1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana napędu bez wyciągania klucza jest możliwa

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez mati_cmg, Kwiecień 22, 2013.

  1. mati_cmg

    mati_cmg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak jak w temacie i jeśli tak to prosił bym o namiary do kogoś kto się takim czymś zajmuje. Oraz koszty takiej zabawy.
    Bardzo mi pomogliście przy poprzednich tematach mam nadzieję że i tym razem się odezwiecie ;)
    Sytuacja wygląda tak iż kupiłem xboxa już z nieoryginalnym napędem teraz chciał bym wymienić napęd na liteON ze względu na przeróbkę lt 3.0 w tej wersji napędu który mam gry z ap2.5 nie działają i działać nie będą co również udało mi się ustalić

    Teraz chciał bym się dowiedzieć czy wymiana jest możliwa gdy nie posiada się klucza z orginalnego napędu i tej możliwości nie będę miał ponieważ nie wiem co z tym napędem się działo myślę że więcej informacji potrzebne nie jest a was proszę o pomoc ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  4. Coller22

    Coller22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    472
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Konin
    Nie ma opcji klucz musi być, zawsze możesz wyciągnąć dvd key z płyty głównej ale to dodatkowe koszty ;p
     
  5. mati_cmg

    mati_cmg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli jakaś opcja jest ?? No jestem w podbramkowej sytuacji została mi gra w gry xdg2 ewentualna sprzedaż jeśli ktos go w ogóle kupi
    Jestem faktycznie zielony dlatego pytam wolał bym wydać troszkę więcej ale pograć w nowsze gry na tym sprzęcie który mam wiem co jest w środku już teraz i dobrze to wygląda problem jest właśnie z kluczem...
     
  6. Coller22

    Coller22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    472
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Konin
    Powiem tak ja zrozumiałem iż miałeś xboxa i inny napęd kupiłeś od kogoś litka ale bez klucza tak ? jeżeli tak to wystarczy wyjąć klucz z poprzedniego napędu i wgrać do tego litka a jeżeli nie masz tego starego napędu lub jest w nim zły klucz lub jest uwalony to jest właśnie możliwość odzyskania klucza dvd poprzez sposób podchodzący pod rgh i wgranie go do napędu i wszystko powinno śmigać :)
     
    1 osoba to lubi.
  7. mati_cmg

    mati_cmg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W tej opcji z rgh trzeba zwrócić uwagę na dash i rodzaj płyty gł czy da radę wyciągnąć z każdej konsoli ??
     
  8. Coller22

    Coller22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    472
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Konin
    Tak trzeba zwrócić ale skoro niby orginalnie powinieneś mieć litka to jest to falcon albo jasper więc nie powinno być problemu z wyjęciem klucza nie wiem jak z dashami ale też nie powinno być chyba problemu skoro już na 16203 można rgh ;p
     
  9. mati_cmg

    mati_cmg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cenowo pewnie taniej na allegro innego boxa kupie :p
     
  10. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Bez wyciagniecia sie nie da klucza . Jestes pewny ze masz nie fabryczny naped czy przypadkiem nie umiesz nagrac xgd3
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Jaka płyta gł ??data produkcji??
     
  12. mati_cmg

    mati_cmg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak jestem pewny ze wszystko jest ok z grami płytami nagrywaniem nagrywarką itd poprostu nie mam klucza bo napęd który był oryginalny obsługiwał ap 25 a mój samsung tego nie robi więc od tego momentu gdy to zabezpieczenie jest gra mi nie działa ... xbox można powiedzieć że do wyrzucenia ... cieszyłem się bo kupiłem za bezcen i dostałem jeszcze gwarancje po kilku miesiącach czytania różnych rzeczy tutaj teraz wiem dlaczego :) dzięki waszej pomocy udało mi sie to ustalić
    Jest to xenon z 2006 roku
     
  13. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Jak xgd 2 dziala to klucz dobry naped samsung musi miec lt 2.01. Xeon to pewnie padnie zaraz konsola. Rrod
     
  14. mati_cmg

    mati_cmg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gram sporadycznie no do samsunga mowisz ze klucz dobry ale samsung nie był oryginalny faktycznie jest ta przeróbka lt2.01 ale xdg3 nie działa teraz z tego samsunga nie zczytam klucza skoro w orginale był inny prawda
     
  15. mati_cmg

    mati_cmg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    już mi się miesza od tego wszystkiego w głowie ;) za dużo sprzecznych informacji
     
  16. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie wiem skąd wiesz i po czym stwierdzasz, że napęd jest podmieniony i nawet nie będę w to wnikał bo znów napiszesz, że sobie posty nabijam.
    Co do klucza... jest on prawidłowy skoro Ci starsze gry działały. Sczytasz go też bez problemu.
     
  17. mati_cmg

    mati_cmg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    za to teraz mi pomogłeś jestem zielony w te klocki to fakt sprawa ma się tak iż konsole otrzymałem za free można powiedzieć ale dałem do naprawy ponieważ był rrod została ona naprawiona w poważnym serwisie który poleca wiele osób po powrocie do mnie z serwisu działały mi starsze gry nowe nie i tak jest do tej pory xdg2 działa xdg3 nie
    Nagrywane ihasem na verbatimach mimo to nie działają u mnie gdzie indziej działają , nagrywają się na dysk w 100 procentach.
    Porozmawiałem z kolesiem który ją naprawiał i stwierdził że w konsoli nie ma orginalnego napędu jest samsung z lt 2.1 a w oginale był napęd obsługujący ap 2.5 samsung tego nie robi i dlatego gry nie działają.
    na tym forum ktoś mi powiedział iż z nieoryginalnego napędu czyli tego samsunga własnie klucza nie wyciągnę muszę posiadać oryginalny napęd. dlatego napisałem ponownie oto cała historia .
    za kazdym razem słyszę że to laser albo że płytę źle wypalam
     
  18. mati_cmg

    mati_cmg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli z tego samsunga który jest 2 już napędem zczytam spokojnie klucz tak ?? mimo iż nie posiadam oryginalnego ?
     
  19. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Tak
     
  20. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Jak ci powiedział ,że napęd jest po spoorf to latwo sprawdzić wyciągnąć go zobaczyć co pisze na napędzie i jaki wykrywa w jungleflasher na pc z takim napędem. Ta konsola ci długo nie pochodzi mimo serwisu. Jak jest spoorf rzeczywiście to trzeba kupić napęd fabryczny do xgd3 i wyciągnąć klucza z tego napędu co masz. Pograsz se narazie xgd2. Jak nagrałeś xgd3 co ci się pokazało bo powino e68 jak to nie napęd z tej konsoli .Xgd3 nagrywamy po skanie abgx360 na ustawieniu autofix level 3 skan i nagrywamy.
     
    1 osoba to lubi.
  21. mati_cmg

    mati_cmg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    komunikat ze ściereczką mi się pokazywał , płyty nagrywać potrafię bo działają gdzie indziej ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum