1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana napędu Liteon na Benq.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez piotrxp93, Sierpień 13, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. piotrxp93

    piotrxp93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2007
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Ostatnio spalił mi się napęd Liteon i chciałbym wymienić go na Benq, przeczytałem że można je zamienić. Czy wystarczy ,abym wgrał firmware ixtreme do Benq z dvdkeyem od Liteona? Czy musze robić to w jungle flasherze poprzez manual spoofing? Nie bedzie problemów z aktualizacją konsoli? Posiadam konsole jasper z 2009 roku.
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kogut

    kogut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    z zaamiana nie ma problemu robisz tak jak mowiles ale co do aktualizacji dasha to muglby sie ktos wypowiedziec
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Konsola moze rozpoznac ze naped byl zmieniany...kiedys mozna bylo..teraz nie bardzo...

    Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Aktualizacji nie przejdzie

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  6. piotrxp93

    piotrxp93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2007
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedzi. Czyli wychodzi na to, że jeśli zamontuje napęd Liteon z kluczem z poprzedniego napędu, zrobię aktualizację i zamontuje Benq bez żadnego spoofingu na Liteona, to bedzie wszystko działać, prawda? A i czy jeśli miałem litka 838 i wstawię 748 z odpowiednim dvdkeyem nie będzie wtedy problemów z aktualizacją?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie bedzie bo nie a juz takich fw liteonach jest jeden fw po aktualizacji dla kazdych.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  8. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    wymień na dokładny taki sam model jak oryginał
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Taki sam czyli napęd lliteon 16ds2 nie kieruj się fw jaki w środku, każdy napęd taki sam.
     
  10. piotrxp93

    piotrxp93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2007
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chciałbym zrobić to za jak najniższą cenę, benq trochę mniej kosztuje (30-40zł). Mam dostęp do liteona na czas aktualizacji, ale później musiałbym go zwrócić. Dlatego chce zrobić aktualizację na liteonie, a następnie zamontować benq.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum