie trzeba wykonywać?

    Czyli zostaje tylko spoofa zrobić :/ Miałem nadzieję,że tego unikne.Nie chce zakładać nowych tematów więc prosiłbym o wyjaśnienie tej czynności.Napiszę jak ja to widzę : Wyciągamy klucz z napędu konsoli,wgrywamy go do przełożonego napędu + LT? czy coś pokićkałem ? Sorki,że tak dużo pytań zadaje ale jestem totalnie zielony i mało kumaty:p
     
  7. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Z tego co się orientuje to na spoofowanych napędach jest problem z grami xgd3

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  8. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Gry XGD3 nie będą działały.
     
  9. nietoperz002

    nietoperz002 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Panowe.Laser od hitachi wygląda identycznie co ten od toshiby.Pisał ktoś że nie pasują,a co jeśli spróbowałbym zrobić przekładkę. P.S. Sprawdziłem KOHm na laserze.Wartość wynosiła 7.02,czy to nie przypadkiem za wysoka wartość?

    Mała poprawka.Pomiar robiłem nie w tym miejscu.Wartość to 3.46


    Przełożyłem laser z hitachi do Toshiba-Samsung.Działa bez problemów.Jak widać jednak można przełożyć laser z hitachi do toshiby.Temat do zamknięcia

    -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.
     
Wczytywanie...

Poleć forum