1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana lasera liteon v1

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez KamileQ, Grudzień 13, 2010.

  1. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Witam
    Mam napęd liteon v1 i nie czyta mi gier (naped od nowości ixtreme 1.5). Czy jak wymienie laser będzie hulał? Czy ten bedzie ok?
    Laser XOP 141X do konsol Xbox 360 Liteon , Nowy (1359094752) - Aukcje internetowe Allegro

    I czy sam w domku wymienie? (mam lutownice ale słabe pojęcie o lutowaniu ale brat by mi to przylutował jak by co).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Zwotka to najmniejszy problem. Ale ta aukcja to lipa jakas - kazdy naped ma inny laser a tam koles pisze ze do benq, samsunga i liteona.

    Sent from my GT-I9000
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    przy wymianie lasera nic nie trzeba przylutowywac tylko odlutowac zworke zabezpieczającą laser
    aby nie zostal uszkodzony mikro przepięciem które może powstać np.poprzez pocieranie rękawów
    w swetrze wełnianym (w ciemnym pokoju jak potrzesz rekawy swetra lub ściągniesz swetr przez głowę
    mozna zauważyc i poczuc jak iskry przeskakują ,ale o tym ucza juz w podstawówce na fizyce)
    rękę można uziemic podczas montażu ...
    lasery sa takie same tylko do benq i liteona
    inny laser jest w samsungu i hitachi
    i na pewno laser z hitachi nie pasuje do innych bo to konkurencja jest :p
     
  5. tysonic

    tysonic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No to jaki jest w końcu model lasera do Litka i Benq bo Mu nie wyjaśniliście tego. Też bym chciał to wiedzieć.
     
  6. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Patrzyłem na mój laser i ten z aukcji i są identyczne. Aktualnie wymontowałem mój laser i po świętach zamówie od tego pana. Z poprzedniej aukcji tego przedmiotu ma 4 pozytywy.

    @up gadałem z Dexterem i ten w aukcji co podałem jest ok do liteonów i benq czyli pasuje.
     
  7. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    upek. Zamówiłem laser od teo pana przed świętami powinien być. Będę pisał.
     
  8. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Laser już zmontowałem ale nie czyta dalej...
     
  9. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Lasery ryzowe wlasnie czesto nie dzialaja .
     
  10. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Ale nie chodzi o to, bo chyba przy montażu coś uszkdoziłem. Zamontowałem stary laser i w ogóle nie próbuje płyty czytać. Nie mam sił do tego xboxa.
     
  11. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Kolego mam spore doswiadczenie w tych sprawach i mase laserow w tej cenie to typowa chinszczyzna ktora nie ma prawa poprawnie dzialac, zamontuj dobrze stary laser i bedzie naped dzialal jesli nie czujesz sie na silach oddaj komus innemu lub najlepiej kup nowy naped taniej cie to wyniesie :)
     
  12. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    A co mogłem popsuć jeśli oba lasery nie chcą nawet na czerwono swiecić? Ta biała taśma mogła pójść? jeśli możesz to napisz mi na gg (8945104) i może byś mi pomógł :)
     
  13. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Jesli jej nie naderwales i jest poprawnie wlozona z 1 i 2 strony to laser mu zaswiecic choc na chwile :)
    Sorry ale nie uzywam gg.
     
  14. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Nie jest naderwana, lekko wygięta (ciężko ją włożyć do lasera). I laser w ogóle nie świeci. Nie mam sił do tego Xboxa...
     
Wczytywanie...

Poleć forum