1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana napedu bez orginalnego klucza

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez pawelino223, Październik 2, 2009.

  1. pawelino223

    pawelino223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdzieś w Dolnym Ślasku
    Witam mam otóż pytanie
    w kosoli mojego brata pad naped (granie na podróbach plyt a nie na verbatimach) i otóż po przeróbce nie dostałem klucza napędu konsola była przerabiana rok temu. czy da rade wymienić napęd bez klucza ???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    podrabiane płyty = piraty verbatim = pirat

    więc przeczysz sam sobie...

    przecież klucz masz w napędzie więc OCB

    a i od kiedy klucz jest nieoryginalny?
     
  4. pawelino223

    pawelino223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdzieś w Dolnym Ślasku
    pytam się bo bo gdzieś przeczytałem ze
    [FONT=Courier New, Courier, mono]Aby napęd zadziałał w twojej konsoli należy do nowego napędu skopiować "klucze" z napędu oryginalnego. W przeciwnym wypadku nowy napęd nie będzie działał.[/FONT]
     
  5. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie da rady wymienić bez klucza,oddaj na gwarę jak masz możliwość jak nie to spróbuj wydobyć klucz jak nie da rady to nic już raczej nie zrobisz.
     
  6. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    Nie jest tak źle jest gościu co wyciąga klucze z płyty poszukaj na allegro nie z płyty napędu tylko z płyty xboxa
     
  7. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Posty tych dziwnych speców poprowadziły temat w złą stronę.

    Po pierwsze normalnie wyciąga się FW z napędu (lub sam klucz), wkleja się klucz do nowego napędu ze spoofem.
    Co do wyciągania klucza można tylko z xenona, który jest bez najnowszych aktualizacji.
     
  9. jimmy84

    jimmy84 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    W moim Xbox360 klęka laser chciałbym wymienić DVD rom Samsung na nowy Samsung. Wiem, że napędy posiadają unikalne klucze, które można wyciągnąć i wgrać do nowego napędu. Jednak nie znam się na tym za bardzo i wolałbym prostszą metodę a mianowicie przemianę Logic Board między napędami tak jak to jest pokazane na tych tutorialach:

    http://www.youtube.com/watch?v=5XiYSV9ztVU&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=T_xSsNmjqKI&feature=channel

    Czy jest to możliwe i czy wszystko będzie działać bez zarzutu?


    Do obecnego napędu Samsung (ten z padającym laserem), jest wgrany flash ixtreme 1.41!!!. Czy jeżeli podmienię Logic Board z kupionego nowego napędu to będzie wszystko działać? i czy ten nowy napęd z podmienionym Logic Boardem będzie również posiadał ixtreme 1.41?

    NIE WIEM CZY TAKA OPERACJA NIE JEST SKUTECZNA W PRZYPADKU TYLKO W PRZYPADKU WYMIANY LOGIC BOARDA NIE FLASHOWANEGO NAPĘDU!!!

    Czekam na odpowiedź jesli ktoś juz przeprowadzał taką operację
     
Wczytywanie...

Poleć forum